Paste fara gluten cu rosii si creveti

Paste fara gluten cu rosii si creveti e propunerea mea pentru o masa rapida, sanatoasa si satioasa! Totul e gata in 15-20 de minute, pana fierb pastele e gata si sosul! Avem nevoie de doar cateva ingrediente, de accea e important ca ele sa fie de foarte buna calitate, astfel me bucuram cu adevarat de savoarea si aromele acestui preparat.

Paste fara gluten cu rosii si creveti

La capitolul “paste fara gluten” am ales pastele de la Republica BIO, care au o noua gama de paste fara gluten – “Cele mai…PASTE”. Sunt 7 retete de paste, in combinatii inedite, perfecte nu doar pentru celiaci, dar si pentru persoanele care doresc sa reduca glutenul din alimentatie sau urmeaza diverse tipuri de diete: antiinflamatoare, vegane, bogate in proteine si fibre. Va las mai jos mai multe informatii despre gama “Cele mai…PASTE” si puteti consulta AICI produsele pe Republica BIO.

Paste fara gluten cu rosii si creveti

  • Sunt paste din cereale fara gluten si superalimente, fara grau.
  • Paste ecologice, vegane, fara organisme modificate genetic, fara aditivi sau coloranti.
  • Sunt foarte bogate in proteine si fibre.
  • Ingredientele folosite respecta standardele riguroase de Agricultura Ecologica ale Uniunii Europene si nu au fost iradiate.
  • Sunt testate fizico-chimic impotriva pesticidelor, metalelor grele si substantelor contaminante.
  • Toate ingredientele sunt din afara Chinei si produsul este fabricat in UE.

Paste fara gluten cu rosii si creveti

Paste fara gluten cu rosii si creveti – tot ce trebuie sa stiti despre reteta

  • Puteti folosi oricare paste fara gluten in gama “Cele mai…PASTE”, eu am ales Reteta Nr. 2 cu orez, porumb si naut.
  • Noua ne place foarte foarte mult combinatia de rosii cherry-creveti-lamaie, dar puteti folosi si un mix de fructe de mare, peste (file de cod, somon etc) sau piept/pulpe de pui taiate cubulete.
  • Este o reteta perfecta nu doar pentru o cina rapida, dar si pentru pranzul din caserola de la birou, pentru ca sunt la fel de bune si reci si calde.
  • Daca va plac pastele cu sos cremos, puteti adauga si 250ml smantana dulce pentru gatit in sos.

Paste fara gluten cu rosii si creveti

Paste fara gluten cu rosii si creveti – ingrediente pentru 4 portii:

  • 250g paste fara gluten Republica BIO
  • 50ml ulei de masline
  • 250g rosii cherry
  • sare, piper
  • 3 catei usturoi
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 500g creveti proaspeti/congelati
  • patrunjel tocat marunt
  • busuioc tocat marunt

Paste fara gluten cu rosii si creveti

Mod de preparare

  1. Pentru inceput, punem la fiert pastele in 3 litri de apa cu sare. Adaugam pastele cand apa clocoteste si le fierbem timpul indicat pe ambalaj. Cand pastele sunt fierte, le scurgem intr-o sita, fara a le trece pe sub jet de apa rece.
  2.  

    Cat timp pastele fierb, noi ne ocupam de sos, astfel vor fi gata ambele in acelasi timp.

  3. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline, adaugam rosiile cherry taiate jumatati, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mare 3-4 minute, pana rosiile incep sa se inmoaie.
  4. Adaugam crevetii, fara sa ii decongelam inainte. Amestecam foarte bine si lasam la foc mare 4-5 minute.
  5. Adaugam zeama, coaja de lamaie si usturoiul, amestecam si lasam pe foc alte 5 minute. Este momentul sa adaugam in sos pastele si verdeturile tocate marunt.

Paste fara gluten cu rosii si creveti

Paste fara gluten cu rosii si creveti

Reteta de Paste fara gluten cu rosii si creveti este gata! Putem servi cu extra ulei de masline sau parmezan. Sa va fie de cel mai bine!

Paste fara gluten cu rosii si creveti

Paste fara gluten cu rosii si creveti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.