Salata calda de cartofi cu crenvursti

Cand mama, o mare gospodina de altfel, avea zilele “acelea” fara inspiratie culinara, mereu ne intreba pe noi ce sa ne mai faca de mancare. Noi mereu raspundeam “prajitura”, ea mereu ne facea in schimb salata de cartofi! Si noua nu ne displacea deloc! Asa ca azi, impreuna cu pritenii de la Poli, va aduc o retete care va salveaza de fiecare – Salata calda de cartofi si crenvursti 🖤

salata calda de cartofi cu crenvursti

Salata calda de cartofi si crenvursti – o reteta rapida, plina de gust si savoare!

Poate fi consumata calda, imediat ce e luata de pe foc, dar merge minunat si a doua zi, rece sau incalzita. Cand ne ramane si pentru a doua zi, pun Salata calda de cartofi cu crenvursti intr-un vas termorezistent, presar deasupra mozzarella sau cascaval dat pe razatoare si o dau cateva minune la cuptor (cam 10-15 minute la 200°C) pana se rumeneste branza. Mai are sens sa va spun cat e de buna? 🖤

salata calda de cartofi cu crenvursti
Incepem reteta simplu: fierbem cartofii, in coaja. Ii spalam foarte bine inainte, cu o perie de sarma. Va recomand sa folositi cartofi noi sau cartofi mici, pe care ii spalam bine, ii fierbem pana intra furculita in ei si ii punem in salata cu tot cu coaja. Sunt deliciosi asa! Apoi tragem la tigaie putin spanac, care in combinatie cu usturoi este minunat! Pentru un plus de culoare si gust punem si ardei gras. Colorat si sanatos!

salata calda de cartofi cu crenvursti

La capitolul crenvursti am ales Poli Frankfurter🖤 V-am mai povestit despre produsele Poli de la Perutnina Ptuj in reteta de Placinta cu mozzarella si sunca unde am folosi sunca Poli Hammy. Este in continuare o retete pe care o facem cel putin o data la doua saptamani! De ce produsele Poli? Foarte simplu!

Poli Frankfurter – poti sa-l numesti oricum ai vrea. Dar nu-i spune hot dog 🖤

  • are un continut de 90% carne de pui si este foarte bogat in proteine!
  • realizat din bucati de carne de pui atent selectionate, de la pasari crescute la sol, in mijlocul naturii, in Ptuj, Slovenia.
  • fara gluten, fara potentiatori de arome, fara coloranti! Lipsa ingredientelor artificiale este reflectata si de termenul de valabilitate scurt al produselor Poli.
  • este un produs certificat HALAL – nu contine porc, sorici sau emulsii de sorici.
  • Produsul a fost lansat in fosta Iugoslavie in 1974 si pastreaza aceeasi reteta de mai bine de 40 de ani. Poli sunt nr.1 in Europa ca volum de vanzari si primul produs creat in Europa din categoria sa!

salata calda de cartofi cu crenvursti

Ingrediente pentru 4 portii Salata calda de cartofi cu crenvursti

  • 4 cartofi mari
  • o lingura ulei de masline
  • o ceapa mare alba
  • un ardei kapia/gras
  • 2 pachete Poli Frankfurter
  • 100g baby spanac

Ingrediente pentru dressing Salata calda de cartofi cu crenvursti:

  • 3 linguri apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri otet de mere
  • 2 linguri mustar dulce/iute (dupa gust)
  • sare, piper, cimbru dupa gust

salata calda de cartofi cu crenvursti

Mai intai fierbem cartofii in apa cu sare, pana furculita intra usor in ei. Ii scurgem sub jet de apa rece, apoi ii taiem cubulete de marime potrivita.

Amestecam foarte bine ingredientele pentru dressing, cu telul, pana avem un sos omogen.

Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline. Taiem ceapa si ardeiul foarte fin. Le calim in ulei de masline pana devin sticloase. Adaugam crenvurstii Poli taiati rondele si ii prajim alaturi de legume pana sunt frumos rumeniti.

Adaugam cartofii taiati cubulete, turnam deasupra sosul pregatit. Punem si spanacul, amestecam.

Lasam alte 5-10 minute la foc mediu, pana spanacul este facut. Mai potrivim la gust cu sare si piper, ierburi aromatice.

salata calda de cartofi cu crenvursti

Salata calda de cartofi cu crenvursti este gata! Simplu, rapid si bun! Este o salata foarte usor de pregatit si personalizat in functie de preferintele fiecaruia. Sa va fie de cel mai bine si va invit sa cititi mai multe despre produsele Poli AICI 🖤

salata calda de cartofi cu crenvursti

 

 

2 Comments

  1. Florin

    Buna ziua,

    Intervin cu o micuta intrebare. Avem norocul sa gasim in Romania, produse “Poli”, in vreun supermarket?

    Va multumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.