Foietaj cu legume coapte

Vrei gustul verii intr-un foietaj crocant? Incearca reteta de Foietaj cu legume coapte! Vinete si dovlecei la grill, mozzarella si prosciutto crudo, invelite in foietajul Morarita! O gustare minunata pentru picnic si iesirile in familie dar si o masa completa!

foietaj cu legume coapte

Foietaj cu legume coapte – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Cantitatile din reteta sunt pentru 18 bucati de foietaj. Puteti injumatatii reteta pentru mai putine portii sau, o puteti dubla pentru petrecerile mari in familie.
  • Pentru cele mai bune rezultate, lasati la decongelat aluatul pentru foietaj Morarita peste noapte in frigider. Daca il decongelati pe blatul din bucatarie, la temperatura camerei, trebuie sa va asigurati ca aluatul este decongelat cat sa fie maleabil, dar sa fie in continuare rece. Este important sa lucram cu aluatul pt foietaj rece, pentru ca atunci, straturile de grasime dintre foi cresc frumos in timpul coacerii.
  • Incingem cuptorul la 200°C cu ventilatie sau 220°C fara ventilatie.
  • Coacem vinetele si dovleceii pe gratar, sau le prajim usor intr-o tigaie, cu putin ulei de masline. Insa, la fel de bine putem recicla legumele ramase de la grill-ul de ieri sau de la cina.

foietaj cu legume coapte

Aceste foietaje cu legume coapte sunt absolut minunate fierbinti, imediat ce le scoatem din cuptor, cand mozzarella se intindeeeeee si legumele au o aruma intense. Culmea este ca sunt la fel de bune si reci, asa ca le puteti lua cu voi la pachet, la munca sau in excursii.

foietaj cu legume coapte

foietaj cu legume coapte

Foietaj cu legume coapte – Ingrediente pentru 18 bucati

  • 4 foi aluat pentru foietaj Morarita (2 pachete x 800g)
  • o vanata mare
  • un dovlecel mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri mix condimente pt grill
  • 18 felii prosciutto crudo sau sunca preferata
  • 200g mozzarella / cascaval dat pe razatoare
  • un ou batut
  • doua linguri seminte de susan

foietaj cu legume coapte

Mod preparare Foietaj cu legume coapte

  1. Decongelam aluatul pt foietaj Morarita. Incingem cuptorul la 200°C cu ventilatie.
  2. Taiem vanata si dovlecelul in felii de 1cm grosime. Le prajim pe grill, unse cu putin ulei si condimentate dupa gust. In functie de tipul de grill folosit, ajustam timpul de coacere si intoarcem legumele des pana sunt bine facute.
  3. Asezam prima foaie de aluat pentru foietaj pe hartie de copt.
  4. Asezam pe rand 9 felii de vinete, lasand spatiu intre ele astfel incat sa impartim foaia de aluat in 9 patrate egale.
  5. Urmeaza o felie de dovlecel, una de prosciutto si mozzarella data pe razatoare.
  6. Asezam deasupra a doua foaie de aluat si apasam usor marginile pt a delimita patratele.
  7. Inchidem marginile exterioare cu ajutorul unei furculite si taiem 9 patrate de aluat cu ajutorul unui cutit / rola pt pizza.
  8. Crestam fiecare foietaj superficial cu cutitul, ungem cu ou batut, presaram susan. Dam la cuptor 20-25 min sau pana este frumos rumenit.

foietaj cu legume coapte

foietaj cu legume coapte

Reteta de Foietaj cu legume coapte este gata! Acum putem desprinde fiecare patrat delicios si plin de legume si il putem servi alaturi de sosul preferat. Sa va fie de cel mai bine!

foietaj cu legume coapte

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.