Frigarui de creveti

Frigarui de creveti in stil spaniol, o reteta perfecta pentru vara! Poti sa pregatesti frigaruile de creveti la iesirile la gratar sau pe gratarul electric de interior, sunt delicioase oricum! Aceasta reteta, specifica zonei Andaluzia din sudul Spaniei, este servita in mod traditional ca aperitiv/gustare tapas, insa noi o savuram si la pranz, ca fel principal.

frigarui de creveti

Desi dureaza doar catvea minute sa pregatim aceste frigarui in stil spaniol, sunt o adevarata explozie de arome! “Pinchos Morunos de Gambas” am inteles ca se numesc, dar noi le vom cunoaste ca “cele mai bune frigarui de creveti din Univers”. Doar incercati reteta si sunt sigura ca va veti indragosti!

frigarui de creveti

Gasiti toate ingredientele necesare pentru reteta de Frigarui de creveti in stil spaniel in magazinele LIDL. Pentru sim ai multa inspiratie si retete super faine cu creveti, va asteptam in Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

  1. Orez cu lamaie si creveti
  2. Crema de creveti
  3. Salata cu creveti, avocado si fasole
  4. Supa crema de mazare cu creveti si icre
  5. Creveti cu usturoi

frigarui de creveti

Ingrediente pentru 10 Frigarui de creveti

  • 750g creveti decorticati Italiamo
  • 1 lingurita usturoi granulat Kanya
  • 1 lingurita ceapa granulata
  • ½ linugirita cumin/chimion
  • 1 lingurita paprika dulce afumata
  • ½ lingurita turmeric
  • 2 lingurite sare
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita ghimbir proaspat razuit sau macinat
  • 3 lingurite mix de condimente pentru gratar
  • 60ml ulei de masline Primadonna
  • zeama de la o lamaie BIO
  • o legatura patrunjel

frigarui de creveti

Mod de preparare Frigarui de creveti

  1. Decongelam crevetii intr-o sita, sub jet de apa rece. In niciun caz nu folosim apa fierbinte pentru a grabi procesul de decongelare.
  2. Scurgem foarte bine crevetii si ii tamponam cu servet de hartie, pentru a fi complet uscati.
  3. Intr-un bol incapator punem uleiul de masline, zeama de lamaie, patrunjelul tocat marunt si toate condimentele.
  4. Amestecam foarte bine, apoi adaugam crevetii. Amestecam astfel incat sa fie bine acoperiti de sos.
  5.  Acoperim cu folie alimentara, lasam deoparte 20-30 min.
  6. Punem crevetii pe frigarui, cat mai stransi unii de ceilalti.
  7. Ii prajim pe gratarul bine incins, 2 minute pe fiecare parte, pana isi schimba culoarea si devin roz.
  8. Dupa ce ii luam de pe gratar, ii putem stropi cu extra zeama de lamaie.

frigarui de creveti frigarui de creveti

Ce merge perfect alaturi de frigarui? Un sos de usturoi sau aioli! Diferenta dintre aoili si maionza? Este o emulsie pe baza de ulei de masline si foaaarte multe ustroi pisat! In rest, il poti pregati exact ca o maioneza si e delicios!

frigarui de creveti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.