Biscuiti sarati cu branza

Cine spune ca biscuitii e neaparat sa fie dulci? Cine a hotarat ca biscuitii trebuie neaparat serviti alaturi de cafea sau ceai, la micul dejun? Eu va propun azi o reteta de biscuiti sarati cu branza.

biscuiti sarati cu branza

Biscutii sarati au in compozitie doua tipuri de branza cheddar, ardei gras rosu, busuioc proaspat tocat marunt. In fiecare biscuite am pus o lingurita buna de dulceata de ardei iute. Rezultatul? Reteta de azi – Biscuiti sarati cu branza, un adevarat deliciu! Reteta pentru Dulceata de ardei iute, o gasiti aici (click pe link pentru reteta).

biscuiti sarati cu branza

Tot ce trebuie sa stii despre reteta Biscuiti sarati cu branza

  • Fiind un aluat pe baza de unt, e foarte important sa tinem aluatul la frigider cel putin o ora inainte de folosire. Dupa ce modelati biscuitii si ii asezam in tava, mai dam tava la frigider 10 minute inainte de coacere. Astfel, biscuitii isi vor pastra forma la copt.
  • Branza cheddar clasica pe care am folosit-o o gasiti in gama permanenta a magazinelor LIDL, iar branza wensleydale cu merisoare o gasiti acum, la saptamana branzeturilor. Daca nu il gasiti, puteti pur si simplu sa dublati cantitatea de branza cheddar clasica sau parmesan dat pe razatoare
  • Puteti folosi busuioc proaspat, asa cum am folosit eu, dar si alte ierburi aromatice: rozmarin, salvie, menta, patrunjel dar si spanac, de exemplu.

biscuiti sarati cu branza

  • In loc de dulceata de ardei iuti, puteti folosi dulceata de ceapa sau un al tip de chutney.
  • Biscuitii sunt gata cand sunt usor rumeniti. Nu va faceti griji daca sunt inca moi cand ii scoateti din cuptor, se intaresc pe masura ce sa racesc. Fiind biscuiti pe baza de branza, voi fi chiar mai moi decat biscuitii obisnuiti pe baza de unt.
  • Din cantitatile date in reteta ies cca 36 de biscuitii, respectiv 3 tavi. Tavile se coc pe rand, nu coaceti 2 tavi o data, pentru ca nu se vor coace uniform.

biscuiti sarati cu branza

Ingrediente pentru 36 bucati de Biscuiti sarati cu branza:

  • 230g unt Pilos, la temperatura camerei
  • 100g branza Cheddar Valley Spire
  • 100g branza Wensleydale Valley Spire
  • 3 linguri ardei gras rosu, tocat foarte fin
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 250g faina Castello

biscuiti sarati cu branza

Mod de preparare Biscuiti sarati cu branza:

  1. Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pana avem o spuma. Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana avem un aluat omogen.
  2. Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la rece cel putin o ora inainte de folosire.
  3. Modelam bile din aluat, de marimea unei mingi de ping-pong. Asezam in tava pe hartie de copt, facem cate o adancitura cu degetul sau coada unei linguri de lemn. Umplem biscutii cu dulceata de ardei iuti.
  4. Coacem biscuitii in cuptorul incins la 180°C, timp de 20-25 minute sau pana sunt usor rumeniti. Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii mutam pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet.

biscuiti sarati cu branza

Biscuiti sarati cu branza este o reteta pe care trebuie sa o incercati daca va plac rontaielile sarate! Diferenta este ca sunt rontaieli facute in casa, stim exact ce am pus in compozitie si putem controla foarte usor gustul. Sunt niste biscuiti care se potrivesc perfect pe platourile de aperitive sau pentru platouri de branzeturi. Sa va fie de cel mai bine!

biscuiti sarati cu branza

2 Comments

  1. Elena

    Arata foarte bine ca sa nu fie facuti.Am dulceata de ardei iuti,dar nu vor fi prea iuti biscuitii?
    Multumesc mult!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.