Idei de meniu festiv – Gustos in 10 minute

Sarbatorile de iarna ne bat in curand la usa, astfel ca alaturi de Bucegi ne-am gandit sa va aducem #inspiratielagatit, mai exact idei pentru meniu complet, idei de meniu festiv, “Gustos in 10 minute” , dar nu oricum, ci de sarbatoare. Asadar, gasiti in articolul de astazi 2 meniuri delicioase care includ idei pentru mic-dejun, pranz si cina.

Sunt retete usoare si rapide, asa cum v-am obisnuit, dar pline de savoare si gust. Descoperim impreuna produsele Bucegi si cum putem sa le folosim in preparatele noastre astfel incat sa impresionam toata familia, de la mic la mare.

Deviza noastra? #PuneCuVarf si toata lumea va fi incantata de preparatele tale!

MENIU 1 – GUSTOS IN 10 MINUTE

Idee de mic dejun – Barcute de andive cu pate vegetal, nuci si sfecla murata

Pe  cat de simplu, pe atat de bun! Cam asa se caracterizeaza reteta noastra de Barcute de andive cu pate vegetal. Merge atat de bine cu sfecla murata, dar si cu nucile crocante, usor coapte in tigaie. Un mix delicios de arome si texturi!


Ingrediente

  • Pate vegetal Bucegi (putem alege varianta clasica, cu ardei sau cea cu ciuperci)
  • Andive
  • Miez de nuca
  • Salata de sfecla murata (varianta razuita este ideala)

Prajim nuca 2-3 minute intr-o tigaie, apoi o tocam mare din cutit.

Desfacem frunzele de andive cu atentie, astfel incat sa obtinem barcute. Punem pateul intr-un pos si umplem frunzele de andive. Adaugam salata de sfecla peste pate si presaram nuci tocate.

Idee de pranz – Supa crema de mazare cu menta

“Mai vreau o portie!” Asta vei auzi de indata ce toti vor gusta din delicioasa Supa crema de mazare cu menta, dulce si racoritoare. Serveste-o cu felii de paine prajita sau crutoane. P.S. Daca doresti, poti adauga si putin parmesan razuit in momentul servirii.

Ingrediente pentru 4 portii

  • 600ml Mazare verde Bucegi
  • 300ml smantana pentru gatit 35% grasime
  • 5-6 frunze mari de menta
  • Sare si piper

Totul se face atat de simplu! Punem intr-un blender mazarea (cu tot cu apa din conserva), smantana pentru gatit, frunzele de menta si condimentele. Pasam totul pana obtinem o crema fina pe care o transferam intr-o oala. O incalzim putin si pranzul este numai bun de savurat. Pentru un aspect cat mai festiv decoram supa cu frunzulite de menta, ulei de masline sau putina crema de otet balsamic.

Idee de cina – Crostini cu avocado si naut picant

Propunerea pentru cina se pregateste foarte rapid si in plus este delicioasa si suprinzatoare!

Ingrediente pentru 4 portii

  • 400g Naut Bucegi
  • 4 felii de bagheta mare/paine
  • 2 avocado (foarte bine coapte)
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita fulgi de chili
  • ½ lingurita boia afumata
  • 50ml smantana pentru gatit

Punem nautul intr-o tigaie (cu tot cu apa din conserva), adaugam condimentele si smantana pentru gatit. Amestecam si lasam totul pe foc mare pana lichidul se evapora, iar nautul este legat de un sos cremos.

Intre timp zdrobim avocado pana avem o pasta fina pe care o potrivim de sare, piper si un strop de zeama de lamaie. Intindem pasta peste feliile de paine (optional pot fi prajite putin inainte), apoi punem cu varf naut cremos. Cina este gata!

MENIU 2 – GUSTOS IN 10 MINUTE

Idee de mic dejun – Barcute de pate de pui cu salata de muraturi

#PuneCuVarf pate de pui in barcute si cheama toata lumea la masa! Orneaza cu salata din muraturile voastre preferate. Noi am ales castraveti si gogosari murati, dar si o felie crocanta de ridichi. Delicios!

Ingrediente

  • Pate de pui Bucegi
  • Coji de barcute sau biscuiti
  • Castraveti murati
  • Gogosari murati
  • Ridichi


Taiem muraturile cuburi cat mai marunte, taiem rondele ridichiile.  Punem pateul de pui intr-un pos si umplem barcutele cu generozitate. Pe fiecare barcuta adaugam o felie de ridichi si muraturi maruntite.

Idee de pranz – Salata festiva cu fasole, porumb si cous-cous

Aceasta Salata festiva va transforma masa de pranz intr-o adevarata sarbatoare. Se face extrem de usor si rapid, probabil cel mai mult iti va lua sa o aranjezi dupa inspiratie. Nu uita de crengutele de rozmarin, arata minunat!

Ingrediente pentru 4 portii

Punem cous-cousul cu putina sare intr-un bol incapator si adaugam apa fierbinte cat sa treaca peste el. Acoperim si lasam 5 minute la hidratat, apoi il afanam cu o furculita.

Taiem ceapa rosie julien, scurgem fasolea si porumbul de lichid, taiem patrunjelul marunt.

Peste cous-cous punem ceapa, porumbul, fasolea, patrunjelul, uleiul de masline si condimente dupa gust. Amestecam bine.

Aranjam salata pe un platou. Gata! Simplu, nu-i asa?

Idee de cina – Crostini cu pate de gasca si fenicul sotat in unt

Ceva #GustosIn10minute pentru cina? Crostini cu pate de gasca si fenicul este rspunsul. Aroma feniculului se potriveste perfect cu gustul pateului, iar stafidele completeaza de minune totul cu aroma si textura.

Ingrediente pentru 4 portii

Taiem fenicului bastonase. Intr-o tigaie punem untul la topit, apoi adaugam bastonasele de fenicul si putin sare. Sotam totul 3-4 minute la foc mic, pana feniculul este usor moale. Avem grija sa nu se arda.

Punem pe feliile de bagheta un strat generos de pate de gasca. Pe deasupra adaugam fenicul sotat si stafide.

Dragii nostri, acestea au fost propunerile noastre de astazi din categoria Gustos in 10 minute, Idei de meniu festiv. Speram sa va fie de folos si sa va aduca inspiratie pentru a le pregati celor dragi bunatati cu gust. Sa va fie de cel mai bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.