Cupcakes cu sampanie

cupcakes cu sampanie

Cand sabatorim ceva, orice, prima asociere pe care o facem este tort si sampanie, nu? Asa ca, de ce nu le-am combina pe amandoua intr-un desert? Reteta de cupcakes cu sampanie este una din retetele care au stat pe masa noastra de sarbatoare si au fost foarte apreciate de musafiri! Nu sunt foarte dulci, au o aroma subtila de sampanie si se fac foarte usor, plus ca, hai sa recunoastem, sunt si destul de frumusele 🙂 Asa ca, de ce nu le-am incerca pentru urmatoarea aniversare, ocazie speciala sau pur si simplu pentru masa de duminica in familie?

cupcakes cu sampanie

Ingrediente pentru 12 cupcakes:
– 200g faina
– 200g zahar tos
– ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
– o lingurita praf de copt
– un praf de sare
– 180g unt la temperatura camerei
– 2 oua
– miezul de la o pastaie de vanilie
– 120ml smantana
– 120ml sampanie
Ingrediente pentru crema:
– 120g unt la temperature camerei (unt cu 82% grasime)
– 120g crema de branza natur
– 450g zahar pudra
– 3 linguri sampanie

Incingem cuptorul la 180° si punem hartiutele pentru cupcakes in tava. In bolul unui mixeramestecam untul si zaharul, pana avem o spuma, 5 minute cu mixerul la viteza mare. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Punem si miezul de la pastaia de vanilie, amestecam. Cernem faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugam ½ din cantitatea de amestec de faina peste amestecul de unt si ou, amestecam bine. Punem apoi toata smantana si sampania, amestecam pana sunt incorporate. La final adaugam si restul de faina si amestecam pana avem un aluat fin, fara cocolase (1 minut cu mixerul la viteza medie). Distribuim compozitia in mod egal in forme, astfel incat sa fie ¾ pline. Eu folosesc de obicei o lingura pentru inghetata, este cel mai simplu sa dozez astfel aluatul pentru cupcakes sau muffins. Dam tava la cuptor 20-22 min, cu gratarul asezat pe mijlocul cuptorului, pana cupcakes sunt aurii si trec testul scobitorii.

Amestecam cu mixerul untul si crema de branza (pe care o scurgem foarte bine de apa. Este foarte important sa folosim o crema de branza de calitate, grasa si densa, altfel crema nu se leaga). Nu amestecam mai mult de 30 de secunde cu mixerul la viteza medie, pentru ca, cu cat amestecam mai mult, crema de branza devine mai moale. Adaugam apoi zaharul pudra, cate 100g o data si amestecam cu spatula pana se incorporeaza in crema. La final, adaugam sampania si amestecam. E foarte important sa cernem zaharul pudra inainte si, cu riscul de a ma repeta, sa NU amestecam in exces, ci numai atat cat e necesar pentru ca ingredientele sa fie bine legate. Cu cat amestecam mai mult, crema devine mai lichida in loc sa se ingroase. O dam la frigider cel putin o ora inainte de a orna cupcakes-urile. Mutam apoi crema intr-un pos cu dui stea si decoram cupcakes-urile. Daca nu aveti pos, nu e nicio panica, puneti crema intr-o punga mai groasa, pe care o taiati la un colt.

Sper ca v-a placut reteta, noi ne-am bucurat foarte mult de ele, sunt delicate, arata bine pe orice masa de sarbatoare, iar aroma subtila de sampanie chiar le face deosebite 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

cupcakes cu sampanie

cupcakes cu sampanie

cupcakes cu sampanie

cupcakes cu sampanie

3 Comments

  1. Arata delicios!!!!

  2. Buna Teo,

    Mmmmm…arata ffff. apetisant:)
    Le voi incerca maine si voi reveni cu pareri si poze (daca vor arata cat de cat ok:d).

    O seara frumoasa si multumim pentru minunatele retete!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.