Zilele trecute v-am prezentat reteta pregatita de Domnul Don pentru “Retete de senzatie cu gust desavarsit, de la Teo’s Kitchen, Don Baxter si ELIT”! Azi a venit randul meu sa incing tigaile si va aduc reteta de Paste Al Forno cu carnati – Paste la cuptor 🖤
Care este ideea provocarii “Retete de senzatie cu gust desavarsit, de la Teo’s Kitchen, Don Baxter si ELIT”? Foarte simplu! Folosind acelasi ingredient savuros din gama produselor ELIT, eu – Gospo-Diva voastra prefererata sau Doamna Don si Sergiu – Don Baxter sau Domnul Don – vom gati fiecare cate o reteta! Iar voi? Alegeti reteta care v-a placut cel mai mult: reteta lui Teo sau reteta lui Don Baxter!
Ingredientul pe care il folosim saptamana aceasta? Carnati de casa taranesti “Plin de carne” 🖤 Reteta lui Sergiu? Ciorba cu carnati si zeama de varza (click pentru a accesa reteta). Reteta lui Teo? Paste Al Forno cu carnati sau Paste la cuptor!
Daca Domnul Don a mers pe varianta unei retete traditionale, asta si pentru ca el este un mare fan al ciorbelor, eu am ales sa gatesc o reteta internationala, fiind o mare amatoare de paste. Ambele retete sunt insa foarte satioase, perfecte pentru intreaga familie si va ofera o masa complete intr-o singura farfurie. Voi ce alegeti? Ciorba traditionala sau pastele?
Reteta de Paste Al Forno cu carnati este inspirata de doua din retetele mele preferate – Paste cu sos Alfredo si Paste alla salsiccia. Astfel, avem un sos cremos pe baza de smantana dulce, supa aromata de pui si multa branza, pastele noastre preferate, indiferent care ar fi ele si, bineinteles, Carnatii de casa taranesti “Plin de carne” de la ELIT.
In ceea ce priveste supa de pui folosita la sos, ea se pregateste foarte usor. Pur si simplu fierbem tacam de pui alaturi de zarzavat, in apa cu sare, la foc foarte mic, spumand des, pana supa nu mai face spuma. O lasam la foc domol, pana apa scade la jumatate si avem o supa concentrata si plina de aroma. Supa poate fi consumata asa cum e, alaturi de fidea sau galuste, sau poate fi folosita ca baza pentru diverse retete, asa cum o folosim noi azi. Puteti congela supa, astfel o aveti mereu la indemana.
Smantana dulce pe care o folosim este smantana pentru gatit si se numeste “smantana dulce” pentru ca nu este fermentata. Puteti inlocui smantana dulce cu lapte, sosul va iesi consistent oricum, pentru ca folosim si faina sau amidon.
La capitolul “salsiccia” am folosit Carnatii de casa taranesti “Plin de carne” de la ELIT.
- ii recomand pentru ca un continut mare de carne, asa cum sugereaza si numele lor
- sunt usor afumati si se potrivesc perfect alaturi de pastele la cuptor
- pot fi savurati ca atare, dar si ca ingredient in tocanite, ciorbe, omlete.
Gama “Plin de carne” este un brand de top din portofoliul ELIT si este dedicata tuturor celo care iubesc gustul autentic al mezelurilor romanesti. Sunt produse fabricate astfel incat sa ne ofere gustul de odinioara, mestesugite dupa o reteta veche din Muntii Apuseni, dar adaptata tehnologiei moderne, respectand normele stricte de igiena si siguranta alimentara 🖤
Ingrediente pentru 4 portii de Paste Al Forno cu carnati - <em>Paste la cuptor</em>
- 300g paste scurte
- 300g Carnati de casa taranesti “Plin de carne” ELIT
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 lingurite faina
- 3 catei de usturoi
- 250ml supa de pui/legume
- 200ml smantana dulce
- 50g parmesan proaspat razuit
- 100g mozzarella data pe razatoare
- sare, piper dupa gust
- ½ legatura patrunjel verde
Pentru paste, punem la fiert 4 litri de apa cu o lingurita de sare. Cand apa clocoteste, adaigam pastele. Le fierbem dupa timpul indicat pe ambalaj pentru a ramane al dente. Le scurgem foarte bine, fara a le trece pe sub jet de apa rece.
Intr-o tigaie prajim in foarte putin ulei carnatii taiati felii, pana sunt frumos rumeniti. Scoatem feliile de carnati din tigaie cu ajutorul unei site. In sucurile ramase in tigaie adaugam usturoiul trecut prin presa si faina. Le prajim 1 minut la foc mic.
Adaugam supa de pui/legume, smantana dulce, parmesanul si mozzarella date pe razatoare. Amestecam foarte bine cu telul. Lasam sosul sa fiarba pana devine cremos, ca o budinca moale. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intr-un bol incapator punem pastele, carnatii prajiti, sosul, patrunjelul si condimente dupa gust. Amestecam foarte bine.
Punem compozitia intr-un vas termorezistent. Dam totul la cuptorul incins la 200° timp de 15-20 minute sau pana pastele sunt gratinate.
Aceasta a fost reteta de Paste Al Forno cu carnati – Paste la cuptor propunerea mea pentru “Retete de senzatie cu gust desavarsit, de la Teo’s Kitchen, Don Baxter si ELIT”! Este o reteta care va deveni rapid o preferata in familia voastra 🖤