Pandispan cu cirese

O reteta de vara pe care TREBUIE sa o notezi in caietul tau de retete preferate – PANDISPAN CU CIRESE! Este o reteta clasica de pandispan, in care folosim doua oua, zahar si faina. Fara ulei si fara praf de copt iese un pandispan super pufos!

Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Puteti folosi orice fel de fructe, proaspete sau congelate. Daca folositi fructe congelate, e important sa le lasati foarte bine la scurs intr-o sita si apoi sa le tamponati cu servet de hartie, pentru a indeparta excesul de lichid.
  • Daca doriti ca fructele sa ramana la suprafata pandispanului, nu uitati sa le dati prin putina faina. Eu prefer sa fie fructe si la mijlocul prajiturii.
  • Pentru un pandispan super pufos, fara praf de copt, e foarte important sa avem o bezea foarte bine batuta. Batem intai albusurile cu un praf de sare pana avem o bezea moale. Adaugam zaharul treptat si mixam continuu pana avem o bezea in care granulele de zahar nu se mai simt. Cum testam bezeaua? Nu cade din vas cand il intoarcem cu fundul in sus.
  • Coacem pandispanul la 170 cu ventilatie.

Pandispan cu cirese

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Pandispan cu cirese va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multa inspiratie si retete cu fructe, te asteptam in Bucataria LIDL. Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

Crumble cu fructe

Prajitura cu mascarpone si cirese

Prajitura rasturnata cu caise

Prajitura cu mure si mascarpone

Prajitura dimplomat fara blat

Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese – Ingrediente pentru o tava de 35x25cm (30 bucati)

  • 500g cirese
  • 6 oua
  • 150g zahar tos
  • 150g faina Belbake
  • un praf sare
  • ½ lingurita esenta de vanilie Belbake

Timp de preparare 1 ora, dificultate medie

Pandispan cu cirese

Incingem cuptorul la 170°C. Tapetam cu hartie de copt sau spray non stick (sau unt si faina) o tava de 35x25cm. Spalam ciresele, le tamponam cu servetel de hartie, indepartam samburii.

Separam ouale. Batem albusurile cu un praf de sare pana avem o spuma moale. Cu mixerul mergand, adaugam treptat zaharul tos si vanilia. Continuam sa amestecam si sa adaugam zahar pana avem o bezea foarte ferma, in care granulele de zahar nu se mai simt si bezeaua nu cade daca intoarcem vasul.

Adaugam galbenusurile, mixam cateva secunde.

Adaugam faina si o incorporam folosim o spatula, cu miscari de impaturire, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Turnam in tava pregatita. Punem deasupa ciresele. Coacem 25-30 min sau pana trece testul scobitorii.

Pandispan cu cirese

Reteta de Pandispan cu cirese este gata! Dupa racire, putem pudra pandispanul cu zahar. Sa va fie de cel mai bine!

Pandispan cu cirese

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.