Creveti cu usturoi este o reteta care va salveaza oricand, la pranz sau cina, mai ales daca sunteti iubitori ai fructelor de mare! Crevetii se gatesc foarte usor si rapid, iar combinatia de creveti si usturoi este una clasica, pe care toata lumea o iubeste! ♥
Noi va propunem o reteta delicioasa de Creveti cu usturoi si suc de portocale, aromati cu patrunjel si busuioc. Simplu, rapid, delicios si sanatos! Crevetii sunt foarte nutritivi. Au destul de putine calorii si sunt o sursa importanta de proteine si grasimi benefice, pe langa o varietate de vitamine si minerale!
Creveti cu usturoi – Tot ce trebuie sa stii despre reteta ♥
- Daca folositi creveti congelati, puteti sa ii decongelati si sa ii scurgeti bine inainte de a-i adauga in tigaie pentru un preparat cu mai putin sos, sau ii puteti pune in tigaie direct congelati, pentru un preparat cu mai mult sos.
- Sunt deliciosi alaturi de paste, pe care le fierbem separat si le adaugam in tiga ie peste creveti. Amestecam 1 minut la foc mare pentru a se intrepatrunde aromele.
- Pentru un plus de savoare, puteti adauga si vin alb, cca 50ml la cantitatile date. Turnam vinul peste usturoi, pentru a-l stinge, inaite de a adauga crevetii.
Creveti cu usturoi – un pranz rapid, o cina delicioasa! Toate ingredientele pentru reteta de Creveti cu usturoi le gasiti in magazinele Lidl ♥
Ingrediente pentru 2 portii Creveti cu usturoi
- 225g creveti Ocean Sea
- 10ml ulei de masline extra-virgin Primadonna
- 10g unt Pilos
- 6 catei de usturoi
- sare Castello
- piper Kania
- 50ml suc de portocale
- patrunjel proaspat
- busuioc proaspat
Intr-o tigaie incapatoare, incingem untul si uleiul, pana untul este topit. Punem 3 catei de usturoi taiati felii subtiri, ii calim cateva secunde. Avem grija sa nu prajim prea tare usturoiul, acesta devine amar daca este prea rumenit. Adaugam crevetii, condimentam cu sare si piper. Amestecam bine, lasam pe foc, la foc mare, 2 minute. Punem sucul de portocale si lasam pe foc alte 2-3 minute sau pana crevetii sunt aproape gata. Adaugam la final verdeturile tocate marunt si 3 catei de usturoi trecuti prin presa. Mai lasam pe foc 1 minut, la foc mare. Potrivim la gust de sare si piper.
Crevetii cu usturoi se servesc fierbinti, imediat ce am luat tigaia de pe foc. Ii puteti servi alaturi de paste, pe care le fierbeti separat si le adaugati peste creveti la final, o data cu verdeturile si amestecati foarte bine. Sau ii puteti servi alaturi de paine prajita, perfecta pentru a fi inmuiata in sosul de unt, usturoi si suc de portocale. Merg minunat cu orice garnitura, de la orez la cous-cous, de la cartofi la piure de cartofi dulci sau pastarnac.
Sa va fie de cel mai bine! Incercati si reteta de Creveti copti cu parmesan (click pentru a accesa reteta) si reteta de Salata Caesar cu creveti ♥
Bună Teo. Ai folosit cumva și șofran? Vad în imaginea cu ingrediente un praf roșu dar la ingredinete nu scrie nimic de așa ceva?
Salut, Ana. Nu, nu, nu am folosit.