Pizza Margherita este o pizza clasica, usor de preparat si baza ideala pentru orice pizza doriti sa preparati: incepeti cu Margherita si adaugati toping-urile voastre preferate!
Legenda spune ca Pizza Margherita, originara din Napoli, a fost creata de Raffaele Esposito, in cinstea reginei Margherita de Savoy, cu ocazia unificarii Italiei in 1889. Ingredientele principale: rosii, mozzarella fior di latte si busuioc reproduc culorile steagului Italiei. Adevarul este ca in toata regiunea Napoli se facea aceasta pizza de multi ani, deci adevarul e undeva la mijloc. Cel mai important insa, este faptul ca e o pizza delicioasa, pe gustul tuturor!
Noi va propunem o Pizza Margherita pe care o puteti pregati foarte usor acasa, fara ingrediente sau echipamente sofisticate. Blatul se pregateste. In mai putin de 10 minute in blender, nu trebuie framantat si, in functie de tava in care il coacem, putem obtine un blat crocant si subtire sau un blat pufos.
Toate ingredientele pentru reteta de Pizza Margherita le gasiti in magazinele Lidl ♥
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 230ml apa calduta
- un pliculet drojdie uscata Belbake
- 2 lingurite zahar tos Castello
- 350g faina Castello 650
- 2 linguri ulei de masline extra virgin Primadonna
- 2 lingurite sare Castello
- 300g rosii cubulete in suc propriu Freshona
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri busuioc uscat sau proaspat
- 400g mozzarella Lovilio
- 2 linguri faina de malai Castello
Penteu blat, amestecam apa calduta, zaharul si drojdia, lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. Intre timp, punem in blender faina, sarea, uleiul de masline. Amestecam cateva secunde. Adaugam amestecul de drojdie si continuam sa amestecam pana avem un aluat omogen, elastic, care se desprinde de peretii vasului. Formam o bila de aluat si o mutam intr-un vas mare, uns cu putin ulei de masline. Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la dospit 1 ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospeste cel mai bine intr-un loc caldut si uscat. Va recomand sa puneti vasul in cuptorul stins, unde aprindem doar becul cuptorului.
Cand aluatul isi dubleaza volumul, il intindem in tava, cu mana. Pentru un aluat subtire si crocant, intindem aluatul in tava mare a aragazului. Sau puteti coace 2 pizza in tava speciala de 25 cm diametru. Pentru ca pizza sa nu se lipeasca, ungem putin tava cu ulei si presaram faina de malai. Cand blatul este intins in tava, il ungem cu un strat subtire se rosii amestecate cu usturoi pisat. Punem sare, piper busuioc. Deasupra urmeaza feliile de mozzarella. Cocem pizza 10-12 minute in cuptorul foarte bine incins, la temperatura maxima (min 220°-250°C) sau pana blatul e crocant si mozzarella frumos rumenita.
Cu siguranta Pizza Margherita este una dintre preferatele noastre si Luca poate confirma asta! Sa va fie de cel mai bineeee! Si, o alta pizza pe care Luca vi-o recomana din tot sufletelul lui este Pizza Carbonara (click pentru a accesa reteta) ♥