Paste Amatriciana

Azi pregatim impreuna un din retetele clasice de paste italiene – Paste Amatriciana sau Paste all’amatriciana. Este un preparat nelipsit din meniurile restaurantelor din zona Romei, fiind una dintre cele 4 retete de paste romane, alaturi de carbonara, cacio e pepe si pasta alla Grigia.

paste amatriciana

Ingredientele de baza sunt 3: branza (pecorino in mod clasic sau parmezan sau Grana Padano), guanciale (sau bacon/pancetta) si rosii. Este un sos originar din orasul Amatrice si reteta este una cu traditie, legenda spune ca rosiile sau sosul de rosii au fost adaugate in reteta la finele anilor 1600. De altfel, Pasta Amatriciana este singura reteta de paste romane, din cele 4, care are rosii.

paste amatriciana

Noi ne bucuram azi de o varianta plina de savoare, perfecta pentru o cina de vara! Toate ingredientele necesare pentru reteta de Paste Amatriciana va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multe retete cu paste, va asteptam in Bucataria LIDL.

paste amatriciana

Paste Amatriciana – ingrediente pentru 4 portii

  • ceapa mare alba
  • 3-4 catei usturoi
  • 250g cubulete bacon Dulano
  • 1 lingura ulei de masline Primadonna
  • 200g rosii cherry
  • 100g parmezan Lovilio
  • 250g fusilli Combino BIO
  • Sare si piper dupa gust
  • 150-200 ml apa in care au fiert pastele

paste amatriciana

Mod de preparare Paste Amatriciana

  1. Punem la fiert 2 litri de apa cu ½ lingurita sare. Cand apa clocoteste, adaugam pastele. Fierbem cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj.
  2. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare, prajim cubuletele de bacon cu o lingura de ulei de masline pana sunt rumenite.
  3. Adaugam ceapa taiata pestisori, rosiile cherii taiate fasii, usturoiul trecut prin presa.
  4. Le calim impreuna 2-3 minute, apoi adaugam  150ml din apa in care fierb pastele.
  5. Fierbem sosul la foc mare 5 minute sau pana lichidul scade la jumate.
  6. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Nu uitati ca si parmezanul este foarte sarat, deci putem adauga sare la final, daca este nevoie.
  7. Adaugam pastele si parmezanul. Amestecam foarte bine, mai lasam pe foc 1-2 minute.

paste amatriciana

Servim Paste Amatriciana alaturi de extra parmezan. Pofta buna! Vezi AICI si alte retete delicioase de paste!

paste amatriciana

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.