Pizza de casa cu aluat rapid – o reteta pe care trebuie sa o incercati si sunt sigura ca va ajunge in caietul vostru cu retete preferate. Aluatul se pregateste extraordinar de simplu, mai ales daca folositi un blender sau robot de bucatarie, e gata efectiv in 5 minute. Apoi, nu va ramane decat sa il mai framantati putin pe blatul de lucru, maxim alte 5 minute. Si uite asa, cu tot cu pregatirea ingredientelor, pizza e gata de cuptor in 20 de minute. Sigur, aluatul trebuie sa stea la dospit, dar o sa va dau un pont foarte bun si pentru asta: incingeti cuptorul la 40-50°C si va dospi foarte repede. Ai si mai multe retete de pizza AICI!
Pizza de casa cu aluat rapid – de ce sa faci pizza acasa? Pentru ca asa vei stii exact ce ingrediente ai folosit, poti face combinatiile tale preferate, poti face pizza mare pt adulti si mini-pizza pt copii si, cel mai important, este o varianta mult mai economica fata de pizza comandata.
Acest aluat de pizza este sufficient pentru doua pizza mari, cu diametrul de 35 cm sau circa 40 mini-pizza cu diametrul de 5 cm. Puteti folosi acelasi aluat si pt pizza foarte pufoasa dar si pentru pizza cu blat subtire, crocant. Daca vreti o pizza pufoasa, intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm, daca vreti o pizza crocanta, intindeti aluatul in foaie de 0.5 cm.
Pizza de casa cu aluat rapid – ce faina folosim?
Ce e minunat la acest a luat, este faptul ca, indifferent de grosimea la care il intindem, va face niste bule frumoase la cuptor. Si odata taiata pizza, felia e foarte ferma… pentru ca nu e nimic mai neplacut decat sa ridici o felie de pizza si sa iti cada tot toping-ul.
Ca deobicei, cand vine vorba de aluaturi tari, de brutarie, aliatul meu numarul 1 este faina 650 de la Baneasa. Este o faina perfecta pentru paine, lipii, turte, cornuri, chifle si alte produse de brutarie. V-o recomand cu drag, o reperati usor la raft, in ambalajul portocaliu.
Pizza de casa cu aluat rapid – ingrediente:
- 350g de faina 650 Baneasa
- 7g drojdie uscata
- 250ml apa calduta
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite zahar
- 2linguri ulei de masline
Mod de preparare Pizza de casa cu aluat rapid
- In robotul de bucatarie punem faina si adaugam pe rand celelalte ingrediente.
- Amestecam pana avem un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste de peretii vasului.
- Mutam aluatul pe masa usor tapetata cu faina. Incepem operatiunea de stretch-and-fold. Adica intindem aluatul si il impaturam ca pe un plic.
- Facem operatiunea aceasta de 8-10 ori pana formam o bila neteda de aluat.
- Mutam aluatul intr-un bol curat uns cu putin ulei. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
- Impartim aluatul in doua parti egale. Il intindem cu sucitorul, pe planseta pudrata cu faina, in foaie de 0,5 cm.
- Decupam mini-pizza sau modelam pizze mari, in functie de preferinta.
- Punem sos de rosii (va recomand sa folositi sos de paste care e gata condimentat si foarte aromat).
- Urmeaza mozzarella, data pe razatoare sau rupta bucati, toping-urile preferate. Adaugam inca putina branza.
- Coacem pizza circa 8-10 minute in cuptorul incins la 220°C sau pe cea mai inalta treapta in cazul cuptoarelor cu gaz.
Pizza e gata, toata lumea la masa! Va promit ca este una dintre cele mai simple retete de pizza facute in casa. O puteti personaliza foarte usor in functie de gusturile voastre. Iar daca alegeti sa faceti mini-pizza, va garantez ca toti copii vor fi multumiti. Sa va fie de cel mai bine!