Retete de deserturi rapide

retete de deserturi rapide

“5 Retete de deserturi rapide” – aceasta nu este o postare dedicata gospodinelor profesioniste, nici bucatarilor de 5 stele, nici bloggerilor culinari care gatesc exceptional si care se cutremura din temelii la auzul cuvantului “de cumparat”. “5 Retete de deserturi rapide” este o postare pentru voi, mamicile care lucrati in Saptamana Mare pana vineri la ora 19:00, mamicile care nu mai stiu cum sa isi imparta timpul intre birou si acasa, mamicile pe care zi de zi le chinuie gandul ca stau prea putin cu cei mici, desi si-ar dori sa stea atat de mult! E pentru mamicile si parintii care se lupta zi de zi cu sentimentul de vinovatie ca ii vad pe cei mici doar seara inainte de culcare, cand, dupa o zi extenuanta la birou abia daca mai au energia sa le faca baie si sa le citeasca o poveste inainte de culcare. E pentru mamicile care se lupta sa fie femei de cariera, nu neaparat pentru ca si-au dorit asta, ci pentru ca job-ul bun plateste rata la casa, sa fie sotii atente si grijulii, pentru ca toata lumea le spune ca o casnicie se duce de rapa cand sotul se simte neglijat, femeile care se lupta sa fie mamici pentru ca toata viata au visat la un copil minunat si acum il au, dar, vorba lui Moromete, timpul nu mai e prieten cu oamenii si timpul alaturi de cel mic e prea putin…

Eu va inteleg atat de bine si imi dau seama cat sunt de binecuvantata ca am o meserie care imi permite sa fiu foarte mult timp acasa si sa petrec atat de mult timp cu Luca. Chiar daca viata de blogger culinar nu e usoara si o reteta inseamna foarte multa munca, am optiunea de a face asta noaptea, de exemplu, dupa ce il culc sau imi pot imparti timpul astfel incat sa fiu gata cu toate pana la ora 3 cand vine el acasa. Dar majoritatea mamicilor nu au aceasta optiune. Foarte multe mamici si-ar dori sa faca o prajitura sofisticata pentru copii si familie dar asta se poate intampla numai in weekend, cand mai sunt si alte lucruri de facut in casa si in afara ei, toate lucrurile pe care nu apuca sa le faca in timpul saptamanii. Va inteleg perfect si stiu cat e de complicat sa va faceti efectiv timp si stiu si care sunt sentimentele de vinovatie care va incearca. Asa ca eu m-am gandit sa va vin in ajutor cu aceste 5 Retete de deserturi rapide, pe care le puteti pregati foarte usor, cu ingrediente mai mult decat simple, “trisand” cu o cutie de mix pentru prajitura sau coji pentru tarte gata cumparate. Da, puteti trisa si poate iesi o masa de Pasti foarte colorata si vesela pentru familia voastra. In plus, retetele sunt atat de simple si de simpatice pentru ca le-am gandit astfel incat sa le puteti face nu doar PENTRU copiii vostri, ci IMPREUNA cu ei. Luca a fost in extaz si sunt sigura ca si copiii vostri vor fi la fel! Am petrecut un timp exceptional impreuna si la final am avut o masa plina de dulciuri colorate pe care le-a impartit cu toti prietenii lui de la bloc 🙂

retete de deserturi rapide

Deci, despre asta vorbim azi si nu, nu ne intereseaza comentariile de genul “vaaaai, ai folosit mix pentru prajituri de cumparat!”. Nu sunt retete pentru patiserii din voi, ci pentru omuletii care vor sa faca un desert rapid, sa cladeasca amintiri frumoase cu cei dragi gatind si sa se bucure de culori pe masa si in suflet! Hai, ne apucam impreuna de treaba?

retete de deserturi rapide

1. OREO GLAZURATI

retete de deserturi rapide

Pentru ca Oreo sunt minunati si ii iubeste toata lumea, indiferent de varsta. Si daca Oreo sunt imbracati intr-un strat de ciocolata alba si multe decoratiuni din zahar super colorate si pe deasupra mai sunt si pe un bat, cum sa nu atraga privirile la orice masa festiva? Copiii de la bloc i-au iubit efectiv iar noi, adultii, nu stiam cum sa facem sa primim si noi macar o imbucatura…Daca aveti betisoare pentru cakepops este perfect, daca nu, puteti folosi betisoare de laemn de la inghetata sau, bineinteles, betisoare pentru frigarui. Varianta mai complexa pentru gospodinele experimentate? Cake pops, bineinteles, iar reteta o gasiti AICI, AICI sau AICI 🙂

retete de deserturi rapide

Avem nevoie de:
– biscuiti oreo
– betisoare
– ciocolata alba
– decoratiuni de zahar

retete de deserturi rapide

Despindem cu grija biscuitii Oreo, fixam betisoarele in crema, folosind putina ciocolata alba topita, ca sa fim siguri ca betisorul se lipeste bine. Lipim Oreo la loc, ii lasam la congelator 5 minute, apoi ii dam prin ciocolata alba topita si lasata putin la racit, apoi prin decoratiunile din zahar. Nimic mai simplu!

2. BISCUITI CONFETTI

retete de deserturi rapide

O reteta colorata, la care vom folosi un amestec pentru prajitura de cumparat (si nu, nu ne facem niciun fel de procese de constiinta pentru asta) si multe multe bombonele colorate! Se fac atat de usor biscuitii astia, sunt atat de simpatici si colorati incat i-am refacut de 2 ori. Cu siguranta o sa va placa si voua!

