Pentru ca aceasta este prima postare din 2016 si deci incepem impreuna un Nou An in bucataria lu’ Teo, vreau sa il incepem foarte foarte colorat, cu un cheesecake cu mascarpone si ganache, plin de viata si culoare, dar care se face incredibil de usor. De ce am ales reteta aceasta ca prima reteta din an? Pentru ca exact asa imi doresc sa fie anul meu cel nou si la fel sa fie si anul 2016 pentru voi: un an vesel, colorat, in care sa avem sufletele de copii, fara urma de rautate si invidie, sa ne iertam pe noi insine si unii pe ceilalti si chiar daca lucrurile par complicate, exact asa cum este tortuletul aceasta la prima vedere, sa fie la fel de simple de facut ca si el si tot anul sa ne fie plin de “ingrediente” la fel de dulci 🙂
Ce imi doresc eu de la 2016? Sa petrec cat mai mult timp cu Luca. Aceasta este, de departe, cea mai mare dorinta a mea. S-a schimbat atat de mult in ultima vreme, simt de fapt ca se schimba de la o zi la alta, e mai intelept, mai asculator si ne intelegem din ce in ce mai bine de cand a trecut de la stadiul de “bebe” la cel de “baietel in toata firea”. Cred ca mamicile stiu exact ce spun acum si cred ca toate trecem prin faza aceea in care ne dam seama ca piticii nostri sunt din ce in ce mai mari si ca, oarecum, “ii pierdem” si nu vor mai fi niciodata la fel de mici ca acum. Da, stiu, suna ciudat si e normal ca toti sa crestem, asta e cursul vietii, dar, pentru o mama, timpul trece altfel si am vrea sa pastram cat mai mult ACELE momente in care copiii nostri sunt copii. Poate in curand nu o sa ma mai straga in brate la fel de des sau nu o sa ma mai lase sa il pup si sa il “motrosesc” in public, si stiu ca si asta e perfect normal, asa ca anul acesta mi-am propus sa petrec cat mai mult timp cu el si sa ma bucur de fiecare zi perfecta pe care o avem impreuna.
Si in 2016 Lidl a ramas magazinul meu de suflet si, pentru ca Universul are legea lui care spune ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, se intampla, spre finalul anului trecu s-a deschis un nou magazin Lidl in Floresti, la 5 minute de casa, asa ca mi-e si mai simplu sa fiu la curent cu toate produsele noi si ofertele curente. Asa ca, in continuare in 2016, voi continua sa va arat in fiecare saptamana ce minunatii puteti face cu produsele Lidl care sunt atat de accesibile ca pret si sunt atat de variate! Si, ca sa incepem anul si mai bine impreuna, am azi pentru voi si un voucher de cumparaturi in valoare de 50 lei, valabil in oricare din magazinele Lidl pe care il puteti castiga foarte usor, lasandu-mi un comentariu in care sa imi spuneti Care din produsele de la saptamanile tematice va place in mod special si ati dori sa il regasiti permanent in magazinele Lidl? Castigatorul il aflam luni, 11 ianuaie 2016 si va fi ales prin tragere la sorti, prin intermediul random.org 🙂
Acum sa trecem la treburile nostre: CHEESECAKE CU MASCARPONE SI GANACHE DE CIOCOLATA
Ingrediente pentru un cheesecake cu diamterul de 18cm, 8-10 portii
Dificultate medie, Timp de preparare 2 ore
Pentru blat:
– 250 biscuiti cu unt Sondey
– 50g unt Pilos topit
Pentru crema:
– 250g mascarpone Lovilio
– 500g branza de vaci Pilos
– 100g zahar pudra vanilat Castello
– miezul de la un baton de vanilie Belbake
– 4 oua
– 50g faina Castello (3 linguri)
Pentru ganache de ciocolata:
– 300g ciocolata neagra Bellarom
– 100ml smantana dulce Pilos
– 30g miere
Incingem cuptorul la 180°C, tapetam cu unt si hartie de copt o forma cu peretii detasabili de 18-20cm diamteru. Macinam biscuitii prin blender apoi adaugam si untul topit si amestecam pe functia pulse pana biscutii arata ca un pesmet mare. Presam amestecul pe fundul formei pentru copt si il coacem 10 minute sau pana devine crocant. Scoatem tava din cuptor si scadem temperatura cuptorului la 160°C.
