Azi gatim “provocati” de prietenii nostri de la ELIT si va prezentam prima reteta din seria “Retete de senzatie cu gust desavarsit, de la Teo’s Kitchen, Don Baxter si ELIT”! 🖤
Care este ideea acestei provocari? Foarte simplu! Folosind acelasi ingredient savuros din gama produselor ELIT, eu – Gospo-Diva voastra prefererata sau Doamna Don si Sergiu – Don Baxter sau Domnul Don – vom gati fiecare cate o reteta! Iar voi? Alegeti reteta care v-a placut cel mai mult: reteta lui Teo sau reteta lui Don Baxter!
Ingredientul pe care il folosim saptamana aceasta? Carnati de casa taranesti “Plin de carne” 🖤 Reteta lui Sergiu? Ciorba cu carnati si zeama de varza. Reteta lui Teo? Urmeaza zilele viitoare pe blog!
Cum am ajuns la reteta de Ciorba cu carnati si zeama de varza? Prima data am auzit de aceasta combinatie “magica” la prietena noastra Corina. Apoi Sergiu a testat propria lui varianta, care sa fie, cum ii spune el, “o masa intreaga, o combinatie intre ciorba si tocanita, care tine si de felul 1 si de felul 2, se poate manca si cu smantana dar si cu muraturi”. Si mai ales se poate manca, as tine eu sa adaug, cu o ceapa maaaare rosie, de apa, pe care sa o taiem fidelute/ pestisori (julienne ar spune Domnul Don, finalist MasterChef) si sa o amestecam cu sare si otet.
Cu orice am servi minunata Ciorba cu carnati si zeama de varza, cert este ca e o ciorba care se pregateste usor, cu ingrediente la indemana si este perfecta pentru intreaga familie.
Ciorba cu carnati si zeama de varza – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
Zeama de varza sau moarea, acreste ciorba exact atat cat este nevoie si puteti potrivi foarte usor gustul in functie de cantitatea folosita. Daca nu gasiti zeama de varza, inlocuiti cu bors sau bulion, in functie de preferinta. Noi am folosit cartofi, pentru ca, de ce sa nu recunoastem, suntem o familie de mari iubitori de cartofi. Dar, la fel de bine, puteti folosi si orez, cam 50-60g la cantitatea de ingrediente din reteta.
In ceea ce priveste ingredientul nostru principal pentru Ciorba cu carnati si zeama de varza – carnatii – va recomandam Carnatii de casa taranesti “Plin de carne” de la ELIT.
- sunt carnati, asa cum le spune si numele, cu un continut mare de carne
- sunt usor afumati, exact asa cum sunt carnatii de casa, facuti de bunicii nostri
- merg perfect atat in retete clasice – tocanite, mamaliga, omlete, dar pot fi adaptati usor la retete moderne, de la sandwich-uri gourmet la pizza si paste.
Gama “Plin de carne” este un brand de top din portofoliul ELIT si este dedicata tuturor celo care iubesc gustul autentic al mezelurilor romanesti. Sunt produse fabricate astfel incat sa ne ofere gustul de odinioara, mestesugite dupa o reteta veche din Muntii Apuseni, dar adaptata tehnologiei moderne, respectand normele stricte de igiena si siguranta alimentara 🖤
Ingrediente pentru 6-8 portii de Ciorba cu carnati si zeama de varza
- 300g Carnati de casa taranesti “Plin de carne” ELIT
- o ceapa mare alba
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 3-4 morcovi
- 3 cartofi medii
- 1 felie telina
- 1 radacina patrunjel
- sare, piper, boia afumata, cimbru, foi de dafin dupa gust
- 2 litri apa
- 500ml zeama de varza (moare)
- verdeturi dupa gust (patrunjel, leustean, tarhon)
Intr-o oala incapatoare calim ceapa alba taiata marunt, pana devine translucida. Adaugam carnatii taiaeti felii si ii prajim impreuna cu ceapa pana sunt usor rumeniti. Punem si zarzavatul: telina si radacina de patrunjel taiate cubulete si morcovii taiati rondele. Presaram si condimentele. Calim totul 2-3 minute la foc mediu.
Adaugam cartofii peste legumele calite. Completam cu 2 litri de apa fierbinte. Lasam ciorba sa fiarba la foc mic, 20 minute sau pana legumele sunt fierte. Acrim ciorba cu zeama de varza dupa gust si lasam sa mai dea un clocot. La final punem patrunjel tocat fin.
Aceasta a fost reteta de Ciorba cu carnati si zeama de varza, propunerea lui Sergiu pentru “Retete de senzatie cu gust desavarsit, de la Teo’s Kitchen, Don Baxter si ELIT”! Este o ciorba atat de satioasa si gustoasa, perfecta pentru zilele acestea in care stam acasa si ne bucuram de mese impreuna, cum poate abia apucam sa o facem in weekend-uri 🖤
Zilele urmatoare vine si reteta propusa de Gospo-Diva voastra preferata, o reteta in care ingredientul vedeta vor fi acelasi produs delicious – Carnatii de casa taranesti “Plin de carne” de la ELIT 🖤