Toad in the hole – Carnati in aluat

“Toad in the hole” sau “Carnati in aluat” este reteta noastra de azi si va promit ca va fi indragita de toata lumea! Ce este de fapt “Toad in the hole”? Un preparat specific bucatariei din Anglia/Scotia si sunt practic carnati in aluat de budinca Yorkshire!

toad in the hole carnati in aluat

Ce e budinca Yorkshire? Este un aluat pe baza de faina, oua si lapte, care se coace in forme preincalzite, astfel devine pufos pe alocuri si are o crusta crocanta. Cand nu e gatita alaturi de carne, in budinca Yorkshire se adauga untura, de porc sau de gasca. Un deliciu!

Ce am copt in aluatul delicios? Carnatii nostri preferati, desigur – Carnati de casa “Plin de carne” de la ELIT! De cand i-am descoperit anul trecut, ne-am indragostit total de ei! Si, de cand i-am folosit in retetele de Ciorba cu carnati si zeama de varza (o reteta minunata gatita de Domnul Don) si Paste Al forno cu carnati ne-ati scris si foarte multe dintre voi ca i-ati incercat si ii iubiti!

toad in the hole carnati in aluat

De ce va recomandam sa incercati carnatii de casa “Plin de carne” de la ELIT?

  • au un continut mare de carne, asa cum sugereaza si numele lor
  • sunt usor afumati si se potrivesc perfect in orice preparat
  • pot fi savurati ca atare, dar si ca ingredient in tocanite, ciorbe, omlete

Toad in the hole – Carnati in aluat – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Sunteti o familie numeroasa? Poti dubla foarte usor cantitatile din reteta! Timpul de coacere ramane acelasi, doar folosim o tava mai mare.
  • Este foarte important sa coacem carnatii la o temperatura mare (200°C). Astfel se rumenesc frumos si lasa grasimea minunata, in care vom coace aluatul.
  • Extra gust si savoare? Cand scoateti Toad in a hole din cuptor, cat e inca fierbinte, puteti rade cascaval! Va inchipuiti ce minc dejun sau pranz savuros?

Ingrediente pentru 4-6 portii Toad in the hole (Carnati in aluat)

toad in the hole carnati in aluat

Mod de preparare Toad in the hole - Carnati in aluat

  1. Incingem cuptorul la 200°C. Asezam carnatii intr-un vas de 15-20cm. Ii prajim in cuptor 12-15 minute sau pana sunt frumos rumeniti. Ii intoarcem o data in timpul coacerii, pentru a se rumeni uniform.
  2. Intre timp, pregatim aluatul. Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc. Turnam ouale si amestecam bine cu telul sau mixerul. Adaugam laptele treptat, amestecand in continuu. Condimentam cu sare si piper.
  3. Trebuie sa obtinem un aluat asemanator cu cel pentru clatite, fara cocoloase de faina. Lasam aluatul sa se odihneasca pana la folosire. Apoi transferam aluatul intr-o cana cu cioc.
  4. Cand carnatii sunt rumeniti, scoatem tava din cuptor. Turnam aluatul de jur imprejurul carnatilor. Dam din nou la cuptor 25-30 minute sau pana aluatul este umflat, rumenit si bine legat.

Cand servim Toad in the hole? Raspunsul este simplu: ORICAND! La mic dejun, la un pranz in familie, la brunch. Este usor de pregatit si poate fi reteta salvatoare in foarte multe situatii! Iar carnatii de casa de la ELIT sunt nelipsiti din frigider, mai ales in zilele acestea, cand muncim si facem scoala de acasa: sunt mereu la indemana cand ne dorim ceva rapid si bun! Sa va fie de cel mai bine!

toad in the hole carnati in aluat

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.