Reteta de Prajitura rapida cu gris este mostenita de la Buni Sia, care ii spune “pandispan cu gris”. Este o prajitura foarte rapida si economica, perfecta de pregatit cand va e pofta de ceva dulce si bun, dar nu aveti la indemana foarte multe ingrediente. De altfel, Prajitura rapida cu gris are doar 5 ingrediente oua, gris, zahar, praf de copt si fructe!
Modul de preparare este foarte simplu, trebuie doar sa separam ouale. Batem albusurile spuma cu zaharul tos, adaugam galbenusurile si grisul si gata! Am ales sa folosesc acelasi gris pe care il foloseste si buni de cand o stiu, grisul Baneasa! Incearca si reteta de Gris cu lapte pane, o alta reteta cu gust de copilarie!
Prajitura rapida cu gris – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Fructele sunt optionale, desigur, insa merg perfect la aceasta prajitura! Cel mai bine se potrivesc fructele de padure, dar puteti folosi si visine sau felii de piersici, de exemplu.
- Folosim o tava mare, de 25×35 cm dar puteti folosi si o tava mai mica, pentru o prajitura mai inalta.
- Este foarte important sa batem o bezea foarte tare, lucioasa. Putem folosi zahar tos sau zahar pudra. Eu folosesc pentru aceasta reteta zahar pudra vanilat.
Ingrediente Prajitura rapida cu gris
- 8 oua
- un praf sare
- 160g zahar pudra vanilat
- 250g gris Baneasa
- 250g fructe de padure asortate
Mod de preparare Prajitura rapida cu gris
- Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina, hartie de copt sau spray non stick o tava de 25x35cm.
- Separam ouale.
- Batem albusurile cu un praf de sare, pana avem o spuma aerata.
- Adaugam zaharul pudra treptat si continuam sa amestecam cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma tare, lucioasa, in care granulele de zhar nu se mai simt.
- Adaugam galbenusurile, grisul, praful de copt. Mixam usor pana sunt incorporate.
- Turnam compozitia obtinuta in tava, nivelam usor cu spatula.
- Punem fructele deasupra.
- Dam la cuptor 30-35 minute sau pana prajitura este aurie si trece testul scobitorii.
- Lasam Prajitura rapida cu gris sa se raccoreasca in tava (nu va speriati daca se dezumfla putin), apoi putem sa o mutam pe un gratar, pentru racire completa
- Putem pudra prajitura rece cu zahar.
. Prajitura cu gris poate fi servita si calduta, alaturi de ingheteta, mai ales vara! Copii o adora, va promit! Sa va fie de cel mai bine!