Chiftelute de soia

Chiftelute de soia

Pentru ca in fiecare saptamana pana acum v-am intrebat ce ingredient ati dori sa folosesc in urmatoarea reteta cu produse din soia de la Inedit si in fiecare saptamana v-am facut pe plac, ma gandeam ca azi sa fiu un strop egoista si sa va arat una dintre retetele mele preferate cu soia – chiftelutele, facute cu produsul meu preferat – texturat de soia granule de la Inedit. “Pasiunea” mea pentru soia granule a inceput prin liceu, cand am descoperit cu adevarat soia (pana atunci traisem cu proasta impresie a “salamului de soia” de pe vremuri) si am inceput sa o iubesc. Si din iubirea mea pentru soia si pentru sosul Bolognese, s-a ajuns ca soia granule sa nu lipseasca niciodata din camara. Fie ca e post, fie ca e pur si simplu pofta mea de soia, chiftelutele se presteaza des la noi 🙂

Dar stati linistiti, chiar daca am gatit saptamana asta cu un ingredient ales de mine, premiul promis saptamana trecuta il dam cu siguranta si castigatorul il puteti afla aici. Si saptamana aceasta avem concurs, nu doar chiftelute de soia
🙂 asa ca va rog sa cititi instructiunile la finalul acestei retete.

Acum sa trecem la chiftelutele mele iubite, pe care sper sa le indragiti si voi la fel ca me si mini-me, adica Luxi-Puxi, adica Luca 🙂

Ingrediente:
– 50g texturat de soia granule de la Inedit
– un cartof mare, fiert
– o ceapa mica tocata marunt
– 1 ou mare (2 daca sunt mai mici)
– 3 linguri faina sau pesmet
– ½ legatura patrunjel tocat marunt
– sare, piper, boia, condimente pentru carne tocata, toate dupa gust

Ingrediente

Mai intai ne ocupam de granulele de soia, pe care le punem in apa si le lasam la inmuiat 20 de minute, exact asa cum scrie pe pachet, apoi le scurgem bine de apa, folosind o sita foarte deasa si le apasam bine bine, pana nu mai iese strop de apa. Apoi punem intr-un bol mare granulele de soia, cartoful fiert, dat pe razatoare, oul, ceapa, faina sau pesmetul, patrunjelul si condimentele. Amestecam bine bine, pana avem o pasta bine legata, din care modelam chiftelute, asa cum ne plac noua cel mai mult: mari, mici, rotunde, turtite… cum vreti voi 🙂 Le prajim in ulei incins, ca pe orice chifteluta din lumea asta, pana sunt frumos rumenite pe ambele parti, apoi le scoatem pe hartie de bucatarie, ca sa absoarba excesul de ulei.

Preparare

De servit le puteti servi fix asa cum sunt, ca si gustari, cu sos marinat, cu piure de cartofi sau pastarnac, intr-o lipie, la fel ca pe falafel (chiftelutele din naut) sau intr-o tortilla wrap alaturi de sos picant si salata verde. Oricum le mancati, va garantez ca o sa va placa si ca au toate sansele sa intre in meniul vostru si nu numai cand e vorba de post. De altfel, asa cum poate ati observat, eu combin mereu soia si produsele pe baza de soia cu ingredient de originale animal pentru ca imi place soia in sine si nu vad de ce as consuma-o numai intr-o anumita perioada a anului. Sa va fie de cel mai bine si nu uitati de concursul din aceasta saptamana 🙂

Ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie in concurs
Sa dati like si share pe facebook acestei retete (folosind butoanele de mai jos), iar apoi sa lasati un comentariu in care sa imi spuneti ce produs din gama soia Inedit ati dori sa folosesc in reteta de saptamana viitoare. Astfel puteti castiga produse Inedit. Pentru inscrierea in concurs, atunci cand lasati comentariu, trebuie sa folositi numele si prenumele complet (ex: Ion Popescu) si sa introduceti in campul de e-mail o adresa de e-mail valida, la care sa va putem contacta in cazul in care ati castigat. Regulamentul concursului poate fi citit aici.

Update tragere la sorti:
Castigatorul de saptamana aceasta este Carmen Dobrica! Felicitari!

Chiftelute de soia

Chiftelute de soia

Chiftelute de soia

Chiftelute de soia

Chiftelute de soia

12 Comments

  1. MARIANA JOJA

    CEVA INEDIT…CU MAIONEZA VEGETALA….

  2. corina

    Cu ce as putea inlocui cartoful, dar sa si lege compozitia? Cartoful cam ingrasa…

  3. daca le pregatesc de post cu ce as putea inlocui oul

  4. Buna Teo,

    Multumim pt reteta de chiftelute. Ne poti da te rog si reteta pt sosul de rosii din imagine (sau este un produs Inedit) ?

    Multumesc

  5. Dobrica Carmen

    Tofu în saramură cu chimen !

  6. Badica Niculina

    Maioneza vegetala!

  7. florin radu popescu

    Super interesant, de-abia astept sa o incerc!

  8. Nodles soia inedit!

  9. Loredana

    Maioneza vegetala

  10. Deci am facut piftelutele acestea la examen,si toata lumea ma critica cum sa faci mancare aka picnic la examen si cand colo colegii mi le-au mancat pe toate ihihiihihihih thx teo esti marfa !

  11. mihaela micu

    Buna Teo, cum ai facut sosul de rosii?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.