Prajitura de post cu fructe

Gata de cuptor in doar 5 minute, pufoasa, zemoasa si plina de fructe, asa este PRAJITURA DE POST CU FRUCTE!

prajitura de post cu fructe

Este genul de prajitura super super usor de preparat, ai nevoie doar de un bol si un tel! Nu e nevoie de mixer, nici de ustensile speciale, doar de ingrediente de baza, pe care le avem mereu la indemana in camara!

prajitura de post cu fructe

Toate ingredientele necesare va asteapta in magazinele LIDL! Pentru ca suntem in perioada de post, va las mai jos cateva sugestii de retete din Bucataria LIDL, click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe – Ingrediente pentru 20 portii

  • 350 ml apa la t° camerei
  • 150g zahar tos
  • 100ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • 1 lingurita esenta de vanilie Belbake
  • 350g faina Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 300g fructe asortate

prajitura de post cu fructe

Mod de preparare Prajitura de post cu fructe

  1. Incingem cuptorul la 180°C. Taptam cu hartie de copt sau spray non-stick o tava de 20×30 cm.
  2.  Putem coace si in tava rotunda, cu diametrul de 20-25cm sau intr-o tava pentru cozonac. Ajustam timpul de coacere, astfel incat prajitura sa fie coapta la interior cand facem testul scobitorii.
  3. Intr-un bol incapator amestecam apa, zaharul, uleiul, vanilia. Nu este nevoie de mixer, este suficient sa amestecam cu un tel sau o lingura de lemn.
  4. Cand zaharul este topit, adaugam faina si praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie omogena.
  5. Turnam in tava, nivelam cu ajutorul unei spatule.
  6. Punem deasupra fructele preferate. Putem folosi fructe proaspete sau congelate. Daca folosim fructe congelate, este foarte important sa le decongelam bine intr-o sita inainte de folosire si sa le tamponam cu hartie de bucatarie pentru a indeparta excesul de apa/suc.
  7. Coacem prajitura 50-60 min, sau pana trece testul scobitorii. Dupa 30-35 minute de coacere, dupa ce prajitura face o crusta aurie, acoperim cu folie de aluminiu si continuam coacerea. Asa ne asiguram ca prajitura de post cu fructe se coace perfect si la interior, fara a se rumeni excesiv la exterior.
  8. Lasam sa se racoreasca in tava, pana ajunge la t° camerei, apoi o putem felia. Putem pudra extra zahar dupa racire. 

prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe este gata! Sa va fie de cel mai bine! Iar mai jos va las si alte idei de prajituri de casa de post (click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta):

  1. Prajitura zi si noapte 
  2. Prajitura cu sfecla
  3. Chec de post
  4. Negresa de post
  5. Guguluf de post

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.