Papricas de pui cu paste

Azi gatim impreuna una din retetele care mi-au marcat copilaria: PAPRICAS DE PUI CU PASTE! Am iubit papricasul de cand eram mica si e una dintre primele retete pe care am invatat sa le pregatesc cand a inceput pasiunea mea pentru bucatarie. Cand Luca era mic, era mancarea lui preferata! Mi-l amintesc si acum in scaunele, cand a inceput sa vorbeasca si cerea “po-pri-cas”. Si acum il iubeste la fel de mult si Luna ii vine din urma! ♥

papricas de pui cu paste

PÁPRICAȘ s. n. Mîncare cu sos făcută din bucăți de carne și din cartofi, gătită cu multă boia de ardei. Unele familii poartă cu mîndrie faima sarmalelor, altele a papricașului. VORNIC, P. 12. Cînd a venit vorba de cele două porții de papricaș, s-a șters cu dosul mînii la gură. STANCU, C. I. 54. – Accentuat și: papricáș.

papricas de pui cu paste

Asta spune DEX-ul despre PAPRICAS. Si daca scrie si in DEX ca “unele familii poarta cu mandrie faima sarmalelor, altele a papricasului”, este clar ca asa e si ca, in familia noastra, papricasul e la loc de cinste! De ce sa incercati reteta de “Papricas de pui cu paste”? Pentru ca are un sos foooarte cremos, carne frageda de pui si aroma minunata data de boiaua afumata.

De data aceasta insa, am gatit papricasul me iubit in vasele noi si minunate de la Email de Sighisoara! V-am mai vorbit despre ele in reteta de Tocanita de cartofi a la Buni Sia si, intre timp, mi-am completat colectia cu TOATE cratitele si oalele, capacele asortate si, bineinteles un Dutch Oven (dar despre el vorbim in curand mult mai detaliat). Sunt atat de frumoasa, incat ti-e mai mare dragul sa gatesti in ele!

vase emailate email de sighisoara teoskitchen

Dar, dincolo de a fi extrem de frumoase si pastelate, vasele Email de Sighisoara ne ofera un mod de a gati foarte SANATOS!

  • Ce este emailul? O sticla inodora si incolora. Insa aceasta sticla speciala este facuta dupa o reteta speciala, de aici si diferenta de calitate intre vasele emailate de pe piata. Vasele EDS au 3 straturi PREMIUM, care ne ofera siguranta la transferul de metale grele.
  • Avand 3 straturi de email de calitate, vasele evita orice contact al mancarii cu metalul si este impiedicat transferul de metale grele in preparatele noastre.
  • Pentru fabricarea lor se foloseste un otel mai gros, de aceea vasele sunt mai grele decat cele obisnuite sunt mai durabile, iar caldura este distribuia uniform pe suprafata lor.
  • Functioneaza perfect pe orice tip de arzator si pe plitele cu inductie!
  • Fiecare vas e unic si facut manual! Pentru fiecare vas lucreaza 25 de oameni talentati!

vase emeilate email de sighisoara

Pentru a va bucura si voi de vasele minunate EDS, v-am pregatit un cod de reducere TEO15 care va ofera o reduce de 15% la achizitionarea vaselor de pe site-ul https://emaildesighisoara.ro/

Hai sa povestim putin despre reteta de Papricas de pui!

  • Puteti folosi pulpe de pui inferioare sau superioare, aripi de pui, piept de pui taiat cubulete sau chiar pulpe dezosate.
  • Pentru sosul alb, putem folosi smantana dulce sau lapte. Daca folosim lapte, asa cum folosea Buni Sia pe vremuri, trebuie sa punem mai multa faina pentru un sos cremos. De aceea recomand smantana dulce pentru gatit si doar 2 linguri de faina, pe care le amestecam foarte bine cu smantana, pentru a nu face cocoloase.
  • Putem folosi boia dulce sau iute, dar va recomand cu drag boiaua dulce afumata, pentru un gust intens.
  • Si patrunjelul! Neaparat mult patrunjel! Proaspat si tocat foarte marunt, il adaugam numai la ultimul clocot pentru a-si pastra aroma intensa.
  • La capitolul garnitura, papricasul merge perfect alaturi de mamaliga si alaturi de paste. Desigur, cand eram mici (si chiar si acum), Buni le zice tuturor pastelor “macaroane” si pregateste papricasul cu macaroane cu acelasi drag si la 85 de ani!

papricas de pui cu paste

Papricas de pui cu paste – Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 ciocanele de pui
  • 3 linguri ulei
  • o ceapa mare alba, taiata marunt
  • sare, piper, boia dulce afumata dupa gust
  • 1 litru apa
  • 500ml smantana dulce
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri legume uscate (optional, dar adauga un plus de gust)
  • o legatura patrunjel verde

papricas de pui cu paste

Pentru modul de preparare al retetei de Papricas de pui cu paste, apasati PLAY in fereastra de mai jos!

Sa va fie de cel mai bine, sper sa va bucure reteta de Papricas de pui cu paste si mai ales sa va bucurati de vasele de la EDS, chiar sunte deosebite!

6 Comments

  1. Alexandra

    Teo, te rog, spune-ne de unde se poate cumpăra boia dulce afumată. Efectiv nu găsesc în supermarketurile din Craiova.

  2. Andreea

    Draga Teo,

    Care e capacitatea oalei verzi si oalei roz EDS? Sau dimensiunile. Cf siteului par de mici dimensiuni insa in video-ul tau par ok.
    merci!

  3. Natalia

    Din păcate,codul de reducere TEO15 nu este valid ,nu l-am putut folosi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.