Paste cu ton si dovlecei – sau cum sa ai o cina de vara satioasa si delicioasa in mai putin de 20 de minute! Dovleceii si rosiile sunt in plin sezon deci e momentul perfect sa ne bucuram de ele in retete simple, cu putine ingrediente, dar foarte calitative. Puteti transforma foarte usor reteta de paste cu ton si dovlecei intr-o reteta de post inlocuind tonul cu boabe de naut sau mazare!
Paste cu ton si dovlecei – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Puteti folosi orice soi de dovlecel! Dovlecelul nu trebuie sa stea prea mult pe foc, pentru a ramane crocant. De altfel, dovlecelul se poate consuma fara probleme si crud. O alta varianta in care ne putem bucura de dovlecel in timpul veri este reteta de DOVLECEI PANE (click pe titlu pentru a accesa reteta)
- La capitolul ton, eu folosesc mereu ton in saramura / apa, este o modalitate ideala de a “economisi” calorii. Alegeti pe cat se poate ton la borcan versus ton in conserva.
- La capitolul paste am mers pe varianta castigatoare, pastele mele preferate de la Paste Baneasa. Indiferent ca vorbim de paste cu ou sau paste din grau dur pastele baneasa sunt preferatele mele. De data aceasta am ales pastele tricolore, pe care le adora si copiii!
Cu tot cu pregatirea ingredientelor, dureaza mai putin de 20 de minute pana aveti pranzul sau cina pe masa. Fiind in vacanta, copiii pot fi foarte usor implicati in pregatirea retetei trebuie doar sa le dati un cutias potrivit varstei lor.
Paste cu ton si dovlecei – ingrediente pentru patru portii
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa mare, alba
- 150g ton din conserva
- doi dovlecei mici
- condimente – cate o lingurita din fiecare: sare, piper, oregano, busuioc, usturoi
- 250g rosii
- 320g penne rigate tricolore Baneasa
- o lingurita sare
- pentru servire: ulei de masline, fulgi de parmezan
Mod de preparare Paste cu ton si dovlecei
- Punem la fiert 3l de apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele, si le lasam sa fiarba 8-9 minute.
- Cat timp fierb pastele, ne ocupam de sos.
- Intr-o cratita incapatoare calim o ceapa medie in doua linguri de ulei de masline.
- Cand ceapa devine translucida, adaugam tonul foarte bine scurs.
- Il calim alaturi de ceapa un minut apoi adaugam dovleceii taiati in felii subtiri.
- Punem si condimentele si rosiile taiate felii.
- Lasam sosul sa fiarba cat timp fierb pastele. Dovleceii si rosiile vor lasa suficienta zeama pentru sos.
- Cand rosiile sunt moi, tragem de pe foc si adaugam pastele scurse din apa in care au fiert.
- Nu clatim pastele sub jet de apa rece inainte de a le adauga peste sos.
- Amestecam foarte bine si servim pastele fierbinti stropite cu putin ulei de masline si fulgi de parmezan.
Reteta de paste cu ton si dovlecei este gata si va promit ca toata familia va fi incantata. Sa va fie de cel mai bine!