Orez cu ton si dovlecei

Din ciclul de retete “rapid, usor si bun”, va aduc azi reteta de Orez cu ton si dovlecei! Este o reteta usor de preprat dar si usoara pentru stomac, va ofera o masa light, perfecta pentru zilele de stat acasa 😊

orez cu ton si dovlecei

Orez cu ton si dovlecei este o reteta minunata pentru intreaga familie , poti sa o servesti calda sau rece si e gata in 20 de minute! Toate ingredientele folosite in reteta de Orez cu ton si dovlecei le gasesti in magazinele LIDL si fac parte de gama permanenta si le gasesti mereu la raft 🖤

orez cu ton si dovlecei

Ai in camara mai multe conserve de ton? Hai sa vedem la ce le-ai putea folosi!

  • Crema de ton tartinabila este mereu o idee buna si pe gustul tuturor! Poti folosi ton in ulei sau in suc natural. Scurgi tonul foarte bine si il amesteci cu o lingura de unt la temperature camerei, o lingura de maioneza sau iaurt, o lingura de ceapa rosie tocata fin, sare si piper. Nimic mai simplu!
  • Pentru micul dejun poti pregati Pancakes cu ton. Faci un aluat din 150ml lapte, 150g faina, 30ml ulei, 2 oua, ½ pliculet praf de copt, sare si piper dupa gust. Amesteci pana nu mai sunt cocolase. Adaugi la final tonul scurs din conserva, porumb sau mazare. Coci pancakes (sau clatite americane in tigaia unsa cu putin ulei, la foc mediu, pana sunt rumenite pe ambele parti.
  • Cea mai simpla si rapida salata cu ton? Boabe de fasole, boabe de porumb, ton, masline. Un dressing simplu de ulei de masline, putin suc de lamaie, sare si piper si pranzul e gata!

orez cu ton si dovlecei

Orez cu ton si dovlecei – poti folosi orice tip de orez ai la indemana in camara, fie ca e cu bob rotund sau orez basmati. Poti folosi tot in ulei sau in suc propriu, in functie de preferinte. Nu ai dovlecel? Poti inlocui cu ciuperci, proaspete sau din conserva, legume congelate, mazare.

Ingrediente pentru 2 portii de Orez cu ton si dovlecei

  • 2 linguri ulei de masline Primadonna
  • o ceapa alba
  • un dovlecel/zucchini
  • 150g orez basmati Golden Sun
  • 1 conserva ton Nixe (195g)
  • sare Castello dupa gust
  • piper Kania dupa gust

orez cu ton si dovlecei

Mai intai spalam bine orezul si il punem la fiert in 2 litri de apa cu putina sare. Lasam sa fiarba dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi il scurgem intr-o sita si il trecel pe sub jet de apa rece. Astfel, boabele de orez nu se vor lipi intre ele.

Taiem ceapa alba marunt, spalam dovlecelul si il taiem bucati de marime medie. Scurgem foarte bine tonul din conserva.

Intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul de masline. Calim ceapa, dovlecelul si tonul, pana legumele sunt moi.

Adaugam si orezul fiert, amestecam bine. Mai lasam 2-3 minute pe foc. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

orez cu ton si dovlecei

Orez cu ton si dovlecei este o reteta perfecta pentru pranz sau cina. Poti dubla usor cantitatile pentru o familie mai mare sau poti adapta reteta in functie de ingredientele pe care le ai in camara sau in frigider. Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.