Friptura de miel la Airfryer

Ne pregatim pentru mesele de Sarbatoare cu reteta de azi – FRIPTURA DE MIEL LA AIRFRYER BREVILLE. Daca pana acum ai fost intimidata de pregatirea fripturii de miel pentru masa de Paste, te-am salvat! Este o reteta foarte rapida, usor de pregatit, iar rezultatul este o friptura de miel suculenta, aromata, cu o crusta crocanta si un interior super-juicy! Vezi si reteta de Paine la airfryer!

In ajutorul meu a venit friteuza cu aer cald Breville, Halo Air, XL, Digital, 9L. Acest airfryer a intrat in bucataria noastra de cateva luni si de atunci NU a mai plecat de pe blatul din bucatarie, este folosit zilnic.

Avem si cod de reducere! Codul este TEO10, valabil intre 15-30 aprilie, va ofera 10% reducere si il puteti aplica AICI! Iar mai jos va povestesc mai multe despre aparat si de ce il recomand cu mare incredere!

  • Raportul calitate-pret este foarte bun, un airfryer accesibil si extrem de versatil.
  • Are un cos foarte mare, cu adevarat XL, respectiv IMENS! Nu doar ca incap foarte multe ingrediente si un pui mare, intreg, dar faptul ca avem un cos atat de generos ne ajuta si la partea de curatare a aparatului, pentru ca grasimea de la carne, de exemplu, nu ajunge pana la partea de sus a aparatului, cea unde sunt rezistentele.

friptura de miel la airfyer

  • Nu necesita preincalzire si este extrem de silentios, comapartiv cu orice alt model pe care l-am incarcat de-a lungul anilor.
  • Are 6 programe presetate: – cartofi prăjiți, pui, legume, friptură, pește, coacere.
  • Consumul de energie electrica este cu pana la 50% mai mic fata de un cuptor electric clasic.
  • Aparatul in sine, desi cosul este atat de MARE, este foarte usor. In plus, are o forma foarte faina, cu linii regulate si asta il face usor de depozitat si ocupa putin spatiu pe blatul de bucatarie. In plus, are un sistem fain de prindere al cablului.
  • Are un ecran digital tactil, extrem de intuitiv si usor de folosit.

Friptura de miel la Airfryer Breville – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti folosi si bucati mai mari de pulpa de miel, coaste sau cotlete, trebuie doar sa ajustezi timpul de coacere in functie de greutata bucatii de carnea.
  • Daca nu iti place carnea de miel, o poti inlocui cu ied, are o aroma mai putin pregnanta si gustul este fin, iar carnea la fel de suculenta.
  • O alternativa pentru uleiul de masline este untura. Mama si Buni Sia mereu folosesc untura la friptura de miel. Deci folosim untura, dar condimentele, ierburile si procedeul de marinare raman neschimbate.
  • La capitolul garnitura, puteti opta pentru cous-cous, orez, cartofi natur (mai ales ca acum ne bucauram de cartofii noi). Desigur, merge de minune si langa garnitura clasica, la noi acasa cel putin – piure de spanac.

Friptura de miel la Airfryer

Ingrediente pentru 4 portii Friptura de miel la Airfryer Breville

  • 2-3 pulpe de miel cu os (1.5kg carne in total)
  • 50-60ml ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 lingurita usturoi granulat
  • 2 lingurite mix condimente pentru miel
  • Ierburi aromatice proaspete (cimbru, oregano, rozmarin)
  • 150ml vin alb (optional)

Friptura de miel la Airfryer

Mod de preparare Friptura de miel la Airfyer

  1. Spalam bine pulpele de miel si le tamponam cu servetel de hartie. Le crestam din loc in loc cu un cutit bine asutit. In fiecare buzunarel punem catei de usturoi, intregi sau jumatati, in functie de marimea lor.
  2. Intr-un chopper sau un mojar amestecam uleiul de masline, condimentele, ierburile aromatice. Turnam peste carnea de miel si amestecam foarte bine. Punem si vinul daca folosim si lasam la firgider cel putin 4 ore la macerat.
  3. Asezam carnea in cosul aifryer-ului. Turnam deasupra marinata ramasa in bol. Prajim 15-20 min la 200°C, pe functia “friptura” pana carnea are o crusta rumenita.
  4. Scadem temperatura la 160°C timp de 40-50 min sau pana un termometru ne arata o t° interioara de cel putin 66°C.
  5. Daca nu aveti un termometru pentru carne (desi va recomand cu mare drag, este extrem de util sa stim exact cand fiecare tip de carne e facuta), carnea e gata cand furculita intra usor in pulpe si sucurile care curg din carne sunt clare, fara urme de sange.

Friptura de miel la Airfryer

Friptura de miel la Airfryer

Lasam friptura sa se racoreasca 10 minute inainte de feliere. Noi am mancat cu un cous-cous delicious, in stil marocan si, desigur, o salata proaspata si fresh. Sa va fie de cel mai bine si, din suflet va recomand friteuza cu aer cald Airfryer, Breville, Halo Air, XL, Digital, 9L, este unul dintre cele mai iubite si utilizata aparate din bucataria mea!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.