3 retete de marinata pentru carne – salveaza retetele de acum, sunt sigura ca le vei folosi toata vara pentru gratare delicioase! Chiar daca eu le-am folosit pentru diverse tipuri de carne de pui (piept, pulpe dezosate, ciocanele) le poti folosi si pentru carne de porc, curcan, costite sau legume.
3 retete de marinata pentru carne – cum ne ajuta apartul de vidat FoodSaver?
Marinez carnea si o videz cu ajutorului aparatului de vidat FoodSaver. Carnea se marineaza mai repede, aromele sunt mult mai intense! Vidata astfel, carnea rezista la frigider 3-4 zile (cu cat sta mai mult la marinat, cu atat aromele vor fi mai intense), insa o puteti si congela sau o puteti gati sous-vide!
AVEM SI COD DE REDUCERE – TEO10 – valabil intre 10-24 aprilie la aparatul de vidat FoodSaver (FFS016X-01). Il aplicati in cos la finalul comenzii. Click AICI!
Prin vidare, alimentele se pastreaza proaspete de pana la 5 ori mai mult decat prin metodele clasice/traditionale de conservare. In plus, nu risipesti nimic si faci economie! De exemplu, majoritatea alimentelor au un pret mai bun cand le cumparam in cantitate mai mare. Ce nu folosim acum, portionam si putem vida si pastra la frigider sau congelator pentru mai tarziu.
Vidarea sau eliminarea aerului din punga/caserola in care pastrezi alimentele le prelungeste viata atat in frigider si congelator cat si in dulap! Poti vida alune, nuci, cereale etc. Vezi mai jos si alte idei pentru care folosesc aparatul de vidat!
Meal prep cu FoodSaver – cum pregatim carnea tocata cu FoodSaver
Meal prep – pregatirea meselor cu aparatul de vidat FoodSaver
Hai sa iti arat 3 retete de marinata pentru carne – le poti pregati rapid, usor, cu ingrediente pe care le ai la indemana in casa sau pe care le gasesti cu un simplu drum la cel mai apropiat magazin. Stii ca de obicei carnea gata marinata pe care o cumperi din magazin poate fi de pana la 2 ori mai scumpa decat acelasi tip de carne proaspata? Hai sa te invat sa marinezi carnea acasa, vei fi uimita de rezultate!
Marinata usturoi & lamaie (pentru 1 kg carne)
- 100ml ulei masline
- Coaja si zeama de la doua lamai
- 5 catei de usturoi
- ½ lingurita cimbru
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper
Marinata mustar & miere
- 80ml ulei masline
- 100g mustar clasic/dulce/iute
- 60ml otet de mere
- 60g miere
- O lingurita de sare
Marinata BBQ
- 5 linguri miere
- 5 linguri mustar
- 5 linguri zahar brun
- 2 linguri sos soia
- 2 linguri mix de condimente pentru pui
Amestecam foarte bine toate ingredientele, cu telul sau cu un blender. Turnam peste carne si amestecam foarte bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de marinata. Mutam carnea in pungile speciale de la FoodSaver si putem vida. Daca turnam si marinata peste carne, folosim functia de vidare umeda. Sper sa va fie utile retele noastre de azi si sa le folositi pentru gratare epice! Sa va fie de cel mai bine!