Sper ca ati avut o super mini-vacanta de Paste combinat cu 1 Mai. Sper din suflet ca totusi nu ati facut vreo combinatie fatala mici-miel si ca acum imi sunteti toti bine-merci, fara colebil si triferment, da? In speranta aceasta, ca NU ne-am ghiftuit de Sarbatori si mai e loc de ceva special pe masa noastra in acest weekend, va aduc o reteta absolut GENIALA! Dar GENIALA – Cheesecake fara coacere cu ciocolata alba. Voi stiti ca eu spun mereu ca reteta iese bine si ca preparatul a fost foarte bun si asta pentru ca nicio reteta nu ajunge pe blog pana nu este bine testata si obtin gustul pe care eu sa il consider foarte bun si atat pe gustul meu cat si pe gustul vostru. Ei bine, despre reteta de cheesecake fara coacere cu ciocolata alba pot sa spun, cu mana pe inima, ca este CEA MAI BUNA RETETA DE CHEESECAKE pe care eu am facut-o vreodata si va rog din toata inimioara mea de gospo sa o incercati!
Este un cheesecake fara coacere insa nu folosim gelatina, ci lasam ciocolata alba topita sa faca treaba gelatinei. Desi in prima faza am avut si eu insami dubii si ma gandeam, uitandu-ma la cat de lichida e compozitia “Teodoro, ai dat-o-n bara, trebuia sa bagi macar un pic de gelatina!” am lasat tava la frigider peste noapte si dimineata am gasit un cheesecake absolut perfect!
Folosim foarte putine ingrediente si nu pentru ca suntem zgarciti sau ceva, ci pentru ca nue nevoie de mai mult, iese un cheesecake perfect, aromat, echilibrat si cremos, pe principiul American “less is more”. Toate ingredientele le-am luat de la Lidl si, cu un cheesecake fara coacere suficient pentru 10-12 portii am iesit sub 50 lei! De aceea iubesc Lidl si de aceea va recomand si voua produsele lor! La capitolul decor am folosit caramel sarat, pe care absolut il iubesc si pe care il am mereu in frigider, ne place enorm de mult si reteta lui o gasiti AICI. Apoi, peste stratul de caramel sarat, am decorat cu bezea pe care am aurit-o cu arzatorul. Pe langa faptul ca arata genial, combinatia de cheesecake cremos (si e atat de cremos tocmai pentru ca nu am folosit gelatina), caramelul sarat si bezeaua crocanta la exterior si moale la interior este…WOW! Toata lumea cae a gustat din Cheesecake fara coacere cu ciocolata alba a fost in extaz si mi-a cerut reteta. Sunt obisnuita sa mi se ceara retetele dupa ce gusta cineva mancarea, dar nici chiar asa 🙂 Am fost chiar mandra de mine si de cheesecake-ul meu si, inca o data va spun, TREBUIE dar TREBUIE sa incercati reteta. Si inca un detaliu “minor” – am terminat toata reteta, cap coada, in 20 de minute! 20!!!
Ingrediente pentru 10-12 portii
Timp de preparare 20 minute, dificultate redusa
Pentru crusta:
– 150g biscuiti divestivi Tastino
– 65g unt Milbona
Pentru umplutura:
– 200g ciocolata alba Bellarom
– 200ml frisca lichida Pilos
– 600g crema de branza natur Goldessa
– 100g zahar pudra Castello
– miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
Pentru decor:
– sos caramel sarat
– 2 albusuri
– 100g zahar tos Castello
Mai intai tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara o forma pentru tort cu pereti detasabili, de 28-30cm diametru. Dam biscuitii digestivi prin blender sau ii punem intr-o punga inchida bine si ii macinam. Amestecam biscuitii cu untul topit, pana toti biscuitii sunt bine umeziti. Punem amestecul in tava si il nivelam, apasand foarte bine cu lingura, astfel incat sa avem un strat uniform si bine legat. Dam la rece pana pregatim umplutura. Pentru umplutura, punem intr-un bol crema de branza bina scursa de apa, zaharul pudra si miezul de la pasataia de vanilie. Amstecam 1 minut cu mixerul la viteza mare, adaugam apoi frisca batututa, amestecam din nou si la final ciocolata alba topita si lasata putin sa se raceasca. Omogenizam totul si turnam compozitia in tava, peste stratul de biscuiti. Dam tava la rece cel putin 6 ore, de preferinta peste noapte.
