Supa de rosii la Philips Multicooker

philips multicooker

Supa de pui, in bucataria mea, nu este doar o baza perfecta pentru supele creme ci si una din supele preferate ale lui Luca, asa ca o pregatim destul de des, cu taietei sau galuste, in functie de dispozitia piciului. Insa…nu si vara! Cand sunt 40 de grade afara, ultima mea dorinta este sa stau langa o oala de supa care fierbe cateva ore bune si pe care trebuie sa o spumez des, ca sa fie limpede si delicioasa. De aceea, aparatul de gatit Philips Multicooker a venit la fix in viata noastra si azi vreau sa va arat cat de simplu este sa gatim o supa de pui plina de legume si foarte aromata, fara sa trebuiasca sa pazim oala, fara sa stam in caldura, fara sa spumam supa.

Philips Multicooker inlocuieste cu succes aproape orice aparat de gatit – cuptor, tigaie, cuptor cu microunde, oala si este foarte simplu de folosit, asa cum veti vedea in reteta video. Desi aparatul Philips vine cu o carte de bucate in care inveti sa prepari o sumedenie de retete, de la supe si ciorbe si pana la risotto, paste sau deserturi, ai posibilitatea de a seta programul manual, pentru a stabili temperatura si timpul de preparare. Astfel, schimbi retetele cum doresti si aduci mereu ceva nou la masa in familie. In plus, la finalul retetei, Multicooker-ul intra automat in modul Keep Warm, care tine mancarea calda pana in momentul servirii, o functie foarte utila daca nu suntem langa aparat in momentul in care se termina mancarea.

philips multicooker

Noi vom pregati azi cu Philips Multicooker supa crema de rosii, foarte de sezon si foarte simplu de facut. Mai intai vom pregati supa de pui, baza perfecta pentru orice supa crema. Daca supa de pui este facuta in casa, cu multa carne si legume, succesul supei crema este garantat 🙂

Ingrediente pentru supa de pui:
– 5 pulpe de pui dezosate sau 2 pulpe de pui intregi
-o ceapa in care infigem cuisoare
– 5 catei usturoi
– 3-4 morcovi
– o radacina de patrunjel
– frunze de patrunjel
– o gulie
– o bucata de telina
– sare
– piper rosu boabe
– 2 foi de dafin
– 2 litri de apa

Deschidem Multicookerul, asezam bucatile de carne, pe care le spalam foarte bine inainte, turnam deasupra cei 2 litri de apa, punem ceapa, sare, boabele de piper si frunzele de dafin si inchidem aparatul de gatit. Apasam meniu, selectam functia BOIL, apasam cooking time, selectam 10 minute si apasam butonul START. Cand cele 10 minute expira, alegem din meniu functia STEW, setam aparatul pentru 40 min si apasam START. Dupa cele 40 min, deschidem aparatul, adaugam restul de legume taiate cubulete si selectam din nou functia STEW -> COOKING TIME si setam multicooker-ul la 40 min. Deschidem aparatul, vom vedea ca supa e aproape gata si miroase extraordinar, deci e momentul sa punem si frunzele de patrunjel, apoi setam pentru ultima data aparatul de gatit pe functia STEW, timp de 20 min, apoi apasam START. La final, nu ne ramane decat sa strecuram supa de pui, daca dorim sa o folosim ca si baza pentru alte supe sau o consumam ca atare, cu taietei sau galuste 🙂

philips multicooker

Ingrediente pentru supa de rosii:
– 1 litru supa de pui
– 5 rosii de gradina mari, taiate cubulete
– sare si piper dupa gust
– 3 linguri pasta de rosii
– cate o lingurita de cimbru, oregano, busuioc uscate
– 60ml ulei de masline extra virgin
– o lingurita boia
– o ceapa mare alba, taiata pestisori
– 5 catei de usturoi taiati feliute

In vasul interior al aparatului turnam uleiul de masline, punem ceapa si usturoiul, amestecam, apasam butonu de meniu, selectam functia FRY, apasam COOKING TIME si selectam 10 minute, apoi apasam butonul START. Dupa ce a trecut cele 10 minute, deschidem aparatul, adaugam peste ceapa si usturoiul calite pasta de tomate, ierburile aromatice, boiaua, sare si piper dupa gust, amestecam totul si inchidem aparatul. Din meniu alegem functia FRY si setam aparatul la 5 minute, timp suficient pentru ca toate condimentele sa isi elibereze aromele. Apasam START si lasam Philips Multicooker sa isi faca treaba 🙂 Cand au trecut cele 5 minute, deschidem aparatul, adaugam rosiile taiate cubulete, amestecam si turnam deasupra un litru de supa de pui. Alegem functia STEW, setam aparatul pentru o ora si apasam butonul START, cu capacul aparatului inchis. La finalul acestei ore, supa de rosii este gata si e momentul sa o paseram, folosind un blender vertical. Daca dorim ca supa sa fie si mai fina, putem sa o trecem prin sita. Iar daca nu mancam supa de rosii imediat, aparatul intra automat in functia KEEP WARM, care tine supa calda pana in momentul in care o dam prin blender 🙂 Dragut, nu?

philips multicooker

Supa de rosii a fost absolut delicioasa, Luca nu mai stai ce sa aleaga, pentru ca am pastrat si din supa de pui, preferata lui, dar vroia si supa de rosii pentru ca, citez, “miroase maxim!” 🙂 Dragilor, e atat de simplu sa pregatim mancaruri delicioase fara a le “pazi” la Philips Multicooker! Pentru si mai multa inspiratie, nu uitati ca saptamana trecuta am facut delicioasa reteta de Fajitas de pui, care abia asteapta sa fie incercata! Sa va fie de cel mai bine!

2 Comments

  1. Pop Cristina

    e eficient aparatul pt o familie de 4-5 pers?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.