Snitel crocant cu parmezan la Airfryer Breville

Ce gatim azi? Snitel crocant cu parmezan, un snitel usor de facut si super-aromat, cu o crusta speciala, din pesmet auriu si parmezan proaspat razuit. De la Buni am invatat sa nu mai dau snitelele prin faina-ou-pesmet, ci sa fac un amestec de ou si faina, ca un aluat de clatite foarte subtire, prin care sa dau carnea condimentata, apoi sa o trec prin pesmet. La capitolul pesmet, am ales un pesmet auriu, special pentru snitele (il gasiti in toate magazinele), pe care l-am combinat cu parmezan, intr-o crusta de vis!

Vrei sa gatesti crocant, perfect, fara baie de ulei? Atunci ai nevoie in bucataria ta de AIRFRYER DE LA BREVILL! Pe site-ul Breville a inceput BLACK FRIDAY, cu cele mai mici preturi din an! Profita ACUM, vezi oferta AICI! 

Snitel crocant cu parmezan la Airfryer Breville

Snitel crocant cu parmezan – cum faci snitele perfecte, fara a le praji in baie de ulei?

Snitelul a fost mereu slabiciunea mea si una din mancarurile mele prefate. In ultimii ani insa, am ales sa fac snitele din ce in ce mai rar, incercand sa evit cat de mult preparatele prajite in meniu nostru. De cand a intrat in bucataria mea Airfryer-ul (friteusa cu aer cald) de la Breville, snitelele s-au reintors in meniu! Datorita tavitelor cu care este prevazuta friteusa, carnea nu se suprapune, se coace uniform, iar snitelele au o crusta mi-nu-na-ta, deloc uscata, foarte crocanta. Fara. Strop. De. Ulei!

Snitel crocant cu parmezan la Airfryer Breville

 De ce recomand Airfryer-ul (friteusa cu aer cald) de la Breville? Il gasesti AICI!

  • Raportul calitate-pret foarte bun
  • 4 presetari automate din care sa alegeti: cartofi prajiti, pui, legume si friptura
  • 3 moduri manuale de gatire: prajire cu aer cald (atat pe gratare cat si in cosul special rotativ sau la rotisor), coacere (inclusiv briose, prajituri etc) si deshidratare (poti deshidrata fructe sau legume pentru gustari sanatoase sau condimente facute in casa)
  • E foarte usor sa verifici daca preparatele sunt gata datorita becului interior
  • Toate componentele se pot spala in masina de spalat vase iar usa este complet detasabila pentru o curatare usoara.

Snitel crocant cu parmezan la Airfryer Breville

Snitel crocant cu parmezan – ingrediente pentru 20 bucati

  • 1 kg piept de pui
  • 5-6 oua
  • 2-3 linguri cu varf de faina
  • mix de condimente pentru pui
  • 100g pesmet auriu
  • 100g parmezan proaspat razuit

Snitel crocant cu parmezan la Airfryer Breville

Mod de preparare Snitel crocant cu parmezan

  1. Taiem pieptul de pui felii foarte subtiri. Eu prefer sa il feliez subtire si sa nu folosesc ciocanul pentru snitele. Astfel nu se rupe fibra carnii si snitelele nu sunt deloc atoase.
  2. Condimentam carnea foarte bine, pe ambele parti, cu mixul de condimente preferat pentru pui sau pur si simplu cu sare, piper, boia afumata, usturoi granulat.
  3. Batem ouale ca pentru omleta, adaugam faina si amestecam pana avem un amestec omogen, ca un aluat de clatite mai subtire. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
  4. Pentru crusta, amestecam pesmetul si parmezanul. In functie de preferinte, putem adauga si ierburi aromatice, proaspete sau uscate – oregano, busuioc, patunjel.
  5. Dam fiecare felie de pui prin amestecul de ou, apoi prin cel de pesmet. Apasam bine, ca sa avem o crusta uniforma.
  6. Asezam snitelele pe gratar, setam airfyerul in modul manual, 200°C, timp de gatire 10-12 minute (in functie de grosime snitelelor si de cat de rumenite va plac).

Snitel crocant cu parmezan la Airfryer Breville

La garnitura, copii au vrut cartofi dulci, ii aveam deja taiati si congelati. I-am facut super rapid tot in airfryer, in cosul special pentru cartofi, care se invarte si permite rumenirea uniforma a cartofilor. De-li-cios!

Snitel crocant cu parmezan la Airfryer Breville

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.