Pizza de casa cu aluat rapid

Pizza de casa cu aluat rapid – o reteta pe care trebuie sa o incercati si sunt sigura ca va ajunge in caietul vostru cu retete preferate. Aluatul se pregateste extraordinar de simplu, mai ales daca folositi un blender sau robot de bucatarie, e gata efectiv in 5 minute. Apoi, nu va ramane decat sa il mai framantati putin pe blatul de lucru, maxim alte 5 minute. Si uite asa, cu tot cu pregatirea ingredientelor, pizza e gata de cuptor in 20 de minute. Sigur, aluatul trebuie sa stea la dospit, dar o sa va dau un pont foarte bun si pentru asta: incingeti cuptorul la 40-50°C si va dospi foarte repede. Ai si mai multe retete de pizza AICI!

Pizza de casa cu aluat rapid

Pizza de casa cu aluat rapid – de ce sa faci pizza acasa? Pentru ca asa vei stii exact ce ingrediente ai folosit, poti face combinatiile tale preferate, poti face pizza mare pt adulti si mini-pizza pt copii si, cel mai important, este o varianta mult mai economica fata de pizza comandata.

Pizza de casa cu aluat rapid

Acest aluat de pizza este sufficient pentru doua pizza mari, cu diametrul de 35 cm sau circa 40 mini-pizza cu diametrul de 5 cm. Puteti folosi acelasi aluat si pt pizza foarte pufoasa dar si pentru pizza cu blat subtire, crocant. Daca vreti o pizza pufoasa, intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm, daca vreti o pizza crocanta, intindeti aluatul in foaie de 0.5 cm.

Pizza de casa cu aluat rapid

Pizza de casa cu aluat rapid – ce faina folosim?

Ce e minunat la acest a luat, este faptul ca, indifferent de grosimea la care il intindem, va face niste bule frumoase la cuptor. Si odata taiata pizza, felia e foarte ferma… pentru ca nu e nimic mai neplacut decat sa ridici o felie de pizza si sa iti cada tot toping-ul.

Ca deobicei, cand vine vorba de aluaturi tari, de brutarie, aliatul meu numarul 1 este faina 650 de la Baneasa. Este o faina perfecta pentru paine, lipii, turte, cornuri, chifle si alte produse de brutarie. V-o recomand cu drag, o reperati usor la raft, in ambalajul portocaliu.

Pizza de casa cu aluat rapid

Pizza de casa cu aluat rapid – ingrediente:

  • 350g de faina 650 Baneasa
  • 7g drojdie uscata
  • 250ml apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2linguri ulei de masline

pizza de casa

Mod de preparare Pizza de casa cu aluat rapid

  1. In robotul de bucatarie punem faina si adaugam pe rand celelalte ingrediente.
  2. Amestecam pana avem un aluat omogen, elastic, care nu se lipeste de peretii vasului.
  3. Mutam aluatul pe masa usor tapetata cu faina. Incepem operatiunea de stretch-and-fold. Adica intindem aluatul si il impaturam ca pe un plic.
  4. Facem operatiunea aceasta de 8-10 ori pana formam o bila neteda de aluat.
  5. Mutam aluatul intr-un bol curat uns cu putin ulei. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
  6. Impartim aluatul in doua parti egale. Il intindem cu sucitorul, pe planseta pudrata cu faina, in foaie de 0,5 cm.
  7. Decupam mini-pizza sau modelam pizze mari, in functie de preferinta.
  8. Punem sos de rosii (va recomand sa folositi sos de paste care e gata condimentat si foarte aromat).
  9. Urmeaza mozzarella, data pe razatoare sau rupta bucati, toping-urile preferate. Adaugam inca putina branza.
  10. Coacem pizza circa 8-10 minute in cuptorul incins la 220°C sau pe cea mai inalta treapta in cazul cuptoarelor cu gaz.

Pizza de casa cu aluat rapid

Pizza de casa cu aluat rapid

Pizza e gata, toata lumea la masa! Va promit ca este una dintre cele mai simple retete de pizza facute in casa. O puteti personaliza foarte usor in functie de gusturile voastre. Iar daca alegeti sa faceti mini-pizza, va garantez ca toti copii vor fi multumiti. Sa va fie de cel mai bine!

Pizza de casa cu aluat rapid

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.