Azi pregatim impreuna Pastrav la cuptor, o reteta foarte sanatoasa si rapida! Pentru reteta de azi folosim metoda de gatire „en papillote”, adica punem pestele si legumele in hartie de copt, facem un pachetel si astfel pestele se gateste la abur si este super aromat si suculent.
Am folosit pastrav curcubeu proaspat, pe care il gasiti oricand in magazinele LIDL. Puteti folosi pentru aceasta reteta orice tip de peste: somon, dorada, macrou, merluciu, sardine proaspete. In pachetelul facut din hartie de copt puteti adauga si legume (broccoli, cartofi taiati subtire, masline, rosii, bastonase de morcovi etc. Pentru si mai multe retete faine, va asteptam in BUCATARIA LIDL!
Pastrav la cuptor – ingrediente pentru 2 portii
- 2 bucati pastrav proaspat, eviscerat
- 2 linguri ulei de masline Primadonna
- 2 lamai
- busuioc proaspat
- 2 linguri mix de condimente pentru peste Kania
Timp de preparare 30 min, dificultate medie
Incingem cuptorul la 200°C.
Spalam pastele in apa rece, il tamponam cu hartie de bucatarie pentru a fi perfect uscat. Optional il putem curata de solzi.
Crestam fiecare peste in 3-4 locuri, pe ambele parti. Stropim cu ulei de masline si presaram condimente. Masam pestele pentru a fi bine condimentat si la exterior si in interior. Introducem felii de lamaie in locurile unde am crestat pestele. Punem felii de lamaie si in interior, alaturi de frunze de busuioc.
Asezam fiecare peste pe o foaie de hartie de copt. Punem cateva rosii si extra busuioc, inchidem bine hartie de copt pentru a forma un pachetel. Coacem 20-30 minute, in functie de dimensiunea pastelui folosit.
Pastrav la cuptor sau pastrav en papillote este gata! Puteti sa alegeti diverse tipuri de garnitura, de la Legume la cuptor (click pe titlu pentru a accesa reteta) sau orez/cartofi natur, cartofi prajiti la friteuza cu aer cald sau, desigur, mamaliguta si mult mujdei!