Ce inseamna inceputul anului scolar? Pentru cei mici, inseamna penarul cel nou plin de carioci colorate, cea mai draguta rochita pentru prima zi de scoala, unifroma, intalnirea cu colegii pe care nu i-au vazut o vara intreaga, povestile despre tabara si vacanta la mare, gandul la temele ce vor urma si mai ales la cat timp mai este pana la urmatoarea vacanta mare. Pentru mamici insa, inceputul scolii inseamna pregatiri, griji, sentimentul acela care ne umple tot sufletul cand ne vedem puiul, in prima zi de scoala, la careu si ne gandim cat de mare s-a facut si cum a mai trecut un an 🙂
Dar #BackToSchool inseamna si marea intrebare “Ce punem in pachetelul de la scola?” Stiu ca mamicile sunt foarte ocupate, ca ne impartim greu intre programul prelungit de la birou si pregatirile pentru a doua zi, pentru scoala si pentru birou si poate uneori e mai simplu sa cadem in capcana de a le da mai degraba bani celor mici pentru pranz decat sa gatim. Tocmai in ajutorul vostru, dragile mele mamici, impreuna cu Transavia, va propunem retete simpatice pentru #BackToSchool, care sa va faca viata mai usoara, pachetelul asigurat si pitici fericiti! 🙂 Copii sunt foarte tentati de produsele de patiserie, pentru ca sunt la indemana, pentru ca si ceilalti copii le mananca, pentru ca sunt acolo, la chioscul din curtea scolii.
Dar, o reteta ca si cea de Moristi de pui inseamna pentru mamici o alternativa la produsele de patiserie pe care le cumpara la scoala – arata apetisant, sunt delicioase, doar ca sunt facute din aluatul pe care l-a pregatit mama, umplut cu piept de pui, cascaval si sos de pizza, care arata abolut delicios si celor mici nu le va fi deloc rusine sa scoata pachetelul in pauza, ci, mai degraba, sa le roage pe mamici ca data viitoare sa le puna cateva bucati in plus, pentru colegi 🙂 Gama Fragedo este carne mea preferata de pui, recunosc! Atat de delicata, in variante atat de faine: pipet de pui tocat, piept de pui bucatale, piept de pui feliat perfect pentru snitele, toate din carne de cea mai buna calitate. La Transavia gasim produse din carne de pui unice in Romania si foarte utile pentru mine ca si gospodina in general si mamica de Luca 🙂
Ingrediente pentru 20 bucati:
– o portie aluat dospit, ramas de la reteta de Mini cupe de pizza
– 3 linguri ulei de masline
– o ceapa mica taiata marunt
– un ardei gras rosu taiat fin
– 500g carne tocata din piept de pui Fragedo Delicat
– 2 linguri patrunjel verde tocat marunt
– 200g sos pentru pizza
– condimente: 1 lingurita sare, ½ lingurita piper, ½ lingurita paprika, ½ lingurita oregano, ½ lingurita busuioc, ¼ lingurita cimbru
– 100g cascaval dat pe razatoarea mica
– un ou batut ca pentru omleta
Pentru inceput decongelam aluatul pana ajunge la temperatura camerei. Intre timp, incingem intr-o tigaie incapatoare uleiul si calim ceapa, cu putina sare, pana devine transparenta. Adaugam apoi si ardeiul si le calim impreuna, pana ardeiul incepe sa se inmoaie. Adaugam carnea de pui si continuam sa amestecam cu lingura de lemn pana se rup bucatile mai mari de carne si apoi calim carnea cu legumele, pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi sosul pentru paste, condimentele si patrunjelul, amestecam.
Lasam totul la foc mediu, 10-15 minute, amestecan des, pana scade tot lichidul de pa carne si avem un sos bine legat, dar nu umed. Intindem aluatul intr-o foaie de 30×40 cm, pe planseta tapetata cu putina faina sau unsa cu ulei. Intindem sosul de carne pe foaia de aluat, astfel incat sa lasam 3cm de margine pe fiecare parte. Peste sos, punem cascavalul dat pe razatoare si il apasa, usor, pentru ca stratul sa fie uniform. Rulam apoi aluatul cat de strans putem si il sigilam bine la capete. Taiem aluatul in felii de 2 cm grosime, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca vor creste la copt. Lasam moristile sa dospeasca in tava 45 min, timp in care incingem cuptorul la 180°C. Dupa cele 45 min, dam tava la cuptor 20 min. Scoatem apoi tava, ungem fiecare bucata cu ou batut si mai dam la cuptor alte 8-10 min sau pana moristile de pui sunt frumos rumenite.
Pentru ca moristile de pui sunt foarte satioase si sunt la fel de delicioase si proaspat scoase din cuptor dar si a doua zi, sunt perfecte si pentru cina in familie dar si pentru pachetelul de la scoala de a doua zi si chiar pentru mama si tata, la birou 🙂 Astfel de retete, care va ajuta sa “rezolvati” mai multe mese ale zilei un singur preparat delicios sunt cele pe care vi le propun impreuna cu Transavia 🙂 Mai am cativa “asi in maneca” deci urmariti-ne in continuare, da? 🙂 #BackToSchool poate fi amuzant si pentru mamici, promit!
recunosc ca e o idee foarte buna, numai ca eu nu sfatuiesc mamicile sa foloseasca pui de acesta de Avicola si adiacente. Recent fetita de 2 ani a nasilor mei a fost diagnosticata cu prea multi hormone in system (au inceput sa ii creasca sanii) si I s-a interzis consumul de carne de pui, curcan, gasca, rata din comert. Doar cele de la tara sau crescute natural sunt ok. Tatal meu a lucrat la ferma de pasari un numar de ani si e groaznic ce povesti spune.
E sunt fan Transavia, sau altfel spus, numai din acesta cumpar, iar ideea mi se pare geniala pentru pachetel.:)
Transavia este si alegerea noastra in materie de carne de pui 🙂 Te pup si ma bucur ca iti place ideea!
Sigur o incerc si eu, arata excelent si cred ca ii va placea piticului mai mult decat varianta cu scortisoara pe care intentionam sa o fac.
Andreea, sunt delicioase, promit! 🙂