Pentru 20 bucati avem nevoie de:
– o cutie mix pentru chec
– 2 oua mari
– 80ml ulei
– 3 linguri confetti de zahar
– drajeuri colorate asortate

retete de deserturi rapide

Ignorati tot ce scrie pe cutia de mix pentru chec si amestecati continutul cu cele doua oua si uleiul pana aveti un amestecm omogen, destul de tare. Amestecati cu o lingura de lemn si nu cu mixerul, da? Incorporati confetti, tot cu lingura de lemn. Formati bile din aluat de cca 2 cm diametru si asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu de 4-5 cm intre fiecare biluta. Folosind un pahar, aplatizati bilele de aluat astfel incat sa ia forma clasica de biscuite. Asezati drajeurile colorate pe biscuiti, apasati-le putin si dati tava la cuptorul incins la 180°C timp de 7-8 minute. Nu trebuie coapte mai mult, se intaresc pe masura ce se racesc.

retete de deserturi rapide

retete de deserturi rapide

retete de deserturi rapide

3. CUIBURI CU COCOS

retete de deserturi rapide

Sau Macaroon, cum se numesc acest gen de fursecuri, doar ca noi facem varianta foarte rapida, cu albusuri si crema de lapte condensat (pe care il gasiti in hypermarket sau il puteti pregati voi, cu reteta de AICI), cocos si bineinteles, un strop de Nutella si drajeuri colorate, pentru umplutura.

retete de deserturi rapide

Ingrediente pentru 15 cuiburi cu cocos:
– 200ml crema de lapte condensat
– un albus de la un ou mare
– miezul de la ½ pastaie de vanilie sau o lingurita esenta de vanilie
– 4 cani miez de nuca de cocos
– Nutella si drajeuri colorate pentru umplutura

retete de deserturi rapide

Incingem cuptorul la 160°C si tapetam tava cu hartie de copt. Amestecam cu mixerul la viteza mare crema de lapte condensat, albusul si vanilia pana sunt omogene. Adaugam miezul de nuca de cocos si amestecam bine, pana avem o compozitie care sta bine legata cand o strangem intre degete. Cu o lingura de inghetata sau cu mainile usor umede modelam bilute din compozitie, de cca 3-4 cm diametru. Le asezam in tava si le apasam in mijloc cu degetul mare, astfel incat sa ia forma de cuiburi. Coacem cuiburile 17-20 minute sau pana sunt usor rumenite pe margini. Le scoatem din cuptor si cat sunt calde, le apasam inca putin cu degetul, pentru a definitiva forma de cuib. Le lasam sa se raceasca de tot inainte de a le umple cu Nutella si drajeuri.

retete de deserturi rapide

4. TARTE CHEESCAKE

retete de deserturi rapide

Usoare, racoroase si gata in maxim 5 minute…nu de alta, dar trisam si de data aceasta putin si cumparam formele gata facute. Sigur, daca doriti sa le pregatiti voi in casa, aveti AICI o reteta perfecta 🙂

retete de deserturi rapide

Ingrediente pentru 12 tarte:
– 12 coji pentru tarte
– 200g crema de branza natur
– 100g zahar pudra
– 3 lingur iaurt grecesc
– miezul de la ½ pastaie de vanilie
– o lingura coaja de lamaie
– drajeuri colorate/fructe proaspete pentru décor

retete de deserturi rapide

Amestecam crema de branza si iaurtul bine scurse de zer cu zaharul pudra, vanilia si coaja de lamaie, cu mixerul la viteza mare, pana granulele de zahar nu se mai simt deloc. Umplem tartele folosind un pos cu varful stea sau lingurita. Le decoram cu drajeuri sau fructe proaspete.

5. CIOCOLATA COLORATA

retete de deserturi rapide

 

Ciocolata este desertul preferat al…tuturor…cred…si cel mai la indemana desert cand vrem “ceva dulce”. Si atunci, de ce nu am face o ciocolata colorata, care sa dea impresia ca ne-am straduit si am petrecut un pic de timp in bucatarie la pregatirea ei? In plus, combinatia de ciocolata si covrigei sarati este uimitoare!

retete de deserturi rapide

Trebuie doar sa topiti diverse tipuri de ciocolata – amaruie, cu lapte, alba sau colorata (penttru asta folositi Candy Melts), apoi sa le asezati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, cate o lingura din fiecare, alternativ. Folositi apoi o frigaruie pentru a marmora toate tipurile de ciocolata. Presati deasupra drajeuri, confetti de zahar, covrigei sarati. Dati totul la rece pana se intareste ciocolata si apoi o puteti rupe in bucatele.

retete de deserturi rapide

Sper din tot sufletul meu ca postarea aceasta ajunge acolo unde este nevoie de ea, sper sa va gasiti inspiratia in cele 5 Retete de deserturi rapide pe care le-am postat azi si, mai ales, sper sa va gasiti timpul sa le pregatiti pentru si alaturi de cei dragi voua. Sarbatori Fericite, va iubesc mult mult mult!

4 Comments

  1. Angela A.

    Draga Teo,
    Iti doresc Paste fericit, o masa imbelsugata cu bunatati alaturi de cei dragi.
    Fericire multa si cit mai multe retete la fel de delicioase si inspirate.
    Angela – Canada

  2. Helllo Teo,
    se poate face si cu zahar brun?
    Merci!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.