Varza scazuta cu ciolan afumat

Inca din copilarie, mancarea de varza sau varza scazuta cu ciolan afumat, a fost una din mancarurile mele preferate! De-a lungul vremii, Buni Sia si mama Lucia au pefectat reteta pana la rang de arta si au testat diverse combinatii si modalitati de preparare – varza taiata fasii subtiri, varza tocata grosier, varza noua, varza de toamna, varza murata, toate au fost testate! La capitolul carne, s-a mers pe – carnati de casa afumati, fleica si ceafa de porc,  bacon, kaizer, ciolan afumat, costite afumate.

Varza scazuta cu ciolan afumat

Din toate variantele si combinatiile de mai sus, eu am ales sa pregatesc azi, alaturi de voi, VARZA SCAZUTA CU CIOLAN AFUMAT – intr-o varianta foarte rapida, efectiv gata de pus pe masa in 45 de minute, asta cu tot cu tocatul verzei! Care e secretul? O gatim la MULTICOOKER-ul TURBO EXPRESS CU GATIRE SUB PRESIUNE de la CROCKPOT!

Varza scazuta cu ciolan afumat

Eu am folosit cativa ani multicookerul cu gatire sub presiune de la Crock-Pot (gasesti un review aici) si am fost super-mega incantata de noul model – TURBO EXPRESS – care gateste si mai repede! De altfel, la reteta de varza cu ciolan afumat am ales din meniu programul presetat pentru carne (MEAT/POULTRY) si timpul initial de gatire a fos

t de 35 de minute. Cand am apasat butonul TURBO PRESSURE, timpul de gaitre a scazut la 21 de minute! Si, la final lor, ciolanul era atat de fraged si de suculent si varza scazuta gatita perfect!

Varza scazuta cu ciolan afumat

Gasiti AICI toate specificatiile MULTICOOKER-ului TURBO EXPRESS CU GATIRE SUB PRESIUNE de la CROCKPOT si acum, de Black Friday, va puteti bucura de cel mai mic pret din an! Acum e momentul! Vezi oferta AICI!

Varza scazuta cu ciolan afumat

Varza scazuta cu ciolan afumat – ingrediente pentru 6 portii:

  • 50ml ulei de floarea soarelui
  • o ceapa alba mare (2 daca sunt mici)
  • un ciolan afumat fara os (350-400g)
  • o varza mare tocata (1 kg)
  • 2 lingurite sare
  • ½ lingurita piper sau dupa gust
  • 2 lingurite boia afumata
  • 2 lingurite cimbru uscat (sau dupa gust)
  • 400g rosii cubulete in suc propriu
  • 100ml apa
  • marar proaspat tocat marunt
  • smantana pentru servit

Varza scazuta cu ciolan afumat

Mod de preparare Varza scazuta cu ciolan afumat

  1. Punem in vasul multicooker-ului uleiul, ceapa, ciolanul afumat, taiat bucati potrivite.
  2. Selectam functia BROWN/SAUTE care ne permite sa calim ingredientele direct in vasul aparatului.
  3. Condimentam cu sare, piper, boia afumata si cimbru uscat. Le calim impreuna cateva minte (3-4 minute), astfel condimentele, afumatura si ceapa isi vor elibera cu adevarat aromele.
  4. Adaugam varza tocata, amestecam. Punem si rosiile in suc propriu. In functie de cat sos ne dorim sa aiba preparatul, putem adauga si 100ml de apa.
  5. Punem capacul, inchidem aparatul, inchidem valva pentru presiune si alegem din meniu functia MEAT/POULTRY. Timpul initial de gatire este de 35 de minute, cu presiunea high dar daca apasam butonul TURBO PRESSURE, timpul va scadea la 21 de minute.
  6. Cand timpul de gatire a expirat, eliberam presiunea folosind butonul special, deschidem capacul si adaugam mararul proaspat, tocat marunt si amestecam.

Varza scazuta cu ciolan afumat

Varza scazuta cu ciolan este gata! V-am spus ca se gateste in timp record! Sa va fie de cel mai bine si chiar nu se supari nimeni daca serviti varza cu doua linguri de smantana si poate chiar si un ardei iute.

Varza scazuta cu ciolan afumat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.