Rulada de omleta cu pate

Cauti o idee noua, inedita si delicioasa pentru micul dejun? Incearca reteta de Rulada de omleta cu pate! Se face super rapid, cu doar cateva ingrediente, intr-un timp foarte scurt si este atat pe gustul celor mici cat si a parintilor!

Rulada de omleta cu pate

Rulada de omleta cu pate este o solutie minunata pentru micul dejun din timpul saptamanii. O poti pregati din timp, seara si o ai la indemana a doua zi, nu doar pentru micul dejun, dar si pentru pranzul din caserola de la birou sau pachetelul de la scoala.

Rulada de omleta cu pate

Rulada de omleta este o reteta foarte versatila, pe care o poti personaliza cu ingredientele pe care le ai la indemana: inlocuieste patrunjelul cu busuioc, spanac verde tocat marunt, adauga cubulete de ardei rosu sau galben pentru extra culoare, pune ierburile aromatice preferate: oregano, marar etc. Poti sa o pastrezi si 2-3 zile la frigider, desi e atat de delicioasa incat…greu va rezista! Daca vrei, poți să dublezi cantitatile si sa coci omleta in tava mare a aragazului pentru mai multe portii.

Rulada de omleta cu pate

Pentru umplutura am folosit Pate de porc cu unt de la Bucegi! In gama de pate Bucegi gasesti foarte multe sortimente din care sa alegi, in functie de preferinte!

Rulada de omleta cu pate

Ingrediente pentru 6 portii de Rulada de omleta cu pate

  • 6 oua
  • 50g parmezan razuit
  • sare si piper dupa gusta
  • o ceapa alba mica
  • ½ legatura patrunjel
  • 240g (2 conserve) pate de porc cu unt Bucegi

Rulada de omleta cu pate

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt sau spray non-stick o tava de 35x25cm.
  2. Intr-un bol incapator amestecam ouale, condimentam cu sare si piper, punem ceapa taiata foarte fin, patrunjelul tocat.
  3. Amestecam foarte bine, turnam in tava, nivelam cu spatula.
  4. Coacem omleta pe gratarul din mijloc al cuptorului, 10-12 min sau pana e aurie.
  5. O scoatem, o rasturnam pe un prosop si o lasam sa se racoreasca bine.
  6. Ungem cu un strat generos de pate, rulam strans. Invelim in folie alimentara, cat de strans putem si dam rulada de omleta la frigider cateva ore bune, de preferinta peste noapte.

Rulada de omleta cu pate

Rulada de omleta cu pate

Dimineata urmatoare (desi stiu ca nu aveti rabdare, cum n-am avut nici eu) feliem omleta! Niste rosii cherry, o felie de telemea si cateva frunze de salata sau felii de ardei si micul dejun e gata! Alaturi de Bucegi va dorim sa va fie de cel mai bine!

Rulada de omleta cu pate

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.