Tiramisu? Cu foietaj? Se poate? Nu doar ca se poate, dar se pregateste foarte rapid si usor si arata spectaculos pe mesele festive! Sau seara, nefestiv, la filmul preferat. Sau ori de cate ori deschizi frigiderul si nu vei rezista tantatiei! Azi pregatim impreuna Tiramisu cu foietaj, o reteta delicioasa, oricand!
Bineinteles, in materie de aluat, am facut echipa cu preferatul meu, aluatul pentru foietaj Morarita. Folosesc aluaturile Morarita de ani bun in bucataria noastra si le am mereu in congelator! Fie ca e vorba de foile de placinta, aluat foietaj sau aluat fraged, le am mereu in congelator pentru preparate dulci sau sarate!
Am incheiat inca un an impreuna, in care am gatit numai si numai bunatati alaturi de Morarita! Va las mai jos cateva retete pentru extra-inspiratie! Click pe titlul fiecarei retete pentru a vedea pasii de preparare!
- Cornulete cu gutui si nuca
- Cremsnit la borcan
- Desert cu ciocolata alba
- Colacei cu branza
- Foietaj cu mar
Tiramisu cu foietaj – Tot ce trebui sa stii despre reteta
- Pentru cele mai bune rezultate, scoatem aluatul din congelator cu o seara inainte de folosire. Astfel se decongeleaza treptat si ramane rece in momentul folosirii. De ce e important ca aluatul sa fie rece? Atunci se activeaza grasimea dintre straturile de aluat si acesta creeeeeste mare si frumos in cuptor. Noi avem nevoie de un foietaj cat mai bine crescut pentru reteta de Tiramisu cu foietaj!
- Pentru o crema foarte bine legata, e important ca smantana dulce sa fie foarte rece. De aceea va recomand sa o tinem la congelator 10-15 minute inainte de folosire. Nu batem frisca niciodata in vase de plastic, ci numai de sticla sau metal. Vasul e important sa fie si el rece, la fel ca paletle mixerului.
- In crema adaugam o lingurita de cafea instant. Daca avem copii mici la masa, inlocuim cafeaua cu cacao sau un strop de esenta de cafea.
Tiramisu cu foietaj – ingrediente pentru 20 bucati:
- 800g (2 foi) aluat foietaj Morarita
- 1 ou batut
- o lingura zahar brun
- 250ml smantana dulce pentru frisca
- 250ml mascarpone
- 100g zahar pudra vanilat
- o ligurita cafea instant (ness)
- o lingura cacao pentru pudrat
Mod de preparare Tiramisu cu foietaj
- Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam 2 tavi mari cu hartie de copt.
- Cu ajutorul unui pahar sau al unui decupator rotund decupam cercuri de foietaj.
- Le asezam in tava, pe hartie de copt. Le ungem cu ou batut, pudram zahar brun.
- Coacem 15-18 minute sau pana foietajul e rumenit si foarte bine crescut.
- Pentru crema, punem intr-un bol mare mascarpone, smantana dulce si zaharul pudra.
- Mixam la viteza mare, pana avem o crema foarte bine legata. Adaugam si cafeaua instant.
- Amestecam. Dam crema la frigider pana la folosire.
- Cand foietajul s-a racit la temperature camerei, desfacem fiecare bucata in doua parti.
- Umplem cu crema, folosindun pos cu varf in forma de stea. Punem capacul si spritam inca un mot de crema.
- Pudram cu zahar si decoram cu boabe de cafea din ciocolata.
Cu siguranta reteta de Tiramisu cu foietaj va fi iubita de toata lumea! Arata spectaculos iar gustul e divin! Alaturi de Morarita va dorim Sarbatori Fericite, cu liniste si bucurii si va asteptam in anul viitor cu noi retete si noi proiecte delicioase!
Foarte buna. Eu am utilizat extract pur de cafea de la http://www.DeliciuDeCiocolata.ro in loc de nes. Recomand sa incerci!
Tiramisu e desertul meu preferat!
Ma tenteaza aceasta reteta. Insa nu iese prea uscat?
Desigur ca iese mai uscat decat varianta clasica, insa nu e ceva deranjant.