Oua umplute cu sos Caesar

Despre dragostea mea pentru oua umplute v-am mai povestit si in alte retete, cum ar fi Salata de oua in straturi. Cred ca dragostea mea pentru oua umplute nu este doar a mea, ci a romanilor in general. Pentru ca da, ouale umplute sunt aperitivul suprem! Tocmai de aceea va propun reteta de azi – Oua umplute cu sos Caesar. Pentru ca sunt mereu in cautare de ceva nou cand vine vorba de oua umplute!

oua umplute cu sos caesar

Ce e special la reteta de Oua umplute cu sos Caesar

  • Am facut o umplutura foarte simpla: galbenusul de la ou, pateul casei de porc de la Scandia Sibiu, iaurt grecesc. Galbenusul este clar de ce l-am folosit, nu cred ca mai e vreun dubiu 🙂
  • Pateul casei de la Scandia Sibiu este preferatul meu, are exact gustul pateului facut in casa, cu bucati de ficat si o textura grunjoasa. Toate acestea fara E-uri si aditivi artificiali. Gasiti pateul casei si in varianta de pui, pe care l-am folosit la reteta de Sandwich aperitiv, reteta pe care v-o recomand cu mare drag.

Oua umplute cu sos Caesar

  • Am inlocuit cele 2-3 linguri de maioneza din reteta clasica de oua umplute cu iaurtul grecesc, care este mai light, ofera cremozitate umpluturii, dar si un gust deosebit.
  • La capitolul condimente, sarea si piperul sunt de ajuns pentru ca vom face un sos super aromat.
  • Sosul Caesar, sosul de la clasica salata Caesar, se potriveste perfect cu ouale umplute. Este un sos foarte aromat de la castravetii murati si mai ales de la fileul de ansoa folosit. Se pregateste usor, pur si simplu punem toate ingredientele in blender.

oua umplute cu sos caesar

  • Am ales o varianta de prezentare mai deosebita pentru reteta de Oua umplute cu sos Caesar. Pe un platou intindem sosul cu ajutorul unei linguri, umplem ouale folosind un pos si, pornind de la ideea de crutoane din Salata Caesar, am decorat ouale umplute cu covrigei de casa. Astfel fiecare ou umplut este o “imbucatura perfecta”. Nu trebuie sa mai serviti si paine alaturi 🙂
  • In ceea ce priveste ouale in sine, va recomand sa folositi oua care au cel putin 5-7 zile vechime. Acestea se curata mult mai bine si mai usor decat ouale foarte proaspete. Astfel, vor arata foarte bine pe orice platou festiv!

oua umplute cu sos caesar

Ingrediente pentru reteta de Oua umplute cu sos Caesar

  • 6 oua fierte tare
  • o conserva de Pateul casei de porc Scandia Sibiu (200g)
  • 2-3 linguri de iaurt grecesc natur
  • sare si piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita de mustar clasic
  • o lingurita de sos Worchestershire
  • 150g de iaurt grecesc
  • 100ml de ulei de masline extra virgin
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • un file de ansoa
  • 50g parmesan proaspat, dat pe razatoare
  • piper dupa gust

oua umplute cu sos caesar

Intr-o cratita incapatoare punem cele 6 oua. Turnam apa cat sa le acopere, punem si un praf de sare. Punem cratita pe foc si lasam ouale sa fiarba 10-12 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Oprim focul si acoperim oala, mai lasam ouale 5-6 minute inainte de a scurge apa si a le curata. Taiem ouale pe jumatate, scoatem cu grija galbenusul.

oua umplute cu sos caesar

Amestecam intr-un vas galbenusurile cu pateul casei de porc de la Scandia Sibiu si 2 linguri de iaurt grecesc. Pentru sos, punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem un sos cremos. Intindem sosul pe platou cu ajutoul unei linguri, umplem ouale cu amestecul pregatit si le asezam pe sos. Decoram cu verdeturi, covrigei sau crutoane.

oua umplute cu sos caesar

Desi este o reteta foarte simplu de facut pana si de catre gospodinele incepatoare, reteta de Oua umplute cu sos Caesar este delicioasa si inedita! Va promit ca sosul nu va dezamagi! Chiar daca va iese mai mult decat ati folosi la ouale umplute, sosul Caesar se pastreaza foarte bine 2 zile la frigider. Astfel, il puteti folosi la salate, de exemplu. Sa va fie de cel mai bine! 🙂

oua umplute cu sos caesar

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.