Briose fara gluten si fara zahar

Briose fara gluten si  fara zahar – o varianta excelenta pentru micul dejun sau pachetelul de la scoala!

briose fara gluten si fara zahar

Chiar daca nu aveti intoleranta la gluten, recomand reteta de Briose fara gluten si fara zahar pentru ca sunt extrem de pufoase, foarte aromate, se pregatesc in doar cateva minute si sunt si baby friendly!

briose fara gluten si fara zahar

Briose fara gluten si  fara zahar  – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Am ales faina de migdale de la Lidl (migdale macinate foarte fin). Este la un pret foarte bun si o puteti folosi si pentru reteta de macarons.
  • Pentru ca este o reteta fara zahar adaugat, este important sa folosim banane foarte bine coapte. Astfel bananele vor aduce “dulceata” retetei. Stiti bananele acelea atat de coapte si galbene, incat au chiar si pincte negre? Cele pe care pare ca le-ai uitat in cosul de fructe si nu le mai mananca nimeni? ACELEA sunt ideale pentru reteta de Briose fara gluten si fara zahar.
  • O data pregatite, briosele rezista foarte bine la frigider 4-5 zile sau le puteti congeal in pungi individuale, apoi le lasati la temperatura camerei pana se decongeleaza.
  • In compozitie putem adauga afine proaspete, fulgi de ciocolata amaruie sau cubulete de mere/pere.

briose fara gluten si fara zahar

Ingrediente pentru 12 bucati de Briose fara gluten si fara zahar

  • 3 banane mari, foarte bine coapte
  • 3 oua mari
  • 300g migdale macinate Alesto
  • un pliculet praf de copt Belbake
  • un praf sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie dupa gust

briose fara gluten si fara zahat

Toate ingredientele necesare pentru prepararea retetei de Briose fara gluten si fara zahar va asteapta in magazinele LIDL.

Va invit in Bucataria LIDL, sa descoperiti si alte retete similiare! Click pe titlu pentru a accesa reteta:

Mod de preparare Briose fara gluten si fara zahar

  • Incingem cuptorul la 180°. Tapetam cu hartiute speciale sau spray non-stick o tava pentru briose.
  • Intr-un blender punem bananele taiate bucatele, ouale, praful de copt, scortisoara, vanilia. Amestecam foarte bine.
  • Adaugam faina de migdale, amestecam din nou. Daca adaugam afine sau ciocolata, acum e momentul, insa le amestecam cu spatula si nu cu blenderul.
  • Umplem chesele pentru briose astfel incat sa fie ¾ pline.
  • Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam apoi sa se raceasca in tava pana ajung la temperatura camerei

briose fara gluten si fara zahar

Briose fara gluten si fara zahar vor fi iubite de copilasi si mamici in egala masura! Sa va fie de cel mai bine!

briose fara gluten si fara zahar

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.