Salata rece de paste cu pui este perfecta pentru vara, fiind super racoroasa si chiar mai buna de pe o zi pe alta. Sosul Ranch, atat de iubit de americani, este un sos pe baza de maioneza insa multa mai light pentru ca il dregem cu smantana sau iaurt grecesc, si foarte aromat de la ceapa, ceapa verde sau cepsoara (chives) si condimente. Puiul este foarte important pentru ca da un plus de savoare, mai ales ca il condimentam cu un strop de boia (paprika) afumata si usturoi. Fragedo Duo este perfect pentru reteta de salata de pasta tocmai pentru ca este portia potrivita, fileurile de pui sunt deja portionate si perfecte pentru condimentat si aruncat, la propiu, pe gratar 🙂
Ingrediente:
– 300g mini fileuri din piept de pui Fragedo Duo
– 200g paste fusilli
– 100g cascaval
– 1 ardei gras/Kapia rosu
– 1 ardei gras galben/verde
– 1 morcov mic
– ¼ dintr-o telina medie
– ½ dintr-o sfecla
– ½ castravete Fabio
Ingrediente pentru sos Ranch:
– o cana de maioneza (250g)
– 1/2 cana iaurt grecesc sau smantana (125g)
– 1 lingura mustar clasic
– 2 fire ceapa verde tocate marunt sau 4 linguri cepsoara (chives)
– 3-4 catei de usturoi dati pe razatoare sau trecuti prin presa de usturoi
– o jumatate de ceapa rosie mica tocata foarte fin
– 2-3 fire de menta (luam doar frunzele de menta si le tocam fin)
– sare si piper dupa gust
Mai intai pregatim carnea de pui, pe care o punem intr-un bol, punem deasupra o lingura buna de uleiul de masline extra virgin si condimente dupa gust: sare, piper, boia afumata, praf de usturoi. Amestecam bine bine bine. Prajim mini-fileurile de piept de pui pe gratarul incins, pana sunt bine rumenite pe ambele parti. Dupa ce luam carnea de pe gratar, o lasam sa se raceasca foarte bine, altfel riscam sa se taie sosul Ranch de la diferenta de temperatura intre sosul rece si carnea fierbinte.
Pana carnea de pui sta pe gratar, fierbem pastele. Punem la fiert 2 litri de apa (1 litru de apa pentru fiecare 100g paste). Cand apa incepe sa fiarba punem o lingurita de sare si pastele. Le fierbem cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj, ca sa fim siguri ca pastele vor fi al dente. Le punem apoi intr-o sita si le clatim foarte bine cu apa rece. Pastele se clatesc cu apa rece dupa fierbere numai atunci cand le folosim pentru salate, da? 🙂 Pana pastele se racesc de tot, amestecam intr-un bol ingredientele pentru sosul Ranch. Sosul trebuie sa fie foarte cremos, asa ca intai amestecam maioneza, iaurtul si mustarul, punem sare si piper dupa gust si apoi restul ingredientelor. Dam sosul la rece pana taiem ardeii cubulete, cascavalul si castravetele in cubulete de aceeasi dimensiune cu cele de ardei. Intr-un bol mare punem pastele si morcoul, telina si sfecla, toate date pe razatoarea mica. Amestecam, apoi punem sosul ranch si carnea de pui, taiata cubulete de dimensiunea legumelor. Si amestecam din nou. Daca e cazul, dupa gust, mai punem sare si piper.
Este o salata perfecta ca aperitiv la petreceri si zile de sarbatoare, unde o puteti servi in paharele individuale, decorate cu frunzulite de menta. Sa va fie de bine 🙂
Delicios!
Arata foarte bine, si sunt sigur ca e si delicios. Foarte buna cand este cald afara, sa te racoresti