Puteti foarte bine sa lasati cheesecake-ul exact asa cum e si sa il decorati pur si simplu cu fructe proaspete 🙂 Pentru bezele: batem albusurile cu un praf de sare pana sunt bine legate, apoi adaugam zagarul lingura cu lingura si amestecam cu mixerul pana avem o bezea tare, pe care o spritam direct peste stratul de caramel, apoi o rumenim cu arzatorul. Un arzator costa pana in 30-50 lei, il gasiti la orice magazin cu produse pentru bucatarie. Sper ca am lamurit si problema aceasta 🙂 Sa va fie de cel mai bine!
Doamne, ce ai tu aici!
Am citit, am notat, dar mai ales am salivat la greu. 🙂
in seara asta o fac. maine am musafiri, si chiar ma gandeam la cheesecake.
multumesc anticipat
MINUNATA!
Am facut-o, cu branza Pilos 0.2% grasime (250 gr.cutia). N-am gasit Goldessa, dar nu-mi pare rau.
A iesit o nebunie de crema, fina, aromata. Desigur ca am lins oalele in care am pus amestecul de branza cu ciocolata, si in care am topit ciocolata 🙂
Am arzator de la Lidl, dar o sa pun capsuni, ca-s de sezon si a in casa doi mari iubitori de capsuni.
Esti mortala! :))) Multumesc ca ai icnercat reteta si sa iti fie rusine ca nu m-ai chemat si pe mine la “lis blidele” :))
Buna Teo! Arata genial cheescake-ul! Imi poti spune, te rog, cum ai facut bezelele pt decorarea tortului ?
Multumesc!
Te rooooog, spune și despre bezea, ce și cum, și cât e un arzător și unde găsesc. Mulțumesc
Minunat. Rapid și delicios. Multumim pentru reteta! :-*
Buna, o intrebare, ai putea oare sa imi spui motivul pt care cheesecake-ul facut de mine dupa reteta ta , nu s-a intarit? e moale
Bianca, ce branza ai folosit? Ce ciocolata? Nu are cum sa nu se inatareasca daca frisca e batuta foarte bine, cioolata topoita corespunzator si branza scursa bine de apa 🙂
Ingredientele indicate de tine, probabil ca am gresit atunci ceva in procesul de pregatire, oricum pana la urma am folosit umplutura ca si crema pt un tort :), nu am irosit-o ca a fost prea buna!
Sunt sigura ca data viitoare va iesi perfect :*
Tu, Teo, esti fata faina! Mult succes la bucatareala si iti multumesc pt retete. Ii fain tot ce faci si ce spui.
Multumesc din suflet ca ma citesti! 🙂
se poate inlocui crema de branza cu mascarpone? cantitatea folosita va fi aceeasi?multumesc
Se poate, insa nu e aceelasi gust, consistenta. Cantitatile raman la fel, sigur 🙂
Buna Teo, poti sa imi spui te rog sosul de caramel sarat se toarna inainte sa bagam cheesecake-ul la frigider sau dimineata?Nu am observat acesta informatie in reteta. Multumesc frumos!
Buna 🙂 sosul se pune peste cheesecake-ul rece, altfel se scufunda in el 🙂 mult spor iti doresc! 🙂
Buna Teo, as vrea sa te intreb ceva, ciocolata alba ai topit-o pe aburi sau direct pe foc? Eu am incercat sa o topesc pe aburi, dar nu s-a prea topit, era groasa si destul de tare. Multumesc!:)
Euo topesc direct pe foc, dar asta doar pentru ca am multa experienta in domeniu, dar voua va recomand sa o topiti la baie de aburi, luand de vasul de pe apa pt a amesteca, astfel incat ciocolata să se topeasca de la caldura adunata in pereții vasului si de la ciocolata topita deja mai degrabă decât de la caldura mare. Daca ciocolata se intareste mai degrabă decât sa se topeasca si devine oarecum granuloasa, e deja arsa si nu se mai poate folosi 🙁 sper ca ți-am fost de ajutor! 😉
10!!
Multumesc Teo pt reteta asta! A iesit extraordinar. Am ales sa fac cheesecakeul cu afine in loc de caramel, pe care le-am pus direct in crema. Iubitul meu a zis ca nu a mai mancat asa un cheesecake cremos si bun niciodata, desi suntem fani:) Asa ca merci inca o data pt munca ta. Te urmaresc cu drag si tot ce am incercat mi-a iesit excelent.
Eu iti multumesc ca esti aici, ca ai incercat reteta, ca mi-ai scris acest comentariu frumos :*
Buna Teo si multumesc pentru retetele pe care le impartasesti cu noi !
Am o intrebare legata de reteta de cheesecake: se poate inlocui ciocolata alba cu ciocolata neagra (pe care o ador) ?
