Am acceptat provocarea lansata de Oreo si Philadelphia de a va pregati 3 retete de cheesecake: una clasica, una rapida si una…de impesionat pe toata lumea. La capitolul reteta clasica, am pregatit impreuna New York Cheesecake cu Oreo si Philadelphia, apoi a urmat reteta rapida: Cheesecake la pahar. Acum am ajuns la reteta wow, cea careia ii spun “the ultimate cheesecake” – Cheesecake Tricolor fara coacere. Desigur, cu Oreo si Philadelphia! Da, sigur va impresiona pe toata lumea! De ce? Pentru ca…
Exista un cheesecake perfect pentru fiecare ocazie! Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video:
Alaturi de Oreo si Philadelphia te invitam sa descoperi gusturi si combinatii extraordinare, dar si sa castigi premii senzationale!
- Cumpara 1 cutie de Philadelphia si 1 pachet de Oreo, in perioada 12 noiembrie – 15 decembrie 2020
- Inscrie bonul pe cheesecakeperfect.ro
- Poti castiga unul dintre premiile zilnice (Robot de bucatarie Electrolux EKM3700) sau premiul cel mare – un robot Thermomix TM6s!
Cheesecake tricolor fara coacere – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Pentru un cheesecake inalt, folosim o tava cu pereti detasabili, cu diametrul de 20-25cm
- Este o reteta care necesita rabdare. Desi e usor de preparat, este nevoie de timp de asteptare pentru ca un strat sa fie bine intarit inainte de a-l adauga pe urmatorul.
- Putem folosi ciocolata amaruie sau cu lapte, in functie de gusturi. Daca folosim ciocolata cu lapte, nu e nevoie sa adaugam extra zahar pudra. Daca folosim ciocolata amaruie, adaugam 80-100g zahar pudra in compozitie. Desigur, nu este obligatoriu.
- Pentru a felia cheesecake-ul, folosim un cutit foarte ascutit, cu lama lata, pe care il trecem pe sub jet de apa inainte de folosire.
Cheesecake tricolor fara coacere - ingrediente pentru 12-15 felii:
- 300g OREO powder
- 150g unt topit
- 350g crema de branza PHILADELPHIA original
- 250ml smantana dulce pentru frisca
- 180g ciocolata alba
- 10g gelatina
- 50ml apa
- 350g crema de branza PHILADELPHIA original
- 250ml smantana dulce pentru frisca
- 180g ciocolata amaruie
- 100g zahar pudra
- 10g gelatina
- 50ml apa
Mod de preparare Cheesecake tricolor fara coacere
- Pregatim o tava cu peretii detasabili, cu 25cm diametru. Tapetam fundul cu hartie de copt si ungem marginile cu putin ulei sau unt.
- Intr-un bol amestecam OREO powder si untul topit. Punem in tava, apasam bine cu o lingura sau un pahar, pentru a obtine un strat compact si uniform. Dam la rece minim 20 de minute.
- Batem 250ml smantana dulce pentru a obtine o frisca moale.
- Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau la baie de abur.
- Amestecam 10g gelatina cu 50ml apa.
- Lasam 5 minute sau pana devine jeleu.
- Topim gelatina 10sec la microunde sau pana devine lichida, fara a fierbe.
- Amestecam cu mixerul 350g crema de branza PHILADELPHIA original si frisca batuta. Adaugam ciocolata topita. Amestecam foarte bine. Adaugam si gelatina topita. Omogenizam.
- Turnam stratul de crema alba in tava, peste crusta de biscuiti. Nivelam. Dam la rece minim 2 ore sau pana e bine inchegat.
- Pentru stratul de ciocolata, repetam pasii, doar ca adauagm in crema, o data cu branza PHILADELPHIA si zaharul pudra.
- Turnam stratul de ciocolata negra peste cel de ciocolata alba.
- Decoram cu OREO crumbs si biscuiti OREO.
- Dam din nou la rece minim 2 ore sau pana e bine asezat.
- Pentru a desprinde peretii formei de copt, scoatem cheesecake-ul din frigider cu 10-15 minute inainte de feliere. Deschidem forma usor si daca vedem semne ca cheesecake-ul se poate crapa, il mai lasam putin la temperatura camerei.
Sunt sigura ca reteta de Cheesecake Tricolor fara coacere va deveni una din preferatele voastre. Nu are cum sa fie altfel pentru ca arata wow si gustul este wow!
Sa va fie de cel mai bine si nu uitati de promotia Oreo + Philadelphia! Mai multe detalii pe www.cheesecakeperfect.ro!
Super, am sa incerc sa fac ceva in rosu, galben si albastru ! Multumesc.
Va iesi minunat!
Buna Teo ! In loc de Philadephia pot folosi mascarpone ? Si daca sunt aceleasi cantitati
Salut. Poti sa inlocuiesti, insa pentru un rezultat exact ca in reteta nu recomand inlocuirile.
Tocmai am incalzit ciocolata alba la cuptorul cu microunde, ca sa o topesc. S-a ars. A trebuit sa o arunc.
Inseamna ca ati folosit ori o temperatura prea mare ori ati lasat-o mai mult timp.
Am folosit aceeasi intensitate pe care o folosesc intotdeauna la microunde, in reprize de 30 secunde. Uitandu-ma acum pe net am vazut ca dupa fiecare repriza trebuia sa amestec ciocolata, dar cum in reteta nu era specificat asta, nu am facut-o. Poate ar trebui completata reteta, astfel incat sa se poata face chiar si de cei care nu sunt specialisti in prepararea dulciurilor.
Daca am uitat sa topesc gelatina si am pus jeleu oare ce ma asteapta ?
Cel mai probabil nu se va inchega bine crema si va fi putin zgrunturoasa.