Pumpkin spice INKA

Azi pregatim impreuna o bautura perfecta pentru toamna, pentru intreaga familie – Pumpkin Spice Inka! Unul din lucrurile pe care le iubesc la prietena mea toamna? Aromele! In sfarsit e liber la scortisoara, nucsoara, cuisoare si amestecul meu preferat de condimente pentru cafea si lapte – PUMPKIN SPICE!

pumpkin spice inka

Amestecul Pumpkin Spice este un mix pe baza de scortisoara (care se foloseste in cantitate mai mare decat restul ingredientelor), nucsoara, cuisoare, ghimbir si ienibahar. Reteta mea preferata:

¼ cana scortisoara

2 lingurite ghimbir

1 lingurita cuisoare

2 lingurite nucsoara

1 lingurita ienibahar

Este un amestec perfect pentru orice preparat de toamna, pe baza de dovleac/dovleac copt, mere, gutui, vin fiert, turta dulce.  Aaaaaa si bineinteles, e perfect pentru bauturile de toamna, asa ca azi l-am folosit pentru PUMPKIN SPICE INKA!

pumpkin spice inka

De ce iubesc bautura Inka? Este cea mai cunoscuta si apreciata bautura din cereale! Este obtinuta din orz, secara, cicoare si sfecla de zahar, intr-o compozitie echilibrata si obtinuta printr-un proces tehnologic natural. Datorita continutului mare de cereale este o sursa foarte buna de fibre. Poate fi consumata in orice moment al zilei, de intreaga familie, chiar si copilasii peste 3 ani. In plus, pregatita cu apa, are doar 14 calorii/portie.

pumpkin spice inka

Hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie si cum pregatim PUMPKIN SPICE INKA! Puteti folosi lapte de vaca sau vegetal, in functie de preferinte. Piureul de dovleac se pregateste foarte simplu, gasiti un video cu toate explicatiile AICI.

Pumpkin spice Inka – Ingrediente pentru 2 portii

  • 3 linguri piure de dovleac copt
  • 2 lingurite zahar brun
  • 200ml bautura Inka
  • 200ml lapte
  • 1 lingurita mix de condimente pumpkin spice
  • spuma de lapte sau frisca pentru decor

pumpkin spice inka

Pentru a pregati Pumpkin Spice Inka, amestecam toate ingredientele (mai putin spuma de lapte/frisca) intr-o craticioara. Le punem pe foc pana dau un clocot si zaharul brun este dizolvat total. Turnam in pahare printr-un tifon sau o sita foarte fina. Decoram optional cu frisca sau spuma de lapte.

Sper sa va placa reteta de Pumpkin Spice Inka si sa va bucure in sezonul rece! Alaturi de prietenii de la Inka va dorim o toamna frumoasa, plina de bauturi delicioase! Sa va fie de cel mai bine!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.