Cartofi crocanti cu parmesan

Sunteti pregatiti pentru o seara de filme? Movie night? Un serial bun? Neflix and chill? Oricare ar fi alegera voastra, noi va propunem azi Cartofi crocanti cu parmesan – o reteta pentru o gustare delicioasa, super-rapid de pregatit! ♥️

cartofi crocanti cu parmesan

Cartofi crocanti cu parmesan – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Pentru reteta aceasta poti folosi cartofi albi sau cartofi dulci, in functie de preferinte. Sau un mix din ambele tipuri de cartofi si, de ce nu, niste felii de telina sau pastarnac.
  • La capitolul condimente, cea mai faina combinatie este parmesan-patrunjel-usturoi. Pentru o aroma subtila de usturoi, folosim praf de usturoi. Iar daca usturoiul nu este unul dintre condimentele voastre preferate, il puteti inlocui cu ierburi aromatice: oregano, busuioc, rozmarin.

cartofi crocanti cu parmesan

  • Sigur, o data pregatiti, cartofii pot fi prajiti in baie de ulei sau friteuza. Vor fi mai crocanti prajiti in ulei insa si mult mai calorici. Asa ca noi am optat pentru varianta de coacere la cuptor. Rezultatul a fost delicios! Pentru ca, daca vom coace cartofii la temperatura mare (220°C-230°C), for fi foarte crocanti si copti!
  • Chiar daca noi i-am servit ca pe o gustare, reteta de Cartofi crocanti cu parmesan poate fi si o garnitura minunata alaturi de orice friptura sau pur si simplu langa o salata!

cartofi crocanti cu parmesan

Ingrediente 2 portii de Cartofi crocanti cu parmesan

  • 400g cartofi
  • 2 linguri ulei de masline Primadonna
  • 4 linguri Grana Padano Lovilio (parmesan dat pe razatoare)
  • sare Castello
  • piper Kania
  • praf de usturoi Kania
  • 2 linguri patrunjel verde tocat

cartofi crocanti cu parmesan

Toate ingredientele folosite in reteta de Cartofi crocanti cu parmesan va asteapta in magazinele LIDL ♥️

Incepem prin a incinge cuptorul la treapta cea mai inalta, pentru cuptorul clasic sau 220°C-230°C cu ventilatie pentru cuptorul electric.

Curatam cartofii de coaja si ii taiem in felii de ½ cm grosime. Daca folosim cartofi noi, putem sa ii spalam foarte bine cu o perie de sarma si sa ii feliem cu tot cu coaja.

Punem cartofii intr-un bol, ii amestecam cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, patrunjel, 3 linguri de parmesan razuit. Amestecam foarte bine, astfel incat feliile de cartofi sa fie acoperite cu un strat uniform de condimente si ulei.

Asezam feliile de cartofi in tava, pe hartie de copt, intr-un singur strat. Coacem cartofii 15 minute, apoi ii scoatem, ii intoarcem pe cealalta parte si presaram deasupr arestul de parmesan. Dam la cuptor alte 15 minute sau pana cartofii sunt facuti (furculita intra usor in ei) si sunt rumeniti frumos.

cartofi crocanti cu parmesan

Cartofi crocanti cu parmesan – uite atat de simplu e sa va pregatiti singuri o gustare simpla si gustoasa, care va bucura toata familia! Incearca si reteta de Supa de cartofi cu praz (click pentru a accesa reteta)!

 

 

4 Comments

  1. Delicioși!! Cu siguranță ii voi mai face

  2. Asaftei Simona

    Arată extraordinar de bine ! Yummy ! ❤

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.