Guguluf de post

guguluf de post

In fiecare primavara, magazinele LIDL sunt pline de ustensile colorate, tavi care mai de care si forme de copt din silicon, pastelate si simpatice. Da, am foarte multe tavi. Da, am si mai multe forme de copt. Si zeci de spatule. Nu, asta nu m-a oprit niciodata sa oftez in fata rafturilor si, tinand o tava in mana, sa imi inchipui cam ce retete as coace in ea, cum le-as decora, cum s-ar bucura Luca la final. Asa ca…se prea poate ca SI de data asta sa fi plecat cu “jucarii” noi din Lidl. Si se prea poate sa fi si folosit forma de guguluf la reteta de azi – Guguluf de post! Aveti mai jos un mic preview al produselor pentru bucatarie si pentru copt pe care le gasiti acum in magazinle Lidl, iar intreaga oferta o puteti consulta AICI.

guguluf de post

[box]De ce am ales reteta de Guguluf de post:[/box]

  • se pregateste rapid, cu ingrediente pe care la gasiti oricand, in orice magazine Lidl
  • este perfecta nu doar in perioada postului, ci si in general, cand va doriti o prajitura pufoasa, cu mai putine calorii, perfecta la micul dejun alaturi de cafea sau de ceai
  • nu aveti nevoie de instrumente deosebite pentru pregatirea retetei de Guguluf de post, sunt suficiente un bol si un tel
  • daca nu aveti forma speciala pentru guguluf, puteti folosi  o forma pentru tort cu diametrul de 22-26 cm sau o tava pentru chec
  • la fel de bine puteti coace prajitura si intr-o tava dreptunghiulara si apoi o taiati paratele

guguluf-de-post-3

guguluf-de-post-5

Ingrediente pentru Guguluf de post

  • 350g faina Castello
  • 180g zahar tos
  • 200ml apa la temperatura camerei
  • 100ml ulei Vita D’or
  • 200ml suc de portocale Vita Fit
  • coaja de la o portocala
  • un pliculet praf de copt Castello

guguluf de post

Amestecam apa la temperatura camerei, sucul de portocale si zaharul. Amestecam bine, pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam uleiul in fir subtire si amestecam. Cernem faina si praful de copt, coaja de portocala si optional esenta de vanilie. Amestecam foarte bine totul, pana avem o compozitie omogena, care nu are cocoloase. Turnam in forma de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina sau folosim spray non-stick. Coacem guguluful 40-50 minute in cuptorul incins la 170°C sau pana trece testul scobitorii.

guguluf de post

Pentru a decora simpaticul guguluf de post, l-am lasat sa se raceasca foarte bine si l-am pudrat cu zahar pudra Castello. Atat de simplu si totusi, atat de pufos, aromat si delicios! Sa va fie de cel mai bine!

guguluf-de-post-2

guguluf de post

4 Comments

  1. CristinaD.

    Pfff, Teo!!!
    Asa de bine mirosea primul ca am si pregătit al doilea ca sa il dăruiesc 😉
    La primul am avut o problema cu coacerea, s-a copt însă a ramas moale, s-a lipit si s-a rupt cand l-am scos din forma. La al doilea am uns forma cu unt (nu am mai ținut cont de post 🙂 ) ca sa fiu mai sigura ca imi va ieși si nu se va lipi, mai ales ca era cadou 🙂 si asa a si fost. A ieșit super, s-a copt bine pt ca am știut cum sa reglez temperatura cuptorului (care e pe gaz) si voila! 🙂
    Super pufos si cu siguranța va fi un cadou simpatic 😉
    Asa de bine miroase in casa, yummy 🙂
    Multumesc!

  2. Sabrina

    pot folosi miere sau sirop de artar in loc de zahar?

    • Eu nu am copt cu altceva in afara de zahar, asa ca nu iti pot spune precis cum ar iesi. Daca le-ai mai testat si a iesit totul in regula, poti sa le folosesti si in reteta aceasta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.