Multumesc mult !
Nu am incercat INCA, dar nu vad ce rau ar face 🙂 Pupici!
Oare pot înlocui brânza folosită de tine cu brânza fina la găleata?? Multumesc. Arată bestial minunăția 🙂
Nu as schimba cream de branza in reteta asta 🙁
Așa ceva nu există!
Am făcut 3 cheesecake-uri după rețeta ta, Teo, și tot nu-mi vine să cred cât de bune sunt.
Prea bun rezultatul pentru atât de puțină osteneală!
Buna Teo. As putea folosi Philadelphia? Multumesc
Sigur ca da 🙂
Am facut a doua oara acest cheesecake, dar de data asta am pus un pachet de foi de gelatina 🙂
E genial cheesecake-ul, dar prima data a iesit foarte moale…
Este absolut genial!!!iar caramelul puțin Sărat m-a lăsat fără cuvinte!!mulțumesc
Buna, cu drag, din Maramu’!!!
Am facut zilele trecute minunatia asta de reteta si e DEMENTIAL cheesecake-ul.
Am totusi nevoie de o sugestie, caci vreau sa-l prepar din nou, de Paste: nu am reusit sa fac bezelele, deoarece nu am gasit aprinzator:(. As putea sa le rumenesc cu altceva? Sau sa le las nerumenite si sa presar niste ciocolata peste? As vrea sa fac retata exact sa si a ta:P… nu as vrea sa pun peste fructe.
Multumesc. Azi imi fac cumparaturile pe snickers:). Yammmyyy!!!
Spor la gospodarit!
Sarbatori luminate!
Teo, ti-am zis? Era sa lesine musafirii mei de necaz cand le-am spus ca e “omu’ si portia” :))
Absolut delicios!!!
Nu a fost nevoie de gelatina pentru ca ciocolata alba si-a facut treaba (desi am stat cu emotii mici, am avut incredere in tine si am zis: daca lui Teo i-a iesit, sigur imi va iesi si mie!)
Multumeeeeesc Gospo!:-)
Ma bucur din toaaaaata inima mea! Multumesc mult pentru incredere! 🙂
Buna Teo,
Spune-mi te rog, cum scurgi crema de branza pt aceasta reteta?
Pana acum am facut reteta de 2 ori si prima data am lasat branza la scurs in strecuratoarea mare ( pt paste) si nu s-a strecurat mai deloc si a doua oara am pus-o in tifon si a fost mult mai ok , dar m-am chinuit un pic.
Reteta este super si prajitura delicioasaaaaaaa!
Seara frumoasa
Primul meu cheesecake e reteta asta…. Maine e ziua de nume a sotului si am musafiri sper sa nu fi gresit. Am lins si ” io castroanele” cu crema de branza – mega delicioasa! Va spun maine daca a iesit!
Buna,oare merge reteta asta si sub forma de mini cheesecake in hartie de briose,ca inele nu am:(
Da, poate fi pregatita si sub alte forme.
Pot sa folosesc smantana lichida inloc de frisca?
Pentru cele mai bune rezultate pastrati ingredientele din lista.
Multumim pentru reteta…nu am mai facut niciodata cheesecake si as vrea sa incerc sa fac saptamana asta…Spune-mi te rog: ii ok sa il fac cu doua zile inainte de al servi? Multumesc!
Atata timp cat sta la rece este in regula. Cu drag si scuza pentru raspunsul intarziat!
Buna seara. Oare cu ce am gresit de mi-a iesit crema foarte groasa de la inceput? Ciocolata alba intradevar nu s-a topit foarte bine, a ramas asa mai groasa. Acesta sa fie oare motivul? Multumesc
Salut. Este posibil, ciocolata trebuie sa fie bine topita, sa curga.
Buna Teo! 😀
Am facut sambata cheesecake-ul, a iesit absolut demential! Nu m-am incumetat la sosul de caramel sarat, pana acum orice a implicat caramel s-a lasat cu mult fum si frecat arsura de pe oale (beginner here :)) ). Dar am pus deasupra un sos de capsuni congelate, de la tara, super mega aromate.
Ce sa mai zic, o minunatie de prajitura, am dat-o gata in 6 persoane 😀
Multumim pentru retete, esti minunaaaataaa!! <3
Salut, Andra, ma bcuur tare tare ca reteta a fost pe placul tau. Data viitoare incearca si caramelul, e mai simplu de facut decat pare. Te pup!
Draga Teo, iti multumesc tare mult pentru reteta aceasta dementiala. Toti s-au lins pe degete. Magnific! ❤️
Sa va fie de bine!