Cheesecake fara coacere la borcan

cheesecake fara coacere

Si? Va pregatiti pentru 1 Mai? Unu’ mai bun bun decat anul trecut, unu’ mai vesel decat acu 2 ani, unu’ mai delicios ca niciodata? 🙂 Eu m-am gandit ca la gratare se pricepe toata lumea si ajunge sa va spun ca la Lidl, de joi, 30 aprilie incepe sezonul de gratar. Gasiti tot ce aveti nevoie – carne, sosuri, condimente, ca sa nu lipseasca nimic la iesirea voastra de 1 Mai.

Intreaga oferta o puteti vedea AICI. 🙂 Dar eu m-am gandit sa vin in ajutorul vostru in sezonul gratarelor cu altceva: cu un desert foarte simplu de preparat si absolut delicios. Il puteti transporta foarte usor si consuma si mai usor la picnic – Cheesecake fara coacere, la borcan! Il puteti pregati cu 1-2 zile inainte, inchideti borcanul si gata! Il transportati foarte simplu, intr-o lada frigorifica sau o punga termoizolanta, ii legati o lingurita de “gat” si aveti desertul asigurat! Totul e gata in mai putin de 15 minunte, este un desert racoritor, de vara si il puteti personaliza dupa gustul vostru. Puteti folosi orice fel de gem sau fructe, ciocolata topita, crema de ciocolata. Posibilitatile sunt nenumarate!

Inainte de a trece la reteta, sa stiti ca si mai multe accesorii pentru gratare dar si in general pentru gradina voastra gasiti tot la Lidl, tot de joi, cand incepe promotia Coltul verde de acasa. 🙂  Saptamana Iberica merge in continuare la Lidl si inspiratie pentru ce ati putea gati cu produsele iberice gasiti AICI 🙂

Ingrediente pentru 4 portii (4 borcanele de 300g)

Timp de preparare: 20 min, dificultate redusa

  • 180g biscuiti digestivi Tastino
  • ½ lingurita scortisoara macinata Mikado
  • 80g unt irlandez Milbona
  • 200g crema de branza natur Goldessa
  • 150g mascarpone Lovilio
  • 150g iaurt natur 10% grasime Pilos (iaurt grecesc)
  • miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
  • 100g zahar pudra Castello
  • 100g dulceata de zmeura Maribel

cheesecake fara coacere

Mai intai ne ocupam de stratul de biscuiti, ca la orice cheesecake care se respecta 🙂 Dam biscuitii prin blender, pana sunt ca un pesmet mare, apoi adaugam untul topit si scortisoara, amestecam pana sunt bine omogenizate.

cheesecake fara coacere

Punem cate 3 linguri de amestec de biscuiti in fiecare borcan (sau distribuim amestecul de biscuiti in mod egal intre cate borcane folosim) si batem usor borcanul de masa, pentru cu stratul de biscuiti sa fie uniform.

cheesecake fara coacere

Pentru crema, amestecam cu mixerul, la viteza medie, 2-3 minute, crema de branza si mascarpone (ambele trebuie sa fie la temperatura camerei si bine scurse de lichidul pe care il lasa), apoi adaugam si iaurtul, zaharul pudra si miezul de la batonul de vanilie si continuam sa amestecam pana crema e omogena si zaharul nu se mai simte deloc.

cheesecake fara coacere

Impartim crema de branza intre borcanele, peste stratul de biscuiti si din nou batem borcanelul de masa, pentru a uniformiza crema de branza.

cheesecake fara coacere

La final, punem dulceata de zmeura in fiecare borcanel si sa ii punem capacul. Apoi punem totul la frigider pana plecam la picnic sau gratar. 🙂 Sa va fie de cel mai bine si distractie placuta in weekendul prelungit care urmeaza!

cheesecake fara coacere

cheesecake fara coacere

cheesecake fara coacere

cheesecake fara coacere

cheesecake fara coacere

21 Comments

  1. Merci! Noi cred ca mergem la tara si e o idee geniala. Super surpriza pentru matusa mea. Ce bine ca exista persoane ca tine pasionate de gatit, altfel nu stiu ce ne-am face noi astea care preferam artele plastic ein locul artei culinare.

    • Meda draga, fiecare cu pasiunea ei 🙂 Eu nu stiu sa desenez nimic si nici la matematica nu-s prea buna, uneori ma incurc la 2+2 :p

  2. Arata minunat! Imi plac tare mult! 😡 😡

  3. giorgian giogia

    Super,îmi puteți trimite și mie pe email

  4. Madalina

    Buna Teo!
    Reteta ta arata demential!! Trebuie sa o incerc si eu. Unde pot gasi acest model de borcanel? Multumesc si spor in bucatarie!!

  5. Milea Felicia

    Un desert asa de bun nu am facut niciodata. In plus si eu sunt indragostita de produsele de la Lidl.De cand am descoperit blogul tau numai de aici ma inspir cand vreau sa fac ceva nou si bun. Iti multumesc pentru idei si mai ales pentru retete.

    • Felicia, ma bucur asa mult ca v-a placut! Este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am facut vreodata 🙂

  6. Pamfile

    Vaaii….tocmai m-am batut pe un borcanel cu colega mea. Dupa doua saptamani in care am stat cu gandul numai la reteta asta, aseara am reusit sa cumpar toate ingredietele si sa ma apuc de treaba. Asta numesc eu #foodporn, pe bune! Este absolut demential. Nu dureaza mai mult de 20 de minute prepararea sa, dar e absolut minunat! Nu am mai reusit sa pozez nimic! :)) Multumesc, Teodoro!

    • Roxana, te pup, m-a bucurat maxim comentariul tau, mi-a facut ziua mai buna 🙂 Sa iti fie de cel mai bine! 🙂

  7. Pamfile

    Ma bucur mult de tot. Imi esti tare draga! Pentru mine esti asa un fel de etalon cand vreau sa gatesc ceva, caut intai sa vad daca a facut Teo si daca e reteta la tine pe blog, abia apoi ma apuc de gatit. Urmatoarea piatra de incercare va fi cheesecake-ul fara coacere, cu jeleu de capsuni pe care vreau sa il servesc de ziua mea! Alt #foodporn, daca ma intrebi pe mine….! Wish me luck! :)Poate pe asta il si pozez!

  8. Aida Mihalache

    Draga Teo ,acum am vazut emisiunea de la prima tv :cireasa de pe tort ,este super tare idea cu desertul la borcan ,mai ales de luat la servici.Maine am sa-i fac o surpriza baiatului meu ,este inebunit dupa dulciuri de casa ,ii fac mereu foarte buna idee.mersi si succes in continuare

  9. Cristina

    Buna,Teo… vroiam sa te intreb daca pot sa inlocuiesc mascarpone cu branza de vaci? Multumesc anticipat de raspuns!

  10. Mihaela

    De unde cumpar coacaze?

  11. Foarte buna ideea de prezentare, simplu, dar de efect. Felicitari!

  12. Irina

    L am făcut și eu azi, ne a plăcut întregii familii însă ni s a părut mult prea dulce de la acea dulceata de zmeura. O sa o repet cu siguranță însă cu un alt topping.ce ma sfătuiești? Merci mult.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.