Paine cu masline

Niciun parfum, niciun odorizant pentru camera nu se poate compara cu mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor! Ador sa fac paine in casa si mereu incerc retete si combinatii noi! Azi pregatim impreuna PAINE CU MASLINE, o paine foarte usor de pregatit si absolut perfecta pentru sandwichuri dar si mancata ca atare, doar cu putin unt sau branza.

Paine cu masline

Pentru reteta de Paine cu masline am folosit faina 650 de la Baneasa, ideala pentru produsele de brutarie (pizza, chifle, paine de casa). Faina timp 650 este o faina mai putin procesata, mai inchisa la culoare si cu un continut foarte mare de protein. Aceste proteine ajuta la dezvoltarea glutenului, asftel faina este indicata in panificatie.

Paine cu masline

Paine cu masline – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti framanta aluatul cu mixerul, atasand carligul special pentru framantare, dar, bineinteles, si de mana. Framantam pana avem un aluat elastic, omogen, foarte usor lipicios.
  • Aceasta reteta de Paine cu masline este potrivita si pentru masina de paine!
  • Puteti folosi maslinele preferate – verzi, nerge, kalamata etc si puteti pune maslinele intregi sau feliate, in functie de preferinte.
  • Putem lasa aluatul la dospit si peste noapte, la frigider si coacem painea a doua zi. Astfel, puteti pregati aluatul de seara si, cand va intoarceti de la birou, puteti coace rapid o paine proaspata.
  • Un vas de fonta cu capac sau o oala de tip Dutch-Oven sunt ideale pentru a coace paine, insa puteti sa o coaceti si in tava normala, acoperind-o cu folie de aluminiu si ajustand timpul de coacere.

Paine cu masline

Ingrediente Paine cu masline:

  • 500g faina Baneasa 650
  • 300ml apa calduta
  • 10g drojdie uscata
  • 2 lingurite de zahar
  • 2-3 lingurite sare
  • 50ml ulei de masline
  • 300g masline fara samburi

Paine cu masline

Mod de preparare Paine cu masline

  1. Punem faina intr-un bol incapator, turnam apa calduta, uleiul de masline, drojdia, zaharul.
  2. Amestecam putin cu lingra de lemn, apoi adaugam sarea.
  3. Framantam aluatul cu mainile unse cu putin ulei sau cu mixerul, pana avem un aluat elastic si omogen.
  4. Incorporam maslinele.
  5. Facem o bila de aluat, o asezam in bolul uns cu putin ulei si o lasam sa dospeasca 1-2 ore intr-un loc caldut, pana aluatul isi dubleaza volumul.
  6. Dupa ce aluatul a dospit, il framantam putin pentru a scoate aerul in exces.
  7. Facem o bila de aluat si o asezam pe hartie de copt. Ajutandu-ne de hartia de copt, mutam aluatul in oala/tava.
  8. Lasam sa dospeasca alte 30 min.
  9. Intre timp, incingem cuptorul la 200°C.
  10. Punem capacul oalei si dam la cuptor 50-60 min sau pana painea e rumenite, in functie de preferintele personale.

Paine cu masline

Paine cu masline

Desi va fi foarte greu, pentru ca miroase extraordinar, este ideal sa lasam painea sa se racoreasca putin inainte de feliere. Sper sa incercati reteta de Paine cu masline, va promit ca este delicioasa alaturi de unt, hummus, pate sau alte paste tartinabile sarate. Sa va fie de cel mai bine!

Paine cu masline

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.