Crème caramel cu lapte de soia

Creme caramel cu lapte de soia

Buna sa va fie inima 🙂 Sa stiti ca am vesti bune pentru voi! Bine, recunosc, nu sunt atat de bune pentru voi cat sunt bune pentru mine si sper sa va bucurati cot la cot cu mine de ce se intampla dragut! Gata cu viata la tara, ne mutam la Cluj! Si eu si Luca suntem foarte entuziasmati si abia asteptam sa ne intoarcem in cartierul in care eu am crescut pana la venerabila varsta de 25 de ani si el s-a nascut! 🙂 Dar pana sa va povestesc cum o sa fie cu mutatul (care urmeaza sa se desfasoare in weekend), sa va spun ce mai gatim pe ultima suta de metri in Floresti!

Saptamana trecuta v-am facut o reteta cu tofu, pentru ca voi l-ati ales ca ingredient la urmatoarea reteta saptamanala cu ingredient pe baza de soia de la Inedit 🙂 Si, daca voi ati lasat comentarii simpatice la reteta de spanac la cuptor cu tofu prajit, nu doar ca avem un castigator al premiilor oferite de Inedit, dar din comentariile si sugestiile voastre am ales si ingredientul pentru reteta de azi – laptele de soia. Pentru a afla castigatorul de saptamana trecuta faceti click aici, iar pentru a va inscrie in concursul de saptamana aceasta cititi instructiunile de mai jos 🙂

Si ca sa vedeti ca laptele de soia nu e numai si numai pentru baut ca atare (desi e foarte bun), nu numai pentru shake-uri si cereale de la micul dejun, ci si la retete de dulciuri in toata regula. In cazul nostru de azi: crème caramel cu lapte de soia. Sau crema de zahar ars daca vreti sa ii spuneti, important e ca e delicioasa si e facuta cu… lapte de soia de la Inedit 🙂

Ingrediente pentru 4 portii:
– 350ml bautura din soia simpla de la Inedit
– 250g zahar
– 2 oua + 2 galbenusuri
– miezul de la un baton de vanilie

Ingrediente pentru creme caramel

Incingem cuptorul la 160°C. Intr-o craticioara punem 200g zahar si 100ml apa, le fierbem impreuna, amestecand des, pana cand avem un caramel auriu, cam 5 minute asa. E important sa amestecati des, ca zaharul sa nu se arda si cu o pensula de patiserie uda, sa trageti zaharul de pe peretii vasului, ca sa nu cristalizeze. Cand caramelul e gata, il impartim in mod egal intre 4 ramekin (vasute ceramice mici, pentru portii individuale). Separat, intr-un bol, amestecm ouale, galbenusurile, restul de zahar si miezul de la batonul de vanilie pana avem o crema omogena, pe care o turnam in vasute, peste caramel. Asezam vasele intr-o tava, turnam apa astfel incat sa ajunga pana la jumatatea vaselor ceramice si dam la cuptor. Le coacem 25 de minute sau pana crema este bine legata.

Preparare creme caramel

Lasam crème caramel sa se raceasca la temperatura camerei, apoi la frigider peste noapte. Si dimineata, chiar daca o sa fie greu si exista sanse mari sa intrati cu o lingurita in frigid la un pic de degustare, puteti sa va bucurati de o creme caramel delicioasa, foarte foarte racitoare, pe care puteti sa o mancati cu lingurita, direct din ramekin sau sa o rasturnati pe o farfurie, cum vreti voi 🙂

Noi am servit-o seara, dupa o zi torida. Da da, sa stiti ca pozele sunt fara blitz, la lumina apusului 🙂 Sa va fie de cel mai bine si nu uitati ca si saptamana asta avem un concurs organizat impreuna cu prietenii mei de la Inedit!

Ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie in concurs
Sa dati like si share pe facebook acestei retete (folosind butoanele de mai jos), iar apoi sa lasati un comentariu in care sa imi spuneti ce produs din gama soia Inedit ati dori sa folosesc in reteta de saptamana viitoare. Astfel puteti castiga produse Inedit. Pentru inscrierea in concurs, atunci cand lasati comentariu, trebuie sa folositi numele si prenumele complet (ex: Ion Popescu) si sa introduceti in campul de e-mail o adresa de e-mail valida, la care sa va putem contacta in cazul in care ati castigat. Regulamentul concursului poate fi citit aici.

Update castigator:
Castigator in aceasta saptamana este: Ioana Lupu. Felicitari!

Creme caramel cu lapte de soia

Creme caramel cu lapte de soia

Creme caramel cu lapte de soia

Creme caramel cu lapte de soia

13 Comments

  1. Badica Niculina

    As dori sa folositi soia granule in reteta urmatoare!

  2. Taranu Cristina

    Buna! Desi incerc retelele tale, in special prajiturile, nu am comentat niciodata vreo reteta. Imi incerc norocul cu acest concurs si ti-as propune sa gatesti o reteta in care sa incluzi maioneza vegetala din gama Inedit

  3. Cred ca e tare buna!

  4. si? unde-i laptele de soia ?

  5. Andreea

    Toate ca toate, dar de unde luam formele de soufle?

  6. Halas Maria

    alte retete cu lapte de soia

  7. Lupu Ioana

    Ar fi interesantă o reţetă cu crenvurşti vegetali. 🙂

  8. mmm,ce pofta mi-ai facut!!!

  9. Dobrica Carmen

    Crochete vegetale !

  10. Andrei

    Foarte buna aceasta reteta! Am reusit si eu sa o fac. Arata aproximativ ca in poza.

  11. Lupu Ioana

    Multumeeesc! 🙂

  12. Roxana

    Credeti ca ar merge reteta preparata cu lapte de migdale? Ca inlocuitor al laptelui de soia…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.