O gustare rapida si delicioasa? Un aperitiv neasteptat care va impresiona pe toata lumea? Incearca reteta de Sticks de mamaliga cu parmezan!
Stiu, la prima vedere par niste saratele delicioase dar va promit ca aceste sticks de mamaliga sunt la fel de crocante ca saratelele, dar se fac de 10 ori mai simplu. In ajutorul nostru vine mamaliga gata preparata de la Delizia. Prima data am vazut acest tip de mamaliga gata pregatita in Italia. Am servit-o cu o garnitura de linte si un carnat proaspat, gatit la cuptor cotechino.
Tot ce trebuie sa stii despre Delizia mamaliga gata preparata
Asa ca m-am bucurat foarte tare sa gasesc la raft mamaliga Delizia gata pregatita. In mod natural, mamaliga este un preparat fara gluten, iar produsul de la Delizia are 0 conservanti si 0 grasimi. Este o mamaliga fina, obtinuta prin pasteurizare, este sterilizata printr-un proces tehnologic modern. De aceea, nu e nevoie sa o pastrati la frigider, se mentine foarte bine pana la 12 luni la temperatura camerei. Dupa ce deschideti pachetul, este recomandat sa o pastrati la frigider unde se pastreaza foarte bine timp de 3-4 zile.
Reteta de Sticks de mamaliga cu parmezan a fost un mare succes la noi in familie. Am servit-o cu un sos foarte cremos si nimanui nu i-a venit sa creada ca e vorba de un preparat pe baza de mamaliga. Hai sa-ti arat cat de usor le pregatesti si iti promit ca vor fi un succes atat la copii cat si la parinti.
Sticks de mamaliga cu parmezan ingrediente pt 20-30 bucati:
- 1kg Delizia mamaliga gata preparate
- O lingura ulei de masline
- 50g parmezan proaspat razuit
- Cimbru proaspat (patrunjel, oregano, rozmarin)
- 30g unt
- 30g faina
- 250ml lapte
- 80g parmezan proaspat razuit
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare Sticks de mamaliga cu parmezan
- Taiem mamaliga in bastonase de marimi potrivite si le asezam in tava, pe hartie de copt.
- Le ungem bine pe toate partile cu ulei de masline. Este cel mai simplu daca folosim o pensula pentru patiserie.
- Presaram deasupra parmezan din belsug si cimbru. Dam la cuptorul incins la 200°C, 20-25 de minute sau pana sticks-urile sunt frumos rumenite.
- Intre timp pregatim sosul: intr-o craticioara topim untul, adaugam faina , amestecam foarte bine cu telul pana nu mai sunt cocoloase.
- Adaugam laptele, amestecam foarte bine si lasam la foc foarte mic (4-5 minute). Tragem de pe foc, adaugam parmezanul si amestecam pana este incorporat.
V-am spus ca reteta se face super usor dar e un mare hit? Pofta buna, sa va fie de cel mai bine si abia astept sa incercati noua Delizia mamaliga gata pregatita, va fi o surpriza placuta! Incearca si reteta de Mamaliga in straturi sau Taci si inghite!