Legume la cuptor cu halloumi la gratar

Azi pregatim impreuna un adevarat festin de vara – Legume la cuptor cu halloumi la gratar! Se pregateste foarte usor, cu legume de sezon si sunt absolut delicioase si sanatoase!

legume la cuptor

Legume la cuptor cu halloumi la gratar – ce legume folosim?

O combinatie de vinete, dovlecei/zucchini, ardei gras, cartofi noi, invelite intr-un sos delicios cu ulei de masline, ceapa si condimente! Puteti folosi si felii de rosii, doar ca vor lasa mai mult lichid. O solutie este sa tamponati foarte bine rosiile inainte, cu hartie de bucatarie, pentru a elimina pulpa in exces.

legume la cuptor cu halloumi la gratar

Ce este halloumi?

Daca nu ati incercat halloumi pana acum, trebuie sa il incercati in meniul pentru gratar din vara aceasta! Halloumi este un tip de branza care nu se topeste la temperaturi mari, deci poate fi pregatita la gratar sau in tigaie si face o crusta minunata, crocanta! Branza halloumi poate fi consumata si proaspata, in salate, la fel ca feta sau telemeaua, dar si ca umplutura pentru placinte. In magazinele LIDL gasiti branza halloumi in gama permanenta, in diverse sortimente, va sugerez sa o incercati! Pentru si mai multa inpiratie, va asteptam in Bucataria LIDL!

legume la cuptor cu halloumi la gratar

Legume la cuptor cu halloumi la gratar – ingrediente epentru 6 portii

  • 2 vinete medii
  • 2 dovlecei medii
  • 3 catofi noi marime medie
  • 1 ardei gras rosu
  • o ceapa rosie
  • 50ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  • 2 linguri mix de condimente pentru gratar Kania
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 2 cutii branza Halloumi Eridanous (2x225g)

Mos de preparare

  1. Mai intai ne ocupam de legume – le spalam, le taiem felii de 5mm gosime. De aceea e important sa avem legume medii, ale caror felii sa fie aproximativ de aceeasi dimensiune. Daca feliile sunt prea mari (cele de la vinete, de exemplu) le taiem in jumatate. Punem toate legumele intr-un bol.
  2. Pregatim un sos din uleiul de masline, ceapa tocata marunt, condimente.
  3. Turnam sosul peste legume. Amestecam foarte bine, astfel incat toate legumele sa fie acoperit de sos.
  4. Le asezam in tava, alternand felii de vinete, cartofi, dovlecei, ardei gras. Dam la cuptor 1 ora, la 180°C. Legumele sunt gata cand furculita intra usor in cartofi.
  5. Cat legumele stau la cuptor, pregatim halloumi la gratar. Scurgem branza din saramura, o tamponam cu prosoape de hartie. Taiem fiecare bucata in 3 felii. Prajim halloumi pe gratarul incins, uns cu putin ulei, 3-4 minute pe fiecare parta sau pana obtinem gradul de rumenire dorit.

legume la cuptor cu halloumi la gratar

 

legume la cuptor cu halloumi la gratar

Reteta de Legume la cuptor cu halloumi la gratar este gata! Pofta buna!

legume la cuptor cu halloumi la gratar

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.