Pentru umplutura, amestecam cu mixerul la viteza medie, zaharul pudra vanilat, mascarpone si branza de vaci (eu am ales branza proaspata de vaci Pilos, cu alune de padure, migdale si nuci, care este mega delicioasa si gata indulcita, noi o mancam cu lingurita, ca si desert). Adaugam apoi ouale, unul cate untul, amestecand 10 secunde cu mixerul intre fiecare ou. La final adaugam faina si miezul de la pastaia de vanilie, amestecam din nou si, din cand in can, tragem cu spatula compozitia de pe peretii vasului, ca sa fim siguri ca totul se incorporeaza uniform in crema. Turnam umplutura peste stratul de biscuit, asezam tava cu totul in alta tava, turnam apa astfel incat apa sa ajunga pana la jumatatea formei in care se afla cheesecake-ul si dam la cuptor o ora sau pana cheesecake-ul este facut: marginile sunt bine legate, prajitura are o crusta lucioasa si mijlocul este usor gelatinos (nu va faceti griji, se intareste pe masura ce se racest). Cand cheesecake-ul este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca de tot, timp in care ne ocupam de crema.
Pentru crema, punem toate ingredientele intr-o craticioara si le amestecam, la foc foarte mic, pana ciocolata este topoita si avem o crema foarte lucioasa. Lasam crema sa se raceasca la temperature camerei si apoi o dam la rece cateva ore sau pana se inatareste. Punem apoi crema rece in mixer si o amestecam cu balonul pentru bezea, 4-5 minute, cu mixerul la viteza medie sau pana ganache-ul isi schimba culoarea, devine mult mai deschis si aste foarte aerat, avand consistenta unei creme fine. La final, nu ne ramane decat sa imbracam cheesecake-ul intr-un strat generos de ganache de ciocolata si sa il decoram dupa cum ne dicteaza imaginatia de gospodine pricepute ce si suntem 🙂
Eu am pregatit niste Bezele colorate, dar la fel de bine puteti decora cheesecake-ul cu acadele, bomboane de tot felul, Jelly Beans (pe care le gasiti la Lidl, mai demult erau doar in Saptamana Americana, dar apoi au intrat in gama permanenta, apropos de tema concursului nostru), napolitane si alte dulciuri colorate sau puteti pur si simplu sa il decorati cu nuci, migdale, fistic, pe care le regasim si in branza de vaci Pilos folosita pentru crema. Optiunile sunt nelimitate! Mult spor dragii mei si sa avem in 2016 fabulos, impreuna!
LATER EDIT: Avem o castigatoare! 🙂 Felicitari, Denisa! Astept un mail cu datele tle de contact pentru a-ti expedia premiul!
Produsele Belbake sunt preferatele mele în domeniul preparării diferitelor delicatese, se găsesc ocazional, dar mi-ar placea sa le gasesc ori de cate ori am nevoie in magazinele Lidl.
Primiti cu sorcova?
La multi ani Teo!!!
Grea intrebare 😀 in saptamana americana fac provizii din unt de arahide, in saptamana italiana parmezanul e primul in lista de cumparaturi, fursecurile din saptamana greceasca si maslinele, iar in perioada sarbatorilor abia asteptam icrele de somn din “colectia” de luxe
Sunt foarte multe produse care imi plac, adica mai toate, dar mai des as vrea sa gasesc pastai de vanilie.
Noua ne place foarte mult untul de arahide de la Saptamana Americana. Pe acesta am vrea sa-l gasim mereu la raft!
SAY SAUCE- VITASIA DIN SAPTAMANA ASIATICA
Untul de arahide
La multi ani! Si noi suntem fani Lidl si cel mai mult vanez si fac stocuri din rosiile pasate din saptamana italiana.
Branza halloumi
Faina alba 000 XXL- chiar imi doresc sa o gasesc permanent in magazin!
La multi ani, draga Teo! Sa iti fie anul asa cum ti-l doresti. Daca ar fi sa aleg un produs pe care as vrea sa il gasesc permanent pe raft, aleg smantana cu 30% grasime pe care am gasit-o la Saptamana Romaneasca. E delicioasa!
