Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei…asa spun nutritionistii. Eu tot ce pot sa va spun este ca un mic dejun sanatos si satios va trezeste cu adevarat, va da energie pana la pranz si nu numai si da, chiar cred in vorba aia “mic dejun de rece, pranz de print, cina de cersetor”. Asa ca azi va aduc 2 RETETE SANATOASE PENTRU MIC-DEJUN ♥
Una dintre cele mai frecvente scuze pe care le auzim (si le spunem) cand vine vorba de micul dejun? “Nu apuc sa mananc!”. Si da, probabil nu este o scuza, din pacate. Ritmul super agitat al vietii pe care o ducem ne face de foarte multe ori sa sarim peste o masa. Uneori chiar peste doua mese. Si uite-asa vine cina si noi suntem nemancati! Ce facem atunci? Recepram la cina tot ce nu am mancat in timpul zilei. Cred ca este unul dintre cele mai nesanatoase obiceiuri ale vremurilor moderne. Eu sper sa va incurajez sa luati micul dejun cu cele 2 RETETE SANATOASE PENTRU MIC-DEJUN ♥
Budinca de chia
Semintele de chia sunt considerante un super-aliment. Sunt apreciate inca de pe vremea mayasilor si aztecilor si sunt in topul celor mai hranitoare alimente. Cu toate acestea, sunt indicate in curele de slabire pentru ca dau senzatie de satietate pentru mult timp, reduc tensiunea arteriala si sunt o sursa foarte importanta de Omega 3.
Budinca de chia este prima dintre cele 2 Retete sanatoase pentru mic-dejun pe care TREBUIE sa o incercati! Partea minunata? Puteti pregati budinca de seara, pentru ca trebuie sa stea la frigider, iae dimineata, la trezire, aveti micul dejun care va asteapta cuminte in frigider. Nici nu are rost sa va spun cat de simplu se pregateste. Da, se pregateste ridicol de simplu:
- seminte de chia – pe care le gasiti absolut oriunde, de la magazinul din colt si pana la magazinele naturiste
- lapte – care poate fi de vaca, de soia, de capra, de cocos, de bivolita, de orez, de migdale e caju…ati inteles ideea, nu? Laptele vostru preferat este perfect pentru reteta aceasta!
- indulcitor – sirop de agave, miere, sirop de artar? Oricare este potrivit pentru a indulci si a da aroma budincii de chia.
- Arome – miezul unei pastai de vanilie, esenta de rom, migdale, coaja de lamaie sau portocala, scortisoara? Depinde ce gust doriti sa dati budincii voastre!
Eu va las mai jos reteta de baza pentru Budinca de chia, iar voi o puteti personaliza asa cum doriti, incepand de la arome si pana la decor. In borcanelul inalt, am turnat budinca de chia peste piure de anans, de exemplu ♥
Ingrediente pentru Budinca de chia
- 60g seminte chia
- 250ml lapte (au am folosit de soia cu vanilie)
- 2 lingurite sirop agave/miere
Pur si simplu le amestecam foarte bine pe toate. Acoperim vasul si il dal la rece, minim 3-4 ore, de preferinta peste noapte. Din cand in cand, amestecam din nou, pentru ca semintele de chia sa se repartizeze uniform in lapte. Turnam apoi in borcanele, boluri sau cupe si decoram dupa gustul si imaginatia noastra.
Pancakes cu dovleac copt
Pancakes sau clatite americane, reteta nr.2 de azi, este o reteta care se pregateste usor, luatul sta la rece 2-3 zile, asa ca le coaceti cand aveti nevoie. Simplu, nu? 😊 In plus, o data coapte, clatiele pot fi congelate in portii de 2-3, astfel ca le decongelati de seara si dimineata aveti micul dejun pe masa! Trebuie doar sa le incalziti putin in tigaie sau in cuptorul cu microunde.
Ingrediente pentru 10-12 bucati Pancakes cu dovleac copt:
- 250g piure e dovleac
- 250g lapte
- 2 linguri unt topit/ulei
- 1 ou
- 1 lingura amestec Pumpkin Spice (click pentru reteta)
- 2 linguri zahar brun
- 200g faina (eu am folosit faina integrala)
Amestecam toate ingredientele pana avem o compozitie omogena. Intr-o tigaie bine inchinsa si unsa cu putin ulei (sau ulei de cocos) punem cate ½ polonic pentru fiecare pancake. Cand fac bulbuci pe partea superioara, la intoarcem pentru a se rumeni si pe partea cealalta.
Sper ca cele 2 Retete pentru mic dejun de azi v-au inspirit si pe voi sa mancati dimineata! Chiar va rog sa incercati sa nu sariti peste masa aceasta! Retete sunt prea simplu de facut sa nu le dati o sansa! Sa va fie de cel mai bine ♥
unde gasesti piure de dovleac? il faci tu?
Da, da, uite aici cum procedez eu https://teoskitchen.ro/2016/09/cum-coacem-dovleacul.html