Vinete si dovlecei pane

In zilele toride de vara, Buni Sia si mama Lucia se trezeau foarte de dimineata ca sa gateasca, inainte de caldura amiezii. Pe la 10 inchideau bucataria cu totul si noi ne trezeam in mirosuri delicioase de mancare! Una din retetele de vara pe care le pregateau frecvent – Dovlecei si vinete pane!

Vinete si dovlecei pane

In plin sezon al dovleceilor si vinetelor, trebuie sa incercati reteta de dovlecei si vinete pane! Iar eu am pentru voi cateva sfaturi super utile!

  • Puteti folosi dovlecei sau zucchini, indiferent de soiul de dovlecei folositi, rezultatul e mi-nu-nat!
  • Taiem dovleceii in felii de marime aproximativ egale. Ii saram foarte bine si ii lasam deoaprte cateva minute. Astfel dovleceii lasa apa si vor fi mai suculenti dupa prajire. In plus, faina se va “lipi” mult mai usor pe ei si intr-un strat mai uniform, pentru o crusta perfecta.
  • Exista doua variante pentru dovleceii si vinetele pane: dam fiecare felie prin faina, apoi prin ou batut si pesmet SAU putem face un amestec din faina si ou, similar cu cel pentru clatite, si sa dam dovleceii prin acest amestec si apoi prin pesmet.

Vinete si dovlecei pane

  • La capitolul PESMET, am folosit, ca de obicei, pesmetul Baneasa. In functie de crusta pe care o dorim, alegem tipul perferat de pesmet: auriu granulat – pentru o crusta perfecta, aurie, pesmet cu boia dulce – pentru o crusta aromata sau pesmet panko – pentru o crusta extraordinar de crocanta!
  • Este ideal sa prajim dovleceii si vinetele la flacara medie, pentru a ne asigura ca se fac perfect si la interior, nu doar rumenim crusta.
  • O data trecute prin pesmet, legumele pot fi prajite in baie de ulei sau la cuptor. Asezam legumele trecute prin pesmet in tava, pe hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180°C, 20 min pe o parte si 20 pe cealalta. Le putem unge cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule de patiserie sau cu un ulei tip spray.

Vinete si dovlecei pane

Ingrediente Vinete si dovlecei pane

Pentru garnitura - Crema de feta

  • 200g branza feta
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 30g nuci
  • Sare, piper, oregano, boia afumata

Vinete si dovlecei pane

Mod de preparare Vinete si dovlecei pane

  1. Taiem dovleceii in felii de jumatate de centimetru. Taiem vinetele bastonase.
  2. Le saram si le lasam 5 minute. Intri timp, batem ouale ca pentru omleta, le condimentam cu sare, piper, praf de usturoi.
  3. Dam fiecare felie de dovlecel si bastonas de vanata prin faina, scuturam excesul.
  4. Dam apoi prin ou batut si pesmetul preferat, astfel incat sa avem o crusta uniforma.
  5. Le asezam pe hartie de copt pana la momentul prajirii.
  6. Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare, apoi scadem flacara la minim.
  7. Prajim dovleceii si vinetele, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform.
  8.    Le scoatem din tigaie pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
  9. Pentru crema de branza, dam prin blender branza feta, iaurtul grecesc, nucile, sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, o lingurita oregano. Amestecam pana avem o crema.
  10. Punem crema de branza pe un platou, stropim cu ulei de masline, boia afumata, patrunjel tocat marunt.

Vinete si dovlecei pane

Vinete si dovlecei pane

Reteta de vinete si dovlecei pane este gata si, pe cat este de usor de facut, pe atat este de delicioasa. Iar in combinatie cu crema de feta, avem un pranz de vara super aromat, pe gustul intregii familii! Sa va fie de cel mai bine! Incearca si reteta de Tagliatelle cu pesmet crocant sau reteta de  Peste in pesmet!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.