Meal prep cu FoodSaver – cum pregatim carnea tocata cu FoodSaver

Azi facem o noua sesiune de meal/food prep sau pregatirea meselor/ingredientelor in avans, astfel le avem la indemana in zilele pline – Meal prep – 2 kg de carne tocata – 4 preparate delicioase!

Meal prep cu FoodSaver - carne tocata

In procesul de pregatire a meselor ma ajuta foarte mult aparatul de vidat cu vidare umeda/uscata Foodsaver. Va las mai jos mai multe informatii despre el!

Avem si cod de reducere 10% la TOATE aparatele de vidat FoodSaver din stoc 30 ian – 15 feb – codul este TEO10 – si il puteti APLICA AICI.

Meal prep cu FoodSaver - carne tocata

Aparat de vidat alimente FFS016X-01, vidare uscată/umedă FoodSaver – tot ce trebuie sa stii despre aparat

  • Este foarte usor de folosit si intuitiv, dar si usor de depozitat.
  • Cu aparatul de vidat FoodSaver, alimentele isi pastreaza prospetimea de pana la 5 ori mai mult fata de metodele traditionale de conservare, fie ca vorbim de frigider, cogelator sau in camara.
  • Faci economie de timp – gatesti cand ai mai mult timp la dispozitie, videzi, te bucuri de o masa delicioasa cand esti pe fuga.
  • Faci enonomie de bani – poti cumpara cantitati mai mari de mancare cand de gasesti la reducere sau oferta pentru ca acum le poti depozita in siguranta si le prelungesti durata de viata.
  • Consumabilele sunt accesibile. Poti folosi pungi de vidare gata facute sau role de pungi, din care iti faci singur pungi la marimea de care ai nevoie. In plus, poti folosi si caserole speciale, aparatul fiind prevazut cu un tub special care scoate aerul din caserole. Toate consumabilele le gasesti AICI.
  • Consumabile durabile. Pungile sunt dintr-un material foarte gros si rezistent, astfel pot fi spalate si refolosite.
  • Aparatul are un cutter integrat care te ajuta sa tai pungile la marimea dorita sau sa deschizi pungile vidate.

Meal prep cu FoodSaver - carne tocata

Meal prep cu FoodSaver – 2 kg de carne tocata – 4 preparate delicioase

Carnea tocata vrac sau carnea de lucru pe care o cumparam si o tocam noi acasa este mult mai avantajoasa si accesibila ca pret fata de carnea ambalata in portii individuale, mai mici. Cu aparatul de vidat FoodSaver pot sa profit de ofertele din magazin, sa iau ingrediente in cantitate mai mare si sa le videz pentru a le pastra proaspete.

Acum chiar am prins o oferta la carnea tocata, asa ca va arat 4 preparate pe care le putem face cu 2 kilograme de carne tocata si cu ajutorul FoodSaver-ului. Am folosit 500g din carnea tocata pentru perisoare, restul pentru un sos delicios, pe care il transform apoi in: sos pentru paste, vinete umplute, sos pentru tacos/nacos/burrito.

Meal prep cu FoodSaver - carne tocata

Ingrediente sos de baza:

  • 5 kg carne tocata amestec vita-porc
  • 2 cepe mari
  • 2 borcane sos de rosii cu legume (2x420g)
  • condimente: sare, piper, boia afumata, usturoi granulat, mix condimente porc/vita
  • ierburi aromatice: oregano, busuioc
  • 150-200ml apa
  • 2 linguri pasta de tomate (concentrate doppio)

meal prep carne tocata

Punem carnea intr-o cratita incapatoare. O rumenim la foc mare, amestecand des cu lingura pentru a rupe bucatile mari de carne. Cand isi schimba complet culoarea, punem ceapa tocata fin si o calim alaturi de carne 1-2 minute. Adaugam sosul de rosii, apa, condimentele, pasta de tomate. Amestecam bine, lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora sau pana lichidul scade si carne e facuta.

Impart sosul in 3 parti egale.

Sos pentru paste/lasagna – videz 1/3 din sosul delicios si il folosesc ca arate pentru paste sau lasagna.

Sos pentru nacos/tacos/burrito – adaug in sos o conserva de porumb si una de fasole, bine scurse. Pun si patrunjel/coriandru si ceapa verde rondele si (optional) fulgi de chili. Asez in punga in strat subtire si videz. La nevoie, il decongelez si il folosesc ca umplutura pentru tacos (cu rosii, salata verde, branza data pe razatoare , lamaie, smantana) sau cu foi de tortilla pentru un burrito delicios sau pun intr-o tava nachos, sosul deasupra, putina branza si totul la cuptor. Posibilitatile sunt nenumatare: servim cu orez, lipie, naut etc.

Pentru vinete umplute: tai pe lung 2 vinete mari (3 daca sunt mai mici). Le scobesc miezul, astfel incat sa ramana 1 cm de margine. Tai miezul marunt si il adaug in sos. Pun vinetele in tava, le ung cu putin ulei de masline si le sarez. Le umplu cu sosul pregatit, presar deasupra cascaval dat pe razatoare si dau la cuptor, 180°, 35-40 min. Dupa 20 min acopar cu folie.

Sper sa va fie utile aceste idei de meal prep, pe noi ne ajuta mult, mai ales ca in timpul saptamanii plecam dimineata si ne intorcem seara, deci e perfect sa avem mese deja pregatite. Iar cu aparatul de vidat FoodSaver, totul este si mai usor!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.