Daca ma urmariti de mai mult timp sau poate doar de curand, sigur stiti un lucru cert depre mine – iubesc cafeaua! Ii spun “cafia” exact asa cum se pronunta in zona mea si este bucuria mea in fiecare dimineata si, musai, pe la ora 4 dupa-amiaza. Aceste super fursecuri fragede cu gem merg perect alaturi de cafea sau ceai si copiii efectiv le adora!
Aceste fursecuri sunt atat de fragede incat efectiv se topesc in gura! Dar stiti ce le face atat de fragede? Pentru prepararea lor folosim untura! Si nu orice untura, ci una mi-nu-na-ta: untura de porc mangalita de la Mangalitza Food Art! Untura este ideala nu doare pentru prajit sau conservarea alimentelor (vezi AICI reteta de Carne si carnati la garnita), dar este recomandata si pentru produse de patiserie – fursecuri, biscuiti, tarte, cornulete. Folosind untura, vom avea un aluat extra fraged.
V-am mai povestit despre produsele Mangalitza Food Art in retetele de Polenta cremoasa cu pancetta si Paste cu pesto de zucchini si guanciale si le recomand cu drag si incredere!
- produse din carne de porci de Mangalita, crescuti liberi, intr-o zona cu dealuri si pasuni intinse. Porcii traiesc intr-un mediu natural, unde isi procura singuri hrana, mai ales vara.
- nu contin E-uri, conservanti sau coloranti artificiali
- este o gama variata de produse, perfecta pentru cele mai fine si delicioase preparate! Poti comanda direct de pe site-ul celor de la Mangalitza Food Art, livreaza in toata tara! Vezi intraga gama de produse AICI.
Fursecuri fragede cu gem – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Din cantitatile din reteta ies circa 18-20 bucati de fursecuri. Poti dubla foarte usor reteta, rezultatul va fi la fel de bun!
- O data pregatit aluatul, e neaparat sa il tinem minim o ora la frigider, pentru ca fusecurile sa isi pastreze foarte bine forma la copt.
- Poti tine aluatul la congelator pana la 3-4 saptamani, astfel il ai mereu la indemana cand ai pofta de super fursecuri fragede cu gem.
- Daca nu ai robot de bucatarie, poti framanta aluatul cu mana, fara nicio problema!
- Poti folosi gemul preferat, eu am folosit gem de caise pentru ca e preferatul copiilor, dar merg perfect si cu gem de zmeura, fructe de padure sau magiun.
Ingrediente pentru 18-20 fursecuri fragede cu gem
- 50 g zahar tos
- 300g faina 000
- 200g untura de porc Mangalitza
- 2 oua mari
- ½ lingurita esenta de vanilie
- 200g gem caise
- 2 linguri nuci tocate grosier
Punem toate ingredientele in blender sau intr-un vas incapator si le amestecam pana avem un aluat omogen. Nu lucram aluatul mai mult decat este necesar, ci doar cat sa fie bine amestecat. Facem un disc din aluat si il dam la frigider minim 60 min.
Incingem cuptorul la 190°C static, 180°C cu ventilatie. Punem hartie de copt pe o tava mare, cum ar fi tava cuptorului. Din aluatul rece, modelam cu miscai rapide (e foarte important sa nu se inmoaie aluatul) 18-20 bilute de marimea unei nuci. Facem cate o gaura in fiecare fursec, cu ajutorul unei linguri de lemn. Umplem cu gemul preferat, presaram nuca. Coacem fursecurile 10-12 min sau pana sunt aurii. Le lasam sa se raceasca in tava putin, apoi le mutam pe un gratar, pentru a se raci complet,
Reteta de Fursecuri fragede cu gem va deveni rapid o favorita in bucataria voastra! Sunt atat de fragede, incat nu le poti rezista! Sa va fie de cel mai bine!