Miel cu sos de rosii

miel cu sos de rosii

In Ardeal, lucrurile sunt foarte simple cand vine vorba de miel: il mancam numai primavara, in perioada Pastelui, cand facem un adevarat festin al mielului: clasicul drob, ciorba de miel cu macris sau tarhon, tocanita de miel, respectiv un soi de papricas, cum ne place noua sa ii spunem si, bineinteles, friptura de miel, intotdeauna din pulpa, unsa bine cu untura, impanata cu usturoi si slaninuta si stropita bine de tot cu vin.

miel cu sos de rosii

De data aceasta, insa, vreau sa va propun o reteta noua, cu iz mediteranean, care va fi o supriza atat pentru voi cat si pentru intreaga mea familie la masa de Paste: Miel cu sos de rosii, in stil mediteranean.

Reteta nu este singura noutate pe ziua de azi! Acum cateva saptamani am primit spre testare noile produse Delikat conserve si sosuri de rosii. A fost o surpriza mai mult decat placuta, pentru ca la ingrediente gasim rosii din culturi 100% sustenabile. Iar gustul? Gustul este cel care m-a impresionat cel mai mult, rosii coapte, bine coapte si dulci. Produsele sunt foarte variate si versatile – rosii cuburi, pulpa de rosii, suc de rosii, bulion si, de-a lungul celor 6 luni care urmeaza, eu si Jamila ne vom duela in retete care mai de care, ca sa punem la treaba toata gama Delikat conserve si sosuri de rosii, cu gust perfect de rosii coapte, indiferent de anotimp! 🙂

miel cu sos de rosii

Prima reteta? Mielul cu sos de rosii! Este o aparitie noua pe masa de Paste, poate fi servit alaturi de orez, cous-cous, bulgur sau quinoa, se gateste rapid si este foarte aromat! Anul acesta la masa de Paste poate pregatiti voi mielul si faceti o supriza intregii familii si…mai iau si mama si bunica o pauza 🙂

Ingrediente pentru 4 portii:
Timp de preparare: 45 minute, dificultate medie
– 1kg carne de miel, taiata bucati mai mari
– o lingura ulei de masline
– 50g faina
– sare si piper
– 4 catei de usturoi
– o ceapa taiata marunt
– 250g Delikat Pulpa de rosii
– 250g Delikat Rosii cuburi
– 150ml supa de pui/vita/legume
– 3 linguri otet de vin rosu
– 4 linguri condimente pentru miel
– ierburi aromatice (optional)

Apasa cu incredere PLAY pentru a invata si tu reteta de Miel cu sos de rosii 🙂

CONCURS!!!
Asa cum v-am promis, am pregatit pentru voi si un premiu frumos constand intr-un voucher de cumparaturi la eMAG si produse delicioase din gama Delikat conserve si sosuri de rosii. Trebuie doar sa lasati un comentariu legat de reteta mea pentru masa de Paste – Miel cu sos de rosii, in stil grecesc – in care sa-mi spuneti daca v-a placut sau care este parerea voastra despre aceasta reteta. Voi alege, prin tragere la sorti, norocosul sau norocoasa lunii aprilie, dintre toti cei care veti lasa comentarii pe blog sau Facebook (la postarea despre aceasta reteta), incepand de astazi si pana la finalul lunii, nu mai tarziu de data de 30 aprilie. Va doresc mult succes si astept comentariile voastre!

miel cu sos de rosii miel cu sos de rosii

27 Comments

  1. enache nicoleta

    este o alternativa la friptura de miel clasica, care merita incercata. Sarbatori cu bine Teo!

  2. Comsa Raluca

    Foarte fain ! O reteta usoara si rapida, cred ca o vom incerca si noi impreuna cu cuscus 🙂

  3. Buna,Teo!Trebuie sa recunosc ca nu prea mananc miel, e acelasi lucru ca si cu iepurasii, mi se par super draguti! Dar reteta ta arata demential si cred ca e o idee buna sa ii dam acest iz mediteranean, deoarece multi nu suporta gustul puternic al carnii de miel. E ca la ciorba de burta, multi se feresc de mirosul ei puternic.Nu ramane decat sa incercam si sa iti dam un feedback . Keep up the good work :*

  4. Andreea Sirba

    Reteta mi se pare foarte interesanta. Pacat ca eu nu mananc carne de miel! 🙂 Insa cred ca am s-o pregatesc pentru masa de Paste, ca sa-mi rasfat familia cu ceva bun!

  5. Mie imi surade reteta, mai ales ca in ultimii ani si eu am optat pentru varianta greceasca. Asa ca mofturosii casei n-au mai strambat din nas :)) Sarbatori cu bine!

  6. dumitrescu raluca

    Desi nu prea mananc miel,imi place idea de a gati miel in acest fel,l-as servi alaturi de quinoa ,mai special si nu mananci mereu in acest mod.Este un reteta gustoasa cred si foarte apetisanta ,ti-e pofta numai cand vezi farburia ,arata super!

  7. O rețetă plăcută, surprinzătoare, interesanta! De pregătit pt cei dragi!

  8. gabor maria

    chiar m-ai facut curioasa si sigur o sa incerc reteta. Pare delicioasa si usor de facut

  9. Picincu-Hobjila Viorica

    Desi nu sunt fan miel, pot spune ca arata foarte bine si…parca-parca mi-as calca pe inima sa gust minunatia asta. Felicitari!

  10. Grecea Alexandra

    In sfarsit! O reteta diferita fata de ceea ce mananac in fiecare an de Paste. Obisnuiesc sa fac carnea de miel le cuptor, in sos de vin, insa anul acesta o sa prepar reteta ta de miel cu sos de rosii in stil grecesc. Se face rapid si presupun ca este delicioasa. Multumim!

  11. Alexandra Tudor

    Recunosc, nu sunt o mare fana a mielului. Insa reteta aceasta mi-a starnit curiozitatea. Este ceva “altfel”, mai fresh, tocmai bun de incercat. Iti multumesc mult pentru reteta Teo, cu siguranta o voi incerca duminica aceasta! 🙂

  12. Foarte buna ideea cu sosul de rosii!

  13. elena simion

    ce sa mai…arata belea!!! desi sunt 0 barat in bucatarie pe asta chiar abia astept s-o fac

  14. doina vitomireanu

    o reteta foarte interesanta si surpinzator de gustoasa

  15. maria marinela ceausu

    perfecta..pur si simplu!!! ceva care este usor de facut :))

  16. Victorina

    Mi se pare o reteta usoara si gustoasa. Buna de pus in pratica. Multumesc mult pentru ea.

  17. Pintilie Lorena Mihaela

    Eu nu consum prea multa carne de miel dar reteta ta m-a facut sa salivez 🙂 Stiu ce reteta fac de paste 😉
    Un Paste luminos va doresc!

  18. Elena

    Nu am mâncat niciodată miel însă această rețetă e super și cu siguranță anul acesta voi încerca să fac și eu .

  19. andreea

    Mie imi place reteta pt ca e..altceva. nu e o reteta trafitionala si poate surprinde placut niste invitati la masa de pasti 🙂 imi place si platingul

  20. În festinul meu ardelenesc având ca temă mielul își va găsi, cu certitudine, loc și această rețetă care pare tare apetisantă.

  21. In festinul meu ardelenesc având ca temă mielul își va găsi, cu certitudine, loc și această rețetă ce pare foarte apetisantă.

  22. Ema U.

    Multumim pentru toate minunatiile!
    Reteta aceasta pare asa foarte eleganta si cred ca mielul gatit astfel ar putea pacali si un mofturici care nu mananca miel. Voi pastra reteta pentru momente cu prietenii (si o masa altfel), pentru masa de Pasti si la noi mergem tot pe retele clasice, de dragul parintilor.

  23. Anca Gabriela Lupu

    Desi eu nu prea mananc carne de miel, acum imi e pofta, arata delicios! Cu siguranta as dori sa gust .

  24. Mirela

    Arata delicios! De abia astept sa o incerc!

  25. Ana Maria Craciun

    Anul acesta voi gati prima friptura de miel si voi incerca una din retetele tale. M-am oprit la friptura clasica de miel dar in mod cert cu prima ocazie voi incerca si aceasta reteta. P.s. la desert avem tort cu morcovi. Tot dupa reteta ta bineînțeles 🙂

  26. vant mariana

    Delicios
    Super reteta…..sigur o pun in practica.
    Felicitari…e o noutate

  27. Îmi place ideea rețetei, eu mănânc carnea de miel doar dacă e bine condimentata și aromatizata, deci rețeta aceasta e cat se poate de binevenita! Arata bine rezultatul final, cu siguranță și gustul e pe măsură, sosul acela arata delicios!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.