As vrea sa gasesc tot timpul carne de iepure.
eu mi-as dori sa gasesc mereu fish&chips de la saptamana englezeasca. mmhhh buni rau. multumim mult pentru retetele minunate si colorate. eu ma inspir de la tine pentru gatit, in special dulciuri, pentru ca am si eu doi baietei frumosi si pofticiosi.
Foarte interesant si cum joi este ziua mea, acest cheesecake este foarte potrivit pentru a fi ‘tortul’ meu aniversar, sper sa le încântat papilele gustative invitatilor mei. O zi frumoasa !!!
uLEIUL DE MASLINE GRECESC
biscuiti rings cu unt Sondey
Biscuitii americani Grandino <3
Mie mi-ar placea sa gasesc tot timpul alge pentru sushi, de la saptamana asiatica 🙂 si niste sosuri eventual. Foarte greu le gasesc prin magazine.
O zi faina!
Mi-ar placea sa gasesc mereu sos de soia din saptamana asiatica
Produsul meu preferat este Sosul de usturoi Aioli din saptamana iberica.Cheesecake-ul arata awesome, am sa-l incerc si eu!
EU SUNT ADEPTUL SAPTAMANII ITALIENE CU TIRAMISUL LOR, piscoturile sunt de nelipsit din cosul meu
Mie imi place foarte mult laptele de cocos din Saptamana Asiatica. Este foarte bun si de pret nici nu mai zic. Super!!!. In plus il folosesc la foarte multe retete, de aceea mi-ar placea sa-l regasesc mereu la raft.
Săăăăăăăăăăăăăăăă… dusă de râpă cura mea de slăbire…
Taiteii Chow Mein Noodles
Noi suntem topiti dupa untul de arahide din “Saptamana americana” si siropul de artar. Incropim urgent ceva delicos!
Imi plac foarte mult saptamanile tematice si imi place sa descopar produse noi insa produsul preferat pe care mi-ar placea sa il gasesc toooot timpul la Lidl este brnza halloumi 🙂
Dintre produsele, comercializate in cadrul saptamanilor tematice, apreciez, in mod deosebit, si as dori sa le regasesc, permanent, in magazinele din reteaua Lidl – Sol Mar (Saptamana spaniola) – Ton in ulei de floarea soarelui sau in ulei de masline (900gr). Masline verzi umplute cu pasta de ansoa
si din gama Deluxe: Crème Brûlée. Preparat frantuzesc din ficat de rata. Irish Cream Liqueur.
Mi-as dpri sa fie permanent taiteii din orez si sosurile de soia, regasite acum in oferta saptamanii asiatice
Recunosc că îmi place foarte mult Desertul Tartufo din săptămâna italiană, dar şi cutia cu 12 macarons din săptămâna franceză. N-am putut să aleg numai un produs!
Sa ai un an plin de clipe minunate alaturi de Luca.
Mi-ar placea sa gasesc tot timpul produsele din saptamana italiana (cafeaua boabe).
Numai bine!
Tapas de Queso (Selectie de branzeturi spaniole)! Face parte din oferta saptamanii iberice 🙂
“8 Mini brownies” cu alune (MCENNEDY) din Saptamana americana! 😀
saptamana italiana imi place cel mai mult, as dori sosuri de paste sa se regaseasca permanent pe rafturile supermarketului.
Branza de vaci Pilos,cred ca nu am gasit o braza de vaci mai gustoasa si cremoasa ca branza de vaci Pilos
faina Castello
Yamy, ce bine arata! mi.a placea sa gasesc baklava nu doar in saptamana greceasca.
mi-as dori sa gasesc mereu la LIDL iaurt cu porumb caramelizat si iaurt cu merisoare si ciocolata a fost in saptamana americana un produs ce l-am descoperit fara sa vreau …am zis hai sa il incerc …si waw fara cuvinte foarte delicioas
Imi place mult pasta de masline pe care o gasesc doar cand e saptamna greceasca.
Pentru ca ai cerut doar un produs aleg laptele de cocos din saptamana asiatica.
As vrea sa se gaseasca sirop de artar tot timpul la Lidl, nu doar in Saptamana Americana.
Imi place mult briosa Chinois, pe care o gasesc in Saptamana Franceza. As vrea sa o pot cumpara oricand de la Lidl.
pizza cu salam chorizo
Clar deserturile frantuzesti,precum creme brulee
Mi-ar placea sa gasesc iaurtul indian cu fructul dragonului si lime.
IN SAPTAMANILE TEMATICE PE CARE LE AVETI TOATE AU PRODUSE DE CALITATE SI CE IMI DA “DEPENDENTA”E UNTUL DE ARAHIDE DIN SAPTAMANA AMERICANA.
Mi-ar placea sa gasesc mereu parmezanul din gama de luxe. Este foarte bun!
Blue Cheese Salad Dressing din Saptamana Americana 😉 Il ador!
Noi suntem topiti dupa untul de arahide din “Saptamana americana” si siropul de artar.
Sunt curios daca o sa-mi iasa 😀
Sunt multe produse ce imi plac de la Lidl si merg la cumparaturi la ei cel putin o data pe saptamana. Cel mai mult ma bucur cand gasesc decoratiuni pentru dulciuri, pentru ca rar gasesti in magazine. Deci, mi-ar placea cat mai des sa fie decoratiunile pentru dulciuri!
La multi ani!!! sa fie tot timpul carne de iepure, e tare buna.
wow, arata minunat cheesecake-ul 😀 mie imi place foarte mult pestele la ei, de exemplu somonul in foietaj sau cu ierburi ♥
saptamana americana peanut butter
Imi doresc sa gasesc mereu Creme brulle.o prajitura delicioasa
Ador saptamana Americana si vreau sa gasesc produse din gama MCENNEDY!.
untul de arahide, Caneloni,mustarul frantuzesc,mix de legume congelate, sunt foarte multe.FAN LIDL
Pricomidalele din saptamana romaneasca.
Untul cu sare de mare din gama Deluxe
Mi-ar placea sa gasesc permanent in magazinele Lidl laptele de cocos de la saptamana asiatica! 🙂
Si mi-ar mai placea foarte mult daca as gasi permanent pancakes de la saptamana americana! :))
Buna Teo,mi-ar placea sa gasesc permanent orez basmati,pe care il gasesc la saptamana XXL in vara.
Taieteii de orez din saptamana asiatica.
foile de lasagna din saptamana italiana
Mie mi-ar placea sa gasesc mereu cascavalul Emmentaler XXL care este pe raft doar in saptamana XXL.
Copiii mei adora lactatele din gama Pilos. In fiecare seara beau o cana de laptic caldut, dimineata un iaurtel cu fructe, iar in pireu le pun branzica de vaci… toate Pilos. Iar mami, subsemnata, mananca branza proaspata dietetica Pilos. Iar la capitolul preparate, gama BARONI este si ieftina si buna, din punct de vedere calitativ. Pentru aprovizionare aleg mereu LIDL, chiar daca in Suceava sunt multe alte marketuri.
Din gama Deluxe, prajiturila Tiramisu si Profiterol, sunt delicioase.
Sirop de artar din saptamana americana
Votez si eu untul de arahide, din saptamana americana.
Fettuccine cu ou si spanac din oferta saptamanii italiene.
Săptămâna italiana! Sunt produse care as dorii sa le găsesc tot timpul!!!
Untul de arahide din Saptamana americana, dar si sosul de soia din Saptamana asiatica! Tare bine ar fi sa le avem mereu, nu apucam intotdeauna sa ne facem provizii suficiente.
Tot ce iti doresti sa se implineasca in noul an si sa ne bucuri in continuare simturile cu noi si noi retete!
Felicitari, Denisa 🙂 Ai castigat voucherul pentru cumparaturi in valoare de 50 lei! Multumesc mult pentru comentariu si pentru ca imi citesti blogusorul 🙂 Te pup si astept un mail cu datele tale de contact pe teodora@teoskitchen.ro
Mi-ar placea sa gasesc la raft in fiecare saptamana rosiile pasate Italiamo din saptamana italiana.
Te inteleg foarte bine cand spui ca esti fan LIDL. Si eu la fel sunt adica cumparaturile doar de la ei le fac pentru ca imi plac mult produsele.Mai ales cele din gamam Pilos.
Asa ca imi e greu sa spun acum un singur produs dar daca ar fi sa ales as spune untul de arahide pentru ca il gasesc rar la noi.
uleiul de masline din saptamana greceasca
Pastaile